Апликација за учество во онлајн сесија и Обуките за планирање и пишување на EU предлог проекти (вклучува IPA II, Еразмус+, Хоризонт 2020, Креативна Европа, Cross Border и др. проекти, како и апликации за ФИТР) во форма на основните дводневни и напредните тродневни обуки
[Забелешка: За учество во Обука/бесплатна сесија пополнете го прашалникот подолу под текстот на објаснувањето за Обуката]

Термините на следните Основни онлајн Обуки за подготвка на проекти за грант поддршка од ЕУ и други донаторски програми се на:
· 2-3-5-6 јуни 2020 ( вто., сре. пет. и саб) - After Work (попладневни) термини (17:30-21:00 часот) со кои се поминува основната онлајн Обука за планирање ЕУ проекти - со 35% попуст од стандардната котизација (или 6.000 мкд)
- 6-7 јуни 2020 (саб-нед) - Основна онлајн Обука за планирање ЕУ проекти (9:30-16:30) - 40% попуст од учесник (5.700 мкд) без менторска поддршка. Со 4 часа менторска поддршка котизацијата е 7600 мкд
- 9-10 јуни 2020 (вто-сре) - Основна онлајн Обука за планирање ЕУ проекти (9:30-16:30) - 40% попуст од учесник (5.700 мкд) без менторска поддршка. Со 4 часа менторска поддршка котизацијата е 7600 мкд
· 8-9-10-12 јуни 2020 (пон вто., сре. пет.) - After Work (попладневни) термини (17:30-21:00 часот) со кои се поминува основната онлајн Обука за планирање ЕУ проекти - со 35% попуст од стандардната котизација (или 6.000 мкд)

Терминот на следната Напредна онлајн Обука за пишување на предлог проекти за грант поддршка од ЕУ и други донаторски програми се на:
- 3-4-5 јуни 2020 (сре-чет-пет) - Напредна онлајн Обука за пишување ЕУ проекти (9:30-16:30) -15% попуст од учесник (12.100 мкд) вклучува и 4 часа за менторска поддршка))
- 12-13-14 јуни 2020 (пет-саб-нед) - Напредна онлајн Обука за пишување ЕУ проекти (9:30-16:30) -15% попуст од учесник (12.100 мкд) вклучува и 4 часа за менторска поддршка))

За земање на пакет, основна и напредна обука заедно (5 денови обука) добивате специјален попуст од скоро 30% т.е. сето ова за 17.500 мкд (вклучува и 4 часа менторска поддршка).

Како учесник од секоја Обука добивате над 20 материјали за работа (презентации формати ресурсни материјали), во електронска форма, како и сертификат за завршен курс (на крајот по процесот на менторство).

ВАЖНО
За учество во овие онлајн сесии ќе треба да имате компјутер со камера и микрофон, интернет конекција и просторија каде ќе можете непречено да следите и учествуваате во работата на сесиите.

За 2/06/2020(афтерворк од 19:15-21:15 (15х5 во 5:15)) регистрирајте се за ZOOM сесија. Тоа е бесплатен кус семинар кога ќе се запознаете со ЕУ фондовите (ФИТР, ИПА 2, Еразмус+, Креативна Европа, Хоризонт 2020, Balkan Med, Прекугранична соработка, итн.) како и од другуте донатори и амбасади може да дојдете до грант (неповратна финансиска поддршка).

На бесплатните инфо сесии може да се пријави секој кој ќе ја пополни оваа апликација дадена на линкот подолу до пополнување на лимитот на можни учесници на кој ќе се претставт сите отворени повици за грант поддршка на EU (со крајни рокови до декември 2020). Ова е линкот за претставување на сите отворени грант порграми на ПРОЕКТОРАТ за мај 2020: https://tinyurl.com/y9ex8pw8

Обуката се одржува онлајн преку посебна програма (ZOOM meeting) за која ќе добиете линк и шифра за придружување со Зоран Стојковски, како главен обучувач за оваа тема со богато ското дваест и пет годишно искуство во работа за меѓународни и домашни организации за грант поддршка

Оваа Обука е наменета за оние поединци и организации кои сакаат да се фокусираат на развој на вештини за подготовка на проектни апликации и аплицирање во различни ЕУ фондови како и од други грант програми од земјава и странство!

Износ на котизацијата
Понудата вклучува дводневна обука за пишување проекти (и последователни 4 часа за менторство (кои може да се распределат на 2-3 онлајн средби од по 1-2 часа) за финализација на проектната апликацијата. За сите обуки со 4 часа менторска поддршка се пресметува 15 % попуст од полната котизација (9500 мкд). Значи за Основната онлајн обука со 15% попуст котизацијата е 8.100 мкд. На следниот линк можете да ја видите листата за мај 2020 со повици за грант поддршка:

Општествена одговорност кон одредени целни групи
Тргнувајќи од мисијата на Проефект, и принципите на општествената одговорност, за оваа обука е предвидено 20% попуст на котизацијата за следниве категории на учесници: Персонал и активни членови на граѓански организации, студенти и невработени повеќе од 6 месеци (т.е. плаќаат 7.600 мкд за дводневната обука) со 4 менторски часови вклучени во пресметката .

Доставување на апликацијата за учество
Пополнете апликација за учество треба да ја поднесете во најскоро време, но не подоцна од 12 часот на еден ден пред одржувањето на обуката. Плаќање на котизацијата треба да се направи веднаш по поднесувањето на оваа апликација за учество (и по добивањето на (про)фактура од ПРОЕФЕКТ) на жиро сметката на ПРОЕФЕКТ најдоцна еден ден пред почетокот на обуката. Обуката се одржува во периодот од 9.30-17.30 во секој од деновите на обука.

За дополнителни информации можете да не контактирате на тел: 070 355 095 или на е-маил адресата info@proefekt.mk
Email address *
1. Име и Презиме *
Your answer
2. Датум на раѓање *
MM
/
DD
/
YYYY
3. Организација/институција која ја претставувате на оваа обука? *
Забелешка: Наведете го името на организацијата/институцијата, како и контактите за комуникација (поштенска адреса, телефон и е-маил адреса). Доколу не претставувате некоја организциија само ставете „/“ во полето за одговор
Your answer
4. Наведете телефон за контакт *
Забелешка: Личен аналоген и/или мобилен телефон
Your answer
5. Наведете го Вашиот e-mail кој го проверувате редовно *
Your answer
6. Ќе земам учество во една од Обуките (или една отворена сесија) за планирање и пишување предлог проекти за ЕУ фондови и за другите донаторски програми на следниот датум: *
Required
7. Досега во поглед на темата за обука го имам следново искуство: *
8. За која (донаторска) програма/и за поддршка сакате да развиете апликација за време и по оваа обука?
Your answer
9. Во рамки на темата за обука најмногу сакам да добијам информации и вештини за.. *
Забелешка: Можете да наведете повеќе одговори
Required
10. Сакам да добијам попуст од износот на чинење на оваа обука (9.500 мкд), поради тоа што припаѓам на една од следниве категории на учесници
11. Наведете доколку имате било какви посебни потреби (на пр. забелешка до организаторите), )
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy