Апликација за учество во (онлајн и офлајн)  Обуки за планирање и пишување на  EU предлог проекти (основна дводневна и напредна тродневна обука)
[Забелешка: За учество во Обука/бесплатна сесија пополнете го прашалникот подолу под текстот на објаснувањето за Обуката]

- 5.5 неделна ГРАНТ АКАДЕМИЈА од 17 јануари - 29 февруари 2021, петтиот ваков настан за целосна подготовка на предлог проекти од  Еразмус+, Креативна Европа, Хоризинт Европа, ФИТР (комерцијализација на иновации), ИПА III и др. Ова е линкот за пријавување:  https://lnkd.in/eJ4_hzNc

Термините на следните Основни онлајн Обуки за подготвка на проекти за грант поддршка од ЕУ и други донаторски програми се на:
- јавете се на 070 355 095 за закажување на термин

Термините на следната напредна онлајн Обука за пишување на предлог проекти за грант поддршка од ЕУ и други донаторски програми се на:

Напредна онлајн Обука за пишување ЕУ проекти (вклучува и 4 часа за менторска поддршка))
- јавете се на 070 355 095 за закажување на термин

Како учесник од секоја Обука добивате над 20 материјали за работа (презентации формати ресурсни материјали), во електронска форма, како и сертификат за завршен курс (на крајот по процесот на менторство).

ВАЖНО
За учество во овие онлајн сесии ќе треба да имате компјутер со камера и микрофон, интернет конекција и просторија каде ќе можете непречено да следите и учествуваате во работата на сесиите.

Првите два часа на обуката се бесплатни кога ќе се запознаете со ЕУ фондовите (ФИТР, ИПА 2, Еразмус+, Креативна Европа, Хоризонт 2020, Balkan Med, Прекугранична соработка, итн.) како и од другуте донатори и амбасади може да дојдете до грант (неповратна финансиска поддршка).

На следниот линк можете да ја видите листата со повици за грант поддршка: https://www.proefekt.mk/proektorat

Обуката се одржува онлајн преку посебна програма (ZOOM meeting) за која ќе добиете линк и шифра за придружување со Зоран Стојковски, како главен обучувач за оваа тема со богато 25 годишно искуство во работа за меѓународни и домашни организации за грант поддршка

Оваа Обука е наменета за оние поединци и организации кои сакаат да се фокусираат на развој на вештини за подготовка на проектни апликации и аплицирање во различни ЕУ фондови како и од други грант програми од земјава и странство!

Општествена одговорност кон одредени целни групи
Тргнувајќи од мисијата на Проефект, и принципите на општествената одговорност, за оваа обука е предвидено 15% попуст на котизацијата за следниве категории на учесници: Персонал и активни членови на граѓански организации, студенти и невработени повеќе од 6 месеци (т.е. плаќаат 9.400 мкд за дводневната обука) со 4 менторски часови вклучени во пресметката  .

Доставување на апликацијата за учество
Пополнете апликација за учество треба да ја поднесете во најскоро време, но не подоцна од 12 часот на еден ден пред одржувањето на обуката. Плаќање на котизацијата треба да се направи веднаш по поднесувањето на оваа апликација за учество (и по добивањето на (про)фактура од ПРОЕФЕКТ) на жиро сметката на ПРОЕФЕКТ најдоцна еден ден пред почетокот на обуката. Обуката се одржува во периодот од 9.30-17.30 во секој од деновите на обука.

За дополнителни информации можете да не контактирате на тел: 070 355 095 или на е-маил адресата info@proefekt.mk
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
1. Име и Презиме *
2. Датум на раѓање *
MM
/
DD
/
YYYY
3. Организација/институција која ја претставувате на оваа обука? *
Забелешка: Наведете го името на организацијата/институцијата, како и контактите за комуникација (поштенска адреса, телефон и е-маил адреса). Доколу не претставувате некоја организциија само ставете „/“ во полето за одговор
4. Наведете телефон за контакт *
Забелешка: Личен аналоген и/или мобилен телефон
5. Ќе земам учество во една од Обуките (или една отворена сесија) за планирање и пишување предлог проекти  за ЕУ фондови и за другите донаторски програми на следниот датум: *
Required
6. Досега во поглед на темата за обука го имам следново искуство: *
Required
7. Наведете доколку имате било какви посебни потреби или прашања (на пр. забелешка до организаторите)
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy