Tilmelding til "Rejsekursus til Galapagos og Ecuador"

Rejsekursus til Galapagos og Ecuador


Fag: Biologi
Arrangør: FaDB kurser.
Titel: Natur, tilpasning og evolution
Kursusform: Internat, rejsekursus
Tid: 4.-14. januar, 2014. 11 dage.
Sted: Galapagos og Ecuador.
Deltagerantal: 15
Kursusleder: Svend Erik Nielsen.
Pris: Ca. kr. 29.980, eksklusiv forsikringer, vaccinationer og skat til Galapagos.
Tilmelding: Svend Erik Nielsen, Godthåbsvej 16, 3400 Hillerød. alrune@post.tele.dk, ved at indbetale depositum kr. 5.000 til Danske Bank reg. nr. 1551 konto nr. 0016863254.
Tilmeldingsfrist: 13.03.2013

Kort beskrivelse af formål og indhold

Natur, tilpasning og evolution på Galapagos øerne: Rejsekursus januar 2014


1. dag: Afrejse København
Afrejse København mod Sydamerika. Ved ankomsten til Quito er der transfer til hotellet.

2. dag: Galapagos, Bachas
Først er der transport til lufthavnen i Quito og fly til øen Baltra lige nord for øen Santa Cruz. Dernæst er der transport til havnen og ombordstigning til Galapagos krydstogtet.
En af vore faste både er "Eden" motoryachten på 24 meter. Eden er officielt kategoriseret som "Tourist Superior" dvs niveauet over de turistklasse både vi ellers benytter. Eden har plads til 16 passagerer, fordelt i 8 kahytter med udsigt til havet, der selvfølgelig har privat bad og toilet, separate senge og aircondition. Der er en hyggelig spise/opholdssalon, soldæk og snorkeludstyr er inkluderet og våddragter kan lejes. Båden er fra 1996 og blev totalt moderniseret i 2002.
Eden er en god turistklasse yacht og fremstår pæn, kahytterne med tilhørende bad/toilet er relativt små, og selvom der ikke skal forventes luksusforhold – så er Eden en flot båd. Yachten har alt sikkerhedsudstyr om bord og er desuden certificeret som dykkerskib.

De lange stræk mellem øerne sejles altid om natten, så dagene kan bruges til at gå på eventyr i land (typisk om formiddagene), eller til vands (der kan typisk snorkles fra båden om eftermiddagene). Om dagen sejles korte stræk, når der skiftes ankerplads eller mellem to øer, der ligger tæt ved hinanden.
Der kræves ikke nogen særlig god fysik for at kunne deltage, men det skal bemærkes, at man skal kunne klatre ned i gummibådene og klare en våd landgang, hvor man vader i land fra gummibåden. Ligeledes er der typisk stejle skråninger, som skal forceres, når man skal fra anløbsstranden og op på selve øen.

Et par praktiske ord om dette naturparadis. Ved ankomsten betales en nationalparkafgift på ca. USD 110 pr. person. Den nævnte sejlrute er vejledende, idet Darwin Instituttet forbeholder sig retten til at ændre i sejlplanen helt op til afrejsen grundet lokal fredning af dyrene etc. På land må man normalt kun færdes på de afmærkede stier og man lytter 100 % til anvisningerne fra den lokale engelsktalende guide, som typisk også er biolog. Mange af dyrene er ligesom på Darwins tid lykkeligt uvidende om den menneskelige trussel, hvorfor de virker meget tamme – lad være med at røre eller komme alt for tæt på.

Efter indlogering i kahytterne sejles til Bachas Beach, der med sit fine hvide koralsand danner fin redeplads for havskildpadderne. I lagunen bag ved stranden er der ofte mulighed for at se flamingoer og andre kyst- og vadefugle.
Morgen- og aftensmad er inkluderet.

3. dag: Galapagos, Genovesa
Vi sejler nordpå til Genovesa med Bahia Darwin og Escalera del Principe. Genovesa er den eneste ø i en gruppe af 5 fjerntliggende øer der er åbne for besøgende. Grundet øens geografiske isolation er den ikke påvirket af menneskets indblanding og er nu er at de bedste steder at se på fugle. Øen er hjemsted for verdens største koloni af rødfodet suler, fregatfugle, svalehavmåger samt fire typer af Darwin finkerne. Undertiden er vi heldige at se hammerhajer der samles i bugten.
Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

4. dag: Galapagos, Bartolome Island og Sullivan Bay
Båden anløber øen Bartolome. Der er landgang og vandretur til øens top, hvorfra den smukkeste udsigt åbenbarer sig over øens store variation af lavaformationer samt udslukte kratere og lavagange. Dette måneagtige, golde landskab regnes for et af de smukkeste landskabsscenerier på øerne. Efterfølgende er der mulighed for en svømmetur og snorkling fra stranden. Med lidt held observeres pingviner på klippene ud til havet.
Om eftermiddagen går turen til Sullivanbugten, hvor der er nogle af øgruppens yngste lavastrømninger, der er knapt 100 år gamle. Enkelte steder kan det ses i overfladen, at træer har været revet med i malstrømmen af flydende lava under seneste udbrud.
Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

5. dag: Galapagos, Santa Cruz (Black Turle Cove, Cerro Dragon)
I dag sejler vi til øen Santra Cruz, hvor vi starter ud med at besøge Black Turtle Cove. Lagunen, der er klemt ind imellem vidtfavnende mangrove skov, byder ofte på forskellige artede rokker, hvid tippede revhajer og havskildpadder. Om eftermiddagen går turen til Cerro Dragon, hvor vi kan opleve landleguaner og en saltvandslagune, hvor store flokke af flamingoer og andre fuglearter holder til.

6. dag: Galapagos, Santa Cruz (Darwin Instituttet, Parta Alta)
Vi lægger til kaj i hovedbyen, Puerto Ayora. Herfra går turen til Darwin Instituttet, hvor der er en introduktion i alt fra Charles Darwins teorier til det store igangværende fredningsarbejde, der foregår på øerne. Det bliver til besøg i det omfattende Visitor Center, skildpadde rehabiliterings projektet samt endelig den store berømthed Lonesome George, en kolossal landskildpadde i sin bedste alder. Man skønner George til at være 70-80 år gammel – Galapagos skildpadder kan blive op til 200 år gamle (nogle forskere regner endda med, at de kan blive endnu ældre). Vi besøger også nationalparken, Parte Alta i det smukke højlandsområde.
Morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet.

7. dag: Galapagos (Santa Cruz Island) – Baltra – Quito
Fra Puerto Ayora er der transport til lufthavnen på naboøen Baltra, hvorfra der flyves tilbage til Quito.
Overnatning på vores velkendte hotel i Quito.
Morgenmad inkluderet.

8. dag: Andeshøjlandet og varme kilder i Papallacta
Fra morgenstunden kører vi i en flot lang fra Andeshøjlandet over El Quinche til de flotte bjerglandskaber omkring de varme kilder ved Papallacta. Vi kan se vulkanen Antisana og har ved flere lejligheder været heldige at se den mægtige kondor i området. Om eftermiddagen vender vi tilbage til hotellet i Quito.
Morgenmad inkluderet.

9. dag: Mindo Tågeskovene og Bella Vista Cloud Forest Reserve
Vi skal til tågeskoven et reservat for kolibrier lidt nord for Quito. Her er en utrolig biodiversitet som strækker sig fra Pichincha vulkanens skråninger til tæt jungle. Vi tager på ture i Mindoskovene og vender tilbage til Quito sen eftermiddag.
Morgenmad og frokost er inkluderet.

10. dag: Hjemrejse fra Quito
Vi har formiddagen på egen hånd inden vi ved frokosttid har en transfer til lufthavnen for flyrejse hjem til Danmark.
Morgenmad er inkluderet.

11. dag: Ankomst København
Vi ankommer til København sidst på eftermiddagen.

Inkluderet
• Flyvrejse København-Quito retur på økonomiklasse
• Skatter og afgifter fra København (ej hjemrejseskat på 45 USD)
• Flyrejse Quito-Baltra-Quito på økonomiklasse
• Private transfers og transporter med privat bil og chauffør
• Hotelovernatninger i dobbeltværelse på hyggeligt og centralt beliggende turistklassehotel
• Turistklasse yacht på Galapagos, inkl. morgenmad, frokost og aftensmad
• Morgenmad dagligt
• Fuld forplejning på Galapagos
• Nævnte rundture og sightseeing med lokal engelsktalende guide
• Entreer ved nævnte seværdigheder
• Produktansvarsforsikring og gebyr til rejsegarantifonden
• Det er en fuld pakke, dvs. rejsen er omfattet af pakkerejseloven og rejsegarantifonden

    This is a required question
    This is a required question
    This is a required question
    This is a required question
    This is a required question