Дали сте користеле и сте задоволни од економските мерки на Владата за справување со кризата предизвикана од Covid-19?
Владата на РСМ во два наврати донесе пакети на економски мерки, а пак тертиот пакет мерки е најавен да биде донесен во мај, 2020 година.

Донесените економски мерки опфаќаат повеќе видови на помош.

Како и да е, и покрај широките консултации за кои зборуваше Владата , во стручната јавноста се водат низа на дебати за оправданоста и ефикасноста на донесените економски мерки, а пак помеѓу граѓаните се зборува за потешкотии во пристап до мерките и неоправданоста на обезбедената помош.

Sign in to Google to save your progress. Learn more
1. Koja од 25те економски мерки на Владата за справување со кризата предизвикана од COVID - 19 сте ја користеле? *
2. Дали обезбедената помош Ви помогна да ги надминете финансиските проблеми со кои се соочивте?
Clear selection
3. На кој начин мерките Ви помогнаа или пак зошто не ви помогнаа?
4. Што друго е потребно да се превземе од Владата?
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy