Tur ghidat cu bicicleta la izvoarele Someșului Cald @Smida Jazz Festival 2022

Someșul Mic, râul emblematic al Clujului, își începe aventura cu două izvoare sursă: Someșul Cald și Someșul Rece, care izvorăsc din Munții Apuseni. 

Profităm că suntem la Smida, în inima Apusenilor, și vă invităm la un tur ghidat cu bicicleta la izvorul Someșului Cald, aflat la aproximativ 20 km de zona festivalului, în imediata proximitate a Cetății Rădesei.

Vă invităm în 21 august, de la ora 10 (punct întâlnire: intrarea în festival) să descoperiți un traseu spectaculos, cu sălbăticie, drumuri forestiere și peisaj carstic deosebit, de-a lungul căruia vom fi ghidați de Cătălin Grigoriu, ghid montan autorizat, de la Ride Now, ca parte a unei explorări susținute prin intermediul Consiliului Apei.

TRASEU 

Traseu pentru bicicletă nivel AVANSAT

Lungimea totală: aprox. 40 km

Diferență de nivel: aprox. 866 m

Dificultate: bicicliști avansați

Timp estimativ: minimum 4,5 ore (fără opriri)

Traseul pornește din Smida, trece prin Doda Pilii și Ic Ponor, unde se termină și asfaltul. Apoi, drumul continuă spre Padiș, iar mai apoi la Poiana Vărășoaia unde vom lua pauză de masă. Totodată, în această intersecție vom lăsa legate bicicletele și vom porni în tura pe jos, în circuit de la izvorul Someșului Cald la vale, cu intrare în peștera Cetatea Rădesei, unul dintre cele mai spectaculoase fenomene carstice din România. Peștera se poate parcurge cu o simplă frontală; fiind circuit, ieșirea din peșteră se realizează la celălalt capăt al acesteia, traseul continuând spre zona în care au rămas legate bicicletele. De aici traseul urmează drumul înapoi spre Smida, la festival.

Evenimentul se adresează participanților Smida Jazz Festival 2022. 


Sign in to Google to save your progress. Learn more
Nume *
Vârstă *
Nr de telefon *
E-mail *
Ai bicicletă personală? *
Ce tip de bicicletă ai?  *
Echipamentul este important. Pentru această tură vei avea nevoie de cele de mai jos. Casca este obligatorie.
Bifează căsuțele pentru ceea ce îți poți asigura:
*
Required
Ai mai fost cu noi anul trecut? *
Sunt de acord că prin furnizarea/ divulgarea/ completarea datelor mele personale, acestea să fie prelucrate conform prevederilor Regulamentului UE nr. 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și liberă circulație a acestor date, în scopul organizării evenimentului Smida Ride 2022. Datele personale nu vor fi folosite în nici un alt scop decât cel al organizării evenimentelor în care participantul s-a înscris.
*
Ai întrebări pentru noi?
Clear selection
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy