Elsősegély Mikulásnak 2017
Név *
Your answer
M.1. Mit javasolnál neki?
A Mikulás, mint minden decemberi napon most is korán kelt. Ágyából kikelve meleg mamuszába bújt, majd mosakodással kezdte a napot. Figyelmetlenségéből adódóan azonban a forró víz csapját nyitotta meg, így egyik kezét leforrázta.
M.2. Helyesen cselekedett-e?
A korai trauma és az öltözködés után szánjához vette az irányt, amelyet a manócskák már telis-tele pakoltak ajándékokkal. Indulás előtt ellenőrizte, hogy a rénszarvasokat jól fogták-e be. Meglepetésére az egyik gyeplő kissé laza volt. Miközben meghúzta tenyerén horzsolt, enyhén vérző seb keletkezett. Visszasietett a fürdőszobába és vizet kezdett folyatni rá.
M.3. Milyen eszköz NEM szükséges az ellátáshoz?
A vérzés ugyan nem nagy, de kiterjedt és zavaró. Fél, hogy összevérzi a szépen becsomagolt ajándékokat. A mikulásphone segítségével felhívja a sürgősségi ellátásban járatos manócskáit.
M.4. Melyik a LEGKEVÉSBÉ szerencsés?
A Mikulás késében van és ezt ő is tudja. Felpattan a szánra, majd hirtelen a rénszarvasok közé csap. Oly gyorsan indul el a szán, hogy egy manócskát elsodor. Szegény manócska többször átfordul a levegőben, míg nem a hátára esik.
M.5. Melyik kérdés a LEGKEVÉSBÉ fontos?
M.6. Melyik ellátási lépés NEM szükséges?
M.7. Melyikre van a LEGKISEBB esély?
A Mikulás olyan gyorsan indult el a szánnal – ahogy, már jeleztük -, hogy észre sem vette, hogy egy, a csomagokat rögzítő manócska a szánon maradt. Szegényke arca, különösen orra és fülei élénk vörösek, kissé már-már lilultak, duzzadtak. Miután Mikulás lefékezte a szánt rettenetesen didereg szegény manócska.
M.8. Melyik a LEGKEVÉSBÉ szerencsés?
M.9. Mit tehetünk még?
M.10. Hogyan segítenél neki?
A gyors és hatékony beavatkozásnak köszönhetően manócska állapota javult, Mikulás némi késéssel, de folytathatja útját. Szabályosan leparkol az első ház tetején, magához veszi a megfelelő ajándékot, majd a kéményen keresztül a nappaliban terem. Már-már be is fejezte az ajándékok szétosztását, mikor a kéményben lévő füsttől, a kinti hidegtől, no meg az izgalmaktól asztmás rohamot kap.
M.11. Melyik pozíció lenne a LEGSZERENCSÉSEBB?
Állapota szerencsére hamar rendeződött, azonban szédül, sápadt, verejtékezik. Elmondása szerint a vérnyomása rendetlenkedik mostanában.
M.12. Melyik állítás HAMIS?
Szegény Mikulás nem örülhet sokáig állapota rendeződésének, a havas háztetőn megcsúszik és a szomszédos fán landol, ahol ujját egy mókus harapja meg ijedtében.
M.13. Melyik állítás HELYTELEN?
Sürgős teendőire hivatkozva azonnali ellátásban részesül a Mikulás és a manócska a Kórházban, így ismét folytathatja, akadályoktól nem mentes útját. Szerencsére a következő 700 millió gyerek megajándékozása során semmiféle probléma nem lépett fel. Hazatérve érthető módon fáradtan roskad fotelébe. Mikuláscsizmáját levéve hatalmas vízhólyagot vesz észre lábujján.
M.14. Mi a légúti idegentest eltávolításának első lépése az alábbiak közül?
Megfáradtan hamuban sült pogácsáját majszolgatja, mikor egyszer csak torkához kap, és alig halhatóan köhécsel.
M.15. Melyikre van a LEGKISEBB esély?
Szerencsére a beavatkozás elején távozott a félrenyelt pogácsa. Már csak az a kérdés, hogy miért van fejfájása?
M.16. Hozzád megérkezett a Mikulás?
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy