Регистрация за онлайн курс                       "Култивиране на Емоционален Баланс"-Випуск 6


В даден момент от нашият живот може да сме чували и да сме ограничени от схващането, че „не можеш да научиш старо куче на нови трикове“ или да се държим здраво за идеята „такъв съм, това е.“ За съжаление този начин на съществувание  задушава  нашето въображението и ни обвързва със самодоволството. В програмата К.Е.Б. насърчаваме да се освободят оковите на ограничението, като разширим вниманието си към необятния океан от възможности и се научим да управляваме теченията на една непрекъснато променяща се вселена. Истината е, че динамичната сила на промяната, която преминава през цялата природа, дарява всеки един от нас с изключителен капацитет да се развива. По-конкретно, в К.Е.Б. ние сме призовани да излезем отвъд границите на нормалността чрез изследване на дълбочините на изключителното психическо равновесие и събуждане на искрена загриженост за собственото и чуждото благополучие. Тази възможност за трансформация е демонстрирана от практикуващите осъзната медитация ( Майндфулнес) от хилядолетия и е подкрепена от невролозите, които демонстрират феномена на невропластичността, който корелира с начините, по които обичайните модели на нашата умствена дейност имат потенциал за промяна през целия ни живот. Въпреки че човешкото съществувание не може да бъде сведено до мозъчна дейност, тези невронаучни прозрения засилват съзерцателните и психологическите открития за начина, по който интроспективните стратегии като обръщане на внимание и разбиране на усещания, мисли и чувства могат да имат драстични последици както за индивидуалното, така и за колективното благополучие.

ИСТОРИЯТА НА К.Е.Б.

Идеята за програмата К.Е.Б. започва на конференцията "За умът и живота" в Дхарамсала през 2000 г. Темата за тази среща на група учени, философи и монаси с Н.С. Далай Лама, беше "Деструктивните емоции". Пол Екман говори на тема "Еволюцията на човешката емоция". Други учени говориха за психобиологията на разрушителните емоции и културата и развитието на невропластичността, включително нейната значимост за съвременното образование. Тази среща е описана в книгата "Разрушителни емоции" на Даниел Голман. Н. С. Далай Лама поиска да се предприемат действия за осъществяване на идеите за подобряване на емоционалния живот, обсъдени на срещата. Пол Екман и Алън Уолъс поеха това предизвикателство и разработиха първата учебна програма на К.Е.Б. (с участието на Ричард Дейвидсън, Марк Грийнбърг и Матьо Рикар), която беше предложена през 2002 г. Маргарет Кълън преподава психологически материали, а Алън Уолъс на съзерцателните (майндфулнес) практики. Изследователски проект, базиран на К.Е.Б., е проектиран от Екман и Кемени и осъществен от Kемени; изследването показа основни ползи от К.Е.Б.. Участниците показаха силно значим спад на депресията, тревожността и враждебността през петседмичния период. В допълнение, участниците отчитат значително увеличаване на привързаността към другите и демонстрират значително подобрение в способността им да откриват фини форми на емоционална изява на лицето.

След теста участниците показаха модел на реакция, който предполагаше по-малка емоционална и физиологична реактивност към стресовата задача в сравнение с тяхната реактивност преди тренировката. С други думи, изглежда, че обучението ги предпазва от отрицателните психологически и физиологични ефекти от стреса. Допълнителните резултати показаха, че тези участници подобриха уменията си в „задачата за съпружеско взаимодействие“. Ефективността на комуникацията беше подобрена както в работна среда, така и в домашната обстановка.

ПСИХОЛОГИЧЕСКИЯТ КОМПОНЕНТ

Психологическият компонент на К.Е.Б. е извлечен от работата на Проф. Пол Екман, който се смята за световен експерт в областта на емоциите. Известното изследване на Пол Екман в Папуа Нова Гвинея установи универсалността на изразяването на емоциите и стартира последващата му кариера в научните изследвания на природата на емоциите - ново и дотогава до голяма степен игнорирано поле. По онова време проблемите в изследването на емоциите включват: кратки времеви рамки, твърде малки дори за най-авангардното когнитивно оборудване за невронаука, което да се улови. Много аспекти на емоционалните преживявания възникват извън съзнателното осъзнаване; много от нас са били социализирани от ранна възраст, за да не проявяваме определени емоции, така че в крайна сметка ние също не осъзнаваме техните възникващи и дори поведенчески израз.
Програмата К.Е.Б. включва научно обоснована информация за естеството на емоциите, особено на петте фамилии универсални емоции (страх, тъга, гняв, отвращение и удоволствие), както и практически упражнения, предназначени да помогнат на участниците да осъзнаят по-добре емоциите, да ги разпознават в себе си и в другите. Участниците ще бъдат помолени да водят дневник, в който да записват поне едно емоционално преживяване всеки ден, да насърчават повишената емоционална осъзнатост и да идентифицират горещи емоционални тригъри.

МАЙНДФУЛНЕС КОМПОНЕНТ

Съзерцателният (майндфулнес) компонент е вдъхновен от будистките практики за балансиране на ума. Източните съзерцателни традиции през последните 2500 години са развили чудесен поглед върху същността и причините за недоволството и вътрешните страдания. Съзерцателите са разработили разнообразни практики за преодоляване на тези причини, които ще проучим в този курс. Независимо дали човек е теист, атеист, политеист, материалист или агностик, ще има полза от ангажирането с основните практики, преподавани в К.Е.Б.

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ И ЦЕЛИ НА К.Е.Б.
  • Определете и култивирайте автентично щастие.
„Вярвам, че самата цел на нашия живот е да търсим щастие. Независимо дали човек вярва в религията или не, дали човек вярва в тази религия или в друга религия, всички ние търсим нещо по-добро в живота си. Така че, според мен, самото движение на нашия живот е към щастието. ”~ Н.С. Далай Лама
  • Подкрепете култивирането на автентичното щастие чрез водене на конструктивен емоционален живот.
  • Създайте ИЗБОР как да се ангажирате с емоциите си.

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ:            42 часа

ДАТИ:                                         Модули 1 и 2 - 14 и 15 септември 2024

                                                    Модули 3 и 4 - 19 и 20 октомври 2024

                                                    Модули 5 и 6 - 16 и 17 ноември 2024


ФОРМАT НА ОБУЧЕНИЕTO:   Онлайн 

ПРОГРАМА:

Модули 1 и 2 - 14 и 15/09/2024 г. - 09:00-17:00
Въведение, история, представяне, основни понятия, функциите на емоциите, универсални фамилии емоции, определение на смислен живот, щастие, истина, добродетел, значение на съзерцанието(майндфулнес), емоционален епизод, управление на тригърите, управление на емоционалните поведения, същност и значение на ВНИМАНИЕТО. Практики.

Модули 3 и 4 - 19 и 20/10/2024 г. - 09:00-17:00
Фамилията гняв, загуба на контрол, омраза, поставяне на ума в естествено състояния, значение на милост и доброта, отвращение, презрение, несъгласие, практика милост и доброта, страх, изненада, тъга. Практики.

Модули 5 и 6 - 16 и 17/11/2024 г.  - 09:00-17:00
Психични страдания и четирите приложения на вниманието, внимателност на чувствата, удоволствие, "душен" усмивка, емпатия, състрадание, поставяне на умът в естествено състояние, водещ до внимателност на психичните събития, уважаващо несъгласие, емоционални профили, емпатична радост, любяща доброта, самообладание, изконни ценности, закриване.

След завършване на програмата участниците получават Сертификат ( Cultivating Emotional Balance C.E.B.)

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ                                                                                                          
  • Попълване на регистрационната форма. Моля, използвайте кирилица.
  • Регистриралите се за участие, получават автоматично потвърждение и копие от попълнения формуляр на електронната си поща.
  • Кратка биография (свободен текст+снимка) и отговор на въпроса"Защо искам да участвам в обучението Култивиране на Емоционален Баланс?" (изпращат се на имейл адрес info@bi-sei.com - на вниманието на Поли Фистолера)
  • Регистриралите се за участие превеждат такса от 500 лв., след което получават имейл-потвърждение от БИСЕИ.
         *Записването е отворено до изчерпване на местата.

БРОЙ УЧАСТНИЦИ   мин. 4 макс. 8

ЦЕНА                        1500 лв.

ГРАФИК НА ПЛАЩАНИЯТА:

Модули 1 и 2 - при регистрация, не по-късно от 01/09/2024 г. - 500 лв.
Модули 3 и 4 - 09/10/2024 г. - 500 лв.
Модули 5 и 6 - 06/11/2024 г. - 500 лв.


Регистрацията е ефективна при заплащане на таксата за участие.

____________________
БИСЕИ ЕООД
203612428
ул.Буря 13А
София 1619

Банкова сметка:
ПИБ АД
BIC FINVBGSF
IBAN BG56FINV91501016527981 - основание за превод - КЕБ 6 модули 1 и 2
____________________

Отказ от участие:
  • При отказ от участие на регистриран участник до 10 работни дни преди датата на събитието, таксата за участие не се възстановява.
  • В случай на обективни обстоятелства, свързани със здравословно състояние и невъзможност на участника да се включи в събитието, се позволява на участника да запази правото си за обучение на следваща дата, насрочена от БИСЕИ.
  • При отмяна на събитието от БИСЕИ, се възстановява пълният размер на заплатената такса.
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Next
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of BISEI Ltd.. Report Abuse