CM Plus Upitnik za stručne suradnike
Ovo istraživanje se provodi u sklopu projekta "Croatian Makers Plus - za darovitu djecu". Projekt je namijenjen darovitim učenicima partnerskih osnovnih škola te mu je cilj razviti njihove potencijale u STEM područjima primjenom robotike i automatike. Navedeno će se postići razvojem i provedbom individualiziranog rada za odgoj i obrazovanje, kroz sustavno poticanje za razvoj i napredak darovitih učenika osnovnih škola primjenom inženjerstva u STEM područjima te kroz razvoj kapaciteta za provedbu u 3 partnerske škole od kojih je jedna i Vaša škola.
STEM je akronim engleskih riječi Science, Technology, Engineering i Mathematics, odnosno Znanost, Tehnologija, Inženjerstvo i Matematika. STEM podrazumijeva prvenstveno tehnička i znanstvena područja odnosno znanja iz tih područja, ali STEM aktivnosti su izvrstan alat za postizanje još važnijih kompetencija: ključnih vještina kao što su vještine učenja, rješavanja problema, suradnje, komunikacije, kao i osobina ličnosti kao što su znatiželja, inicijativa, upornost, prilagodljivost, društvena i kulturološka svjesnost.

U ovom upitniku želimo vas pitati na koji način prepoznajete darovite učenike te kako potičete njihovu darovitost. Također nas zanima koje načine identifikacije darovitih učenika smatrate prikladnim, kao i vrste aktivnosti poticanja učenika koje bi bile primjerene. Ove informacije su nam važne kako bismo mogli razviti nove načine identifikacije darovitih učenika i pomoći im da svoju darovitost u nekom području razvijaju i budu što zadovoljniji u školi.

Što znači da je netko darovit? Općenito bi se darovitost mogla odrediti kao sklop osobina koje omogućuju pojedincu da dosljedno postiže iznadprosječna postignuća u jednoj ili više aktivnosti kojima se bavi.

Molimo navedite školu u kojoj radite.
Your answer
Spol
Dob
Your answer
Koliko godina staža imate u području odgoja i obrazovanja.
Your answer
Smatrate li da među Vašim učenicima ima djece koja su darovita u nekom području?
Ako ste prethodno odgovorili potvrdno, što mislite u kojim sve područjima su daroviti? Molimo opišite kratko.
Your answer
Kakve oblike ponašanja primjećujete kao znakovite za darovite učenike?
Your answer
Što bi za vas podrazumijevala darovitost učenika u STEM području?
Your answer
Jeste li do sada identificirali darovite učenike? Ako da, kako?
Molimo Vas da navedete nazive upitnika koje ste koristili, ako ih se sjećate (npr. PROFNAD, PRONAD-U, PRONAD-R)
Your answer
Ukoliko ste prethodno naveli da ste koristili neke druge alate za identifikaciju darovitih učenika (osim upitnika), molimo navedite koje ste alate koristili te ih ukratko opišite.
Your answer
Oslanjate li se na korištenje informacijsko-komunikacijske tehnologije u vašoj nastavi? Na primjer, dajete li učenicima zadatke ili zadaću za koju trebaju koristiti računalo, pretraživati Internet i slično.
Ukoliko ste do sada identificirali darovite učenike (npr. korištenjem alata, vlastitim opažanjem i sl.), jeste li provodili dodatne aktivnosti s njima?
Ukoliko ste prethodno odgovorili potvrdno molimo opišite na koji način ste sami radili ili savjetovali učitelje da rade s darovitim učenicima:
Your answer
Smatrate li da se u vašoj školi nudi dodatna aktivnost za darovitu djecu? Ukoliko znate primjer, molimo navedite.
Your answer
Biste li željeli da vi, učenik i roditelji znaju u čemu je to dijete darovito kako bi se mogle pružiti posebne aktivnosti u školi i izvan škole za razvijanje te darovitosti?
Na koji način bi vam bilo prihvatljivo da se u školi pokuša otkriti u čemu su pojedini učenici daroviti?
Ukoliko bi škola nudila posebne dodatne aktivnosti za darovitu djecu, u kakvom obliku bi bio prikladan?
Ukoliko imate dodatan komentar, molimo navedite:
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms