BARE VÆRE
Bestill utgivelsen av bestillingsverket "Bare Være" av Maren Selvaag her!

Når komponisten Maren Selvaag gir ut sitt andre album under eget navn, er det sammen med en bok med små fortellinger om hvert enkelt tittelspor. Albumet, som har fått navnet «Bare være», er oppfølgeren til kritikerroste «Close to Shore» fra 2016.

Der førsteskiva «Close to Shore» hentet impulser fra en av verdens travleste byer, New York, er komposisjonene denne gangen laget i et miljø hvor tiden står stille og tausheten råder, i klosterog kirkerommet.

Ideen til å skrive musikken, kom da Maren Selvaag ble invitert til å holde konserter ved en rekke kulturminner i landet, nærmere bestemt Munkeby klosterruin, Tautra klosterruin, Hustad kirke og Reins kloster i Trøndelag.

I komplett stillhet, under et kunstneropphold ved et av disse klostrene, fikk Maren Selvaag komponere i fred og ro. Tanker om hvordan musikken fra middelalderen og jazzmusikken har en del felles trekk kom raskt, og resultatet er et album hvor kulturarv og middelaldermusikk møter jazz.

Selvaag har et stort engasjement for å formidle og invitere publikum med seg inn i musikken. På samme måte som det fortelles mellom hvert stykke som fremføres på hennes konserter, inviteres nå publikum til å lytte til innspillingen mens tekstene i boken leses. I boken gir Maren Selvaag de tause fortellingene liv, ikke bare gjennom tekst, men også bilder.

Maren Selvaag: piano og komposisjoner
Helga Myhr. hardingfele
Julie Rokseth: folkeharpe
Sigurd Hole: kontrabass
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Next
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy