bit.do/kiten2017 записване за лагер - школата по информатика в края на лято 2017
Лагер-школата по програмиране Китен 2017 е организирана от Яшу (Явор Никифоров) като традиционно разчитаме на съдействието на СМГ и други организации, които ни помагат с техника.

След миналогодишната лагер-школа, която надскочи и най- смелите ни очаквания, решихме за първи път да ви дадем възможност да изберете коя смяна на лагер-школата да посетите (или ако знаете какво ви чака и сте сигурни, че няма да ви стигне - да се запишете и за двете части)!

Първа смяна заминава вечерта на 20ти август, неделя от централна гара София с влака през Пловдив. На 21ви август сутринта от Бургас се прехвърляме на резервираните специално за нас трансферни автобуси Бургас - Китен, които ще ни оставят точно в хотела ни Парк Резиденс (други негови стари имена са Шипка и т.н. същия в който винаги сме си били!). До обяд младежите ще могат да си внесат багажа по стаите и да се топнат в морето или донаспят, а ръководителите ще сме нагласили залите за най-страшните неща преподавани през ваканция!
След 6 пълни дни обучения и 5 нощувки, тръгващите си на 26ти взимат рейс и вечерта са на ж.п. гара Бургас за кратка разходка и засичане с идващите за втора смяна. Първа смяна пристига на гара София на 27ми сутринта. Ако изберете този вариант хващате малко по- топло море в пика на сезона!

Втора смяна заминава от София на 26ти август, събота на обяд. Вечерта на 26ти в Бургас ще си поговорите със заминаващите си от първа смяна... Нооо, вече ще е късно да се измъквате. Няма връщане назад! Вие се качвате на техния рейс, те на вашия влак и като пристигнете в Китен ще имате време да се навечеряте и нанесете по стаи.
Предстоят 6 пълни дни обучения и 6 нощувки. На 1ви септември вечерта се качваме на рейс, разглеждаме малко Бургас и се прехвърляме на влакче, с което на 2ри сутринта сме в София! Ако изберете този вариант получавате една нощувка повече и повече бодрост :)

Ако никой от тези варианти няма да ви е достатъчен се запишете на пълния Китен така ще получите много повече обучения, плаж и приключения, а ако някое приключение ви се повтаря (например аквапарка) ще можете да го пропуснете и замените с по-яко (или с почивка или още обучения :D )
Цената за 2 смени на Китен, с 12 пълни дни обучения, заминаване на 20ти август и връщане на 2ри септември е 543 лева (при регистрация и плащане до 15ти юни намаление на 520 лева)
Ако искате да се запишете за една от смените цената е 313 лева (при регистрация и плащане до 15ти юни намаление на 295 лева).
Ако сте класирани на националната лагер-школа по информатика в Стара Загора(на нея канят класираните в първите 10 места на ранглистата във всяка група) ви каним на Китен за част от първата смяна - заминаване на 20ти от София и на 24ти вечерта организирано отпътуване за Стара Загора с директен автобус - цена 199 лева при плащане до 15ти юни.

Сред лекторите често се включват изтъкнати преподаватели подготвили много шампиони на състезанията по програмиране, а също така и самите шампиончета, когато поотраснат се включват като преподаватели.
Както винаги - с особена грижа се готвим за срещата с най-малките, зайците - групата деца, които ще програмират за пръв път с нас и до сега са ползвали компютъра, само за да затъпяват бавно. Веднъж дошли на школа изведнъж завършват този процес бързо! Тъй че можете да поканите ваши приятели, дори изобщо да не се програмирали досега. Смело ще ги превърнем в малки страшни зомбирани програмисти, които ползват компа за нещо различно от Фейсбук и игри - за покоряване на света!!!
Освен начинаещите децата ще бъдат разпределени в до 4 други групи с материал на ниво подходящо за всяко от децата. Всяко дете ще се обучава в група избрана в разговор с ръководителите съобразно нивото и предпочитанията му (game development/ c++ и алгоритми)!
След като децата се върнат в София ще могат да продължат обучението си в подходяща за нивото им група. Школи по програмиране за различно напреднали нива има и в много други градове на страната.
Освен обичайната лека (към 7-8-9 часа на ден) и ненатоварваща програма от яко усмихващи занятия по разработка на HTML5 игри, програмиране на С++, алгоритми и подготовка за състезания ще се проведат и представяния на проекти, разработвани от деца от школата, както и има възможност самите деца да изнесат лекция (ако предварително се уговорят с Яшу или с някой от лекторите).

И този път ще се скъсаме от яки пътешествия, приключения, други простотии! Приключенията ще се случват в традиционния за нас хотел Шипка, който обаче е с ново име, подложен на свирепи ремонти и ще е с много по- удобни зали за обучения, лъскави стаи и нови удобства :) Храненията както винаги са от блок маса, тъй че ще ядете колкото можете от каквото искате (и обещавате да си изяждате всичко сипано, нали).... А обещавате ли и да си накодите всичко преподадено :D Освен кодене, ще има ден с пътуване (може на юг към разни диви места като Ропотамо, Синеморец, Велека или към някое съвсем друго, ама предложено от вас, стига да е достатъчно страшно!). Други забавления, които ще ни се случат включват аквапарк, paintball, картинг и други. Всяко от тези приключения ще се случи и в първата смяна и ще се повтори/ ще има по- яка алтернатива във втората смяна. До 10 лева джобни на ден би трябвало да са достатъчни за сувенирче и вход в различните приключения.
Страх ни е да обещаваме, защото последното лято времето беше неподходящо и не позволи, но ако това лято всичко е наред може да се случи водолазенето (такова вече имаше през лятото на 2015) Следете новините на сайта и ако имаме късмет може да си подготвите допълнително 35 лева и тази излишно драматична декларация, която изискват водолазите: https://docs.google.com/document/d/1PZLUoMIZsKD54-GBtZA1frbdEfPqeWLKs9Q_OwS7nY8/edit

За да се включите в лагер-школата попълнете данните на този сайт и след това може да платите на живо на Яшу (след предварителна уговорка кога и къде да се видим), или пък чрез банков превод по сметка в лева:
BG38 BPBI 7940 4031 4391 01 в Пощенска бaнка таксата. В полето "Относно" на превода запишете ЕГН на детето, след което собствено и фамилно име (или инициалите, ако мястото не достига), a, aко ви искат имена на титуляра - Явор Бориславов Никифоров.
Препоръчвам ви да използвате превод с плащане на каса в брой като трето лице, за да нямате никаква допълнителна банкова такса. Друг вариант е да използвате вътребанков превод, ако имате сметка в Пощенска банка. Най-скъпият вариант е от сметка в друга банка (ще дадете поне няколко лева такса в зависимост от коя банка изпращате парите).
Който и вариант да изберете, изискайте документ за направеното плащане и го носете в деня на заминаването.

Ако не тръгвате от София може да се възползвате от:
Намалението за участници, предупредили, че няма да пътуват изобщо с влак, е 15 лева
Намалението за участници, предупредили, че няма да ползват и автобусния трансфер Бургас-Китен-Бургас, е още 10 лева.
Ако пътувате с групата в една от посоките (независимо на идване или на връщане), тези намаления на цената не са приложими, защото ще сме закупили билет и за двете посоки.

Участниците трябва да носят собствен лаптоп, на който ще им инсталираме нужния прост и безплатен софтуер. В случай че искате ние да осигурим компютър за детето, трябва да се доплатят 12 лева към таксата за участие. Не препоръчваме този вариант, не само защото усложнява организацията на школата а и защото детето няма да може да свикне да си работи на собствената машина, а ще трябва да си взима и кодовете с флашка/ email.

На заминаването всяко дете трябва да си носи:
- ръкописна декларация в свободен текст, подписана от родител, за съгласие за участие в лагер-школата (не се притеснявайте за текста, както и да го направите - ще свърши работа)
- 1 електрически разклонител, по възможност с повече дупки и по възможност с по-дълъг кабел (но вземете какъвто имате, всякак ще се справим). В края на школата ще ви го върнем
- лаптоп, ако сте обещали да си вземете. Може и него да върнем накрая.
- флашка, в противен случай, че да имате къде да запазвате творбите си :)
- документ за банков превод, ако е платено по този начин
- джобни пари за подаръци за родителите а и за гаджета, който си ги оставя в София...
- достатъчно дрехи, плажни принадлежности и всичко друго, което може да се окаже полезно
- спортни и други групови игри като футболни топки, бордови игри, шах, карти (НО НЕ ТАБЛЕТИ ИЛИ ЕЛЕКТРОННИ ИГРИ! Децата ще прекарват предостатъчно време на компютрите, няма да ги оставяме да си тормозят очите повече)
- вода за из път (и за големи гладници - може и храна, ама само за из път, щото в хотела са ни обещали разнообразни вкуснотии, няма да си взимате чипсове, фафли и шоколади!)
- нещо, с което да ни изненада, което тотално не сме очаквали!

Нещото, което е на мястото на правила за децата(може да го принтирате и подпишете, а може и просто да го спазвате):
https://docs.google.com/document/d/1NAsuc9RpcJ3AE4ZN3GbND6GCNiRNcCvZ1XdeYn4lW-8/edit

Възможно е да се включите за част от лагер-школата, или да пътувате с групата за част от пътя (примерно да се качите от някоя гара по пътя). В случай, че много деца пристигат от един и същи град, или идват на един и същи ден може ние да се свържем с вас и да ви предложим варианти улесняващи пътуването ви.
Ако нещо е останало неясно и все още имате нужда да обсъдите възможностите за включване към лагер-школата, или за част от нея може да се обаждате на отговорника по настаняването Румяна 0897423441, или отговорящия за разпределението на групите за обучения Никол 0877340133

Три имена на участника
Your answer
Познаваме ли се от школи до сега (отговора на този въпрос ще ни ориентира какви групи да планираме за школата)
(в случай, че никой от готовите отговори не се отнася за детето, моля изберете other и опишете по- подробно какви школи е посещавал юнака и с какви задачи се е преборвал напоследък)
Required
gsm на родител
(ще го ползваме само за някакви спешни неща)
Your answer
e-mail
Вероятно нищо няма да ви пратим... или може би някъде около 15ти август някакви новини, които така и така ще ги напишем и тук... Но пък знае ли човек, може и да ви включим в някоя злобна спам листа...
Your answer
gsm на дете
Важно е децата да носят постоянно с тях този гсм и да им е зареден, защото ще ги търсим на него при нужда. По време на обученията, звука трябва да му е изключен! Важно е и децата да са записали наши гсм-и само за разни странни ситуации, като "Яшу, водата в морето ми е много гореща, стига си се пекъл и ела да изстудиш морето!"
Your answer
Ще си носите ли лаптоп
Много ще ни улесните да планираме школата ако си донесете собствен лаптоп, защото иначе ще ни се наложи да измисляме още един комп за носене :)
Колко лагер- школа искаш?
От София тръгва организирана група на 21ви август вечерта и на 22ри сутринта започваме лагер- школата в Китен. Ти къде и кога ще се включиш с нас? В случай, че искаш родителите ти да те докарат: избери other и попълни кога ще е това.
Искаш ли да се возиш с нашата група- супер яко е!
Ако искаш родителите ти да те вземат в някой момент различен от предложените от нас с групово пътуване- избери other и по телефона ще можем да се уточним колко да заплатиш в такъв случай.
Младежа има ли специфични здравословни проблеми за които трябва да знаем (или пък хранителен режим)
Your answer
Kлас на младежа
кой клас ще бъде лапето през учебната 2017/2018
Your answer
Училище
Your answer
ЕГН на детето
Изисквано за издаване на груповия бдж билет.
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms