Puoluekokousaloitteen jättäminen
Tällä lomakkeella Kokoomuksen paikallisyhdistys, piiri tai muu puoluekokouksessa aloiteoikeutettu taho jättää aloitteen vuoden 2020 sääntömääräiselle puoluekokoukselle. Lue tämä ohjeistus huolellisesti läpi, ennen kuin teet lomakkeella mitään toimenpiteitä.

1) Kaikki tämän lomakkeen kohdat ovat pakollisia. Lomakkeeseen on aloitteen sisältöä koskevien kohtien lisäksi merkittävä myös seuraavat tiedot:
- Missä ja milloin on pidetty kokous, jossa aloitteen jättämisestä on päätetty. Jos kyseessä on ollut etäkokous, merkitään kokouksen ajankohta sekä käytetty etäkokoussovellus (esim. Teams, Skype, Hangouts jne.)
- Tässä kokouksessa puheenjohtajana toimineen henkilön nimi.

2) Aloitteita on kahta tyyppiä: Sääntömuutosaloite ja aihealoite.
- Sääntömuutosaloitteiden viimeinen jättöpäivä on 26.6.2020.
- Aihealoitteiden viimeinen jättöpäivä on puolueen sääntöihin perustuen perjantai 10.7.2020.

3) Aloite on jätettävä SEKÄ tällä sähköisellä lomakkeella ETTÄ kirjallisesti paperilla.
- Niiden on oltava sisällöltään identtiset. Lomakkeella on syötettävä täsmälleen sama sisältö, joka on paperiversiossa.
- Mikäli sähköinen ja paperinen dokumentti kuitenkin tämän ohjeen vastaisesti poikkeavat toisistaan, sähköinen versio on se, joka otetaan käsittelyyn.

4) Aloite otetaan käsittelyyn vain, jos se on edellä kerrottujen ohjeiden mukaisesti määräaikaan mennessä toimitettu. Myöhässä tulleita aloitteita ei käsitellä.
- Sähköisen lomakkeen automaattisesti luoma aikaleima määrittää, onko sähköisesti lähetetty aloite lähetetty määräaikaan mennessä.
- Paperikappaleen osalta tämän määrittää postileiman päivämäärä. Paperikappaleen postitusosoite on: Kansallinen Kokoomus rp, aloitteet, Kansakoulukuja 3A 2.krs 00100 Helsinki.

Lomakkeella on käsittelyn selkeyttämiseksi oma osionsa aloitteen otsikolle, perusteluosalle ja ponsiosalle. Näiden osioiden on oltava selkeästi tunnistettavissa myös aloitteen paperisella kappaleella.
Yhteyshenkilön nimi *
Tähän kohtaan kirjoitetaan sen henkilön nimi, joka täytti sähköisen lomakkeen. Vaihtoehtoisesti voidaan kirjoittaa sen henkilön nimi, joka yhdistyksessä on tarvittaessa valmis kertomaan lisätietoja tähän aloitteeseen liittyen.
Your answer
Yhteyshenkilön sähköpostiosoite *
Tähän kohtaan kirjoitetaan edellisessä kohdassa nimetyn henkilön TOIMIVA sähköpostiosoite.
Your answer
Aloitteen tekevän yhdistyksen nimi *
Tähän kohtaan kirjoitetaan aloitteen tehneen yhdistyksen (tai piirin/liiton/muun tahon) virallinen nimi.
Your answer
Aloitteen jättämisestä päättäneen kokouksen päivämäärä ja paikka sekä kokouksen puheenjohtajan nimi *
Missä ja milloin pidettiin kokous, jossa tämän aloitteen jättämisestä päätettiin, ja kuka toimi kokouksen puheenjohtajana?
Your answer
Aloitteen otsikko *
Lyhyt ja ytimekäs otsikko, josta ilmenee aloitteessa ehdotetun asian varsinainen ydinsisältö
Your answer
Aloitteen perusteluosa *
Ne tosiasiat, periaatteet ja muut argumentit, jotka aloitteen tekijä haluaa esittää ehdotustaan tukemaan. Suositeltavin pituus on noin puolikas A4-sivu, enintään noin yksi kokonainen sivu tekstiä.
Your answer
Aloitteen ponsiosa (alkaa "Hyväksyessään tämän aloitteen puoluekokous...") *
Varsinainen ehdotus, jossa aloitteen tekijä tiivistää, mitä halutaan tapahtuvan, mikäli puoluekokous hyväksyy aloitteen. Standardin mukainen osion alku (josta sen helposti tunnistaa myös painetussa tekstissä) kuuluu seuraavasti: "Hyväksyessään tämän aloitteen puoluekokous velvoittaa puoluehallitusta ja kehottaa eduskuntaryhmää toimimaan siten, että..." (ja jatkoksi se, mitä toivotaan tapahtuvan). Hyvä nyrkkisääntö on, että yhdellä aloitteella esitetään yhtä asiaa.
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy