Jornada formativa sobre l'emergència climàtica
DATA I LLOC DE CELEBRACIÓ

La presentació de la primera sessió de la Jornada formativa sobre l'emergència climàtica se celebrarà a la Casa de la Cultura d'Alzira el 6 d'octubre, a les 17,30 h.

ADREÇADA A

Esta Jornada està adreçada al professorat d'educació primària, ESO, cicles formatius i Batxillerat dels centres educatius de la comarca de la Ribera que hagen decidir treballar a les seues aules l'emergència climàtica com un contingut curricular transversal.

OBJECTIUS DE LA JORNADA

 1. Aportar al professorat dades actuals i propostes pedagògiques per a treballar l'emergència climàtica amb els seus alumnes.

2. Conèixer la problemàtica a fons , enfocar-la didàcticament i avaluar resultats de l'experiència.

3. Aprendre a utilitzar recursos didàctics específics i adaptar-los a les característiques de l'alumnat.

CARACTERÍSTIQUES DE LA JORNADA

Es tracta d'una Jornada nascuda com a proposta de la comissió de treball sobre sostenibilitat mediambiental de la 35a Trobada de Centres en Valencià de la Ribera d'Alzira 2020 que va originar l'edició d'un quadern de treball anomenat "Què és això de l'emergència climàtica?" publicat a Edicions Reclam i elaborat per Pedro Domínguez, de la Ribera en Bici - Ecologistes en Acció, i Roger Pons, de Xúquer Viu. Este quadern de treball forma part de la col·lecció "Pertot" de la Coordinadora de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera - Escola Valenciana.

La Jornada formativa és una activitat reconeguda per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport segons es publica al DOGV de 8 d'agost de 2021. El reconeixement institucional d'esta activitat formativa és per al curs acadèmic 2021/2022.

La duració de la Jornada formativa és de 15 hores que es realitzaran de manera semipresencial i de les quals 3 h corresponen a la sessió de presentació que es du a terme el 6 d'octubre a la Casa de la Cultura d'Alzira, 2 sessions més en acabar el curs per a posar en comú el treball realitzat, i la resta de la càrrega horària als centres educatius del professorat que s'hi inscriga.

CONDICIONS PER A LA PARTICIPACIÓ

La formalització de la participació de professorat en esta Jornada es fa a través d'este formulari d'inscripció.

Les persones inscrites en la Jornada han d'informar el centre educatiu de la seua participació perquè s'incloga com a activitat formativa en els àmbits administratius corresponents. Per la seua banda, el centre educatiu ha de certificar esta participació mitjançant un document que ens farà arribar a mans de l'organització de la activitat juntament amb el justificant en què conste la realització de la programació equivalent a les 10 hores de sessions de treball a les aules.

El professorat inscrit en la Jornada ha d'elaborar una programació didàctica de les sessions de treball que realitze amb els seus alumnes sobre "Què és això de l'emergència climàtica?" en què s'inclouran els següents apartats: Dades identificatives del professorat i de l'alumnat, objectius de les sessions de treball, continguts treballats, metodologia, temporalització i criteris avaluació.

Les inscripcions en esta Jornada formativa tenen caràcter individual, tot i que hi haja altres professionals d'un mateix centre que vulguen inscriure's amb els seus respectius grups escolars.
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Nom i cognoms del professor/professora *
Correu electrònic i mòbil personals *
Centre educatiu de destinació, especialitat acadèmica, adreça, població, correu i telèfon de contacte *
Característiques del grup/grups d'alumnes als quals va adreçada la realització de la Jornada *
Quins recursos específics tens a la teua disposició per a desenvolupar la Jornada? *
Has participat abans en una activitat educativa semblant relacionada amb l'emergència climàtica? *
Required
Coneixes el quadern de treball editat per l'editorial Reclam "Què és això de l'emergència climàtica?" El teniu al centre educatiu? *
Com valores la iniciativa de la Coordinadora de Centres d'Ensenyament en Valencià de la Ribera? Proposa'ns unes altres activitats formatives a fer. *
OBSERVACIONS *
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy