ZGRABIMO SOVRAŽNI GOVOR ZA ROGE
Brezplačna delavnica za mladinske delavke_ce, 24.11.2018

Delate s skupinami mladih?

Opažate, da mladi v medsebojni komunikaciji pogosto uporabljajo besede, šale, izzivalne komentarje, za katere čutite, da vzpodbujajo sovraštvo do določenih skupin ljudi?

Se vam je zgodilo, da ste bili priča konfliktu v skupini, pa niste znali odreagirati oz. ste ostali v dilemi, če bi morda lahko odreagirali drugače?

Se sprašujete, kako bi lahko o določenih težkih, mogoče celo tabuiziranih temah govorili v skupini, ne da bi vam diskusija ušla z vajeti in se spremenila v podpihovanje negativnih stereotipov o istospolno usmerjenih, o Romih, o feministkah …?

V Sloveniji mladi pričajo o vedno večjih stiskah in negativnih posledicah različnih pritiskov in oblik nasilja, ki jih doživljajo s strani svojih vrstnic_kov. Sovražni govor je eno najmočnejših sredstev diskriminacije, še posebno ker ga težko definiramo, ga zato težje prepoznamo in ga pogosto ne znamo naslavljati. Izražanje mnenj in idej, ki so po svoji naravi ksenofobične, rasistične, homofobne, diskriminatorne in naperjene zoper marginalizirane skupine, ni sprejemljivo – a je žal del našega vsakdana.

Kako torej zgrabiti sovražni govor za roge?

Društvo Parada ponosa vas vabi na celodnevno delavnico oz. mini usposabljanje za mladinske delavke_ce oz. za vse tiste, ki delate s skupinami mladih in se pri svojem delu srečujete s pojavom sovražnega govora ter z različnimi oblikami dejanj in obnašanj iz sovraštva do marginaliziranih in stigmatiziranih družbenih skupin.

Cilji delavnice so:
• Udeleženke_ci usposabljanja bodo pridobile_i kompetence razlikovanja med stereotipi, predsodki, diskriminacijo, sovražnim govorom ter zločini iz sovraštva.
• Udeleženke_ci bodo pridobile_i kompetence prepoznavanja sovražnega govora in sovražnega obnašanja, njunega naslavljanja in transformacije.
• Udeleženke_ci bodo pridobile_i poseben uvid v dinamiko sovražnega govora na podlagi homofobije in transfobije.
• Udeleženke_ci bodo pridobile_i konkretna orodja, ki jih bodo lahko uporabljale_i pri delu z mladimi.

Delavnica bo potekala med 9. in 17. uro v prostorih društva Parada ponosa na Dunajski 10.
Za udeležbo je obvezna prijava.

Vabljene_i mladinske_i delavke_ci, mladinke_i voditeljice_i, učiteljice_i osnovnih in srednjih šol ter vse_i tiste_i, ki delate s skupinami mladih, kjer se pojavlja sovražni govor.

Za več informacij smo vam na voljo na info@ljubljanapride.org.

Usposabljanje je del strateškega partnerstva Outside in – Transforming hate, ki se izvaja v okviru programa ERASMUS+ Mladi v akciji v petih državah (Slovenija, Irska, Finska, Portugalska in Velika Britanija (Škotska).

Društvo Parada ponosa, Dunajska 10, 1000 Ljubljana, www.ljubljanapride.org

Email address *
Ime in priimek *
Your answer
Elektronski naslov *
Your answer
Telefonska številka *
Your answer
Ime organizacije *
Your answer
Delate s skupinami mladih? *
Zahvaljujejmo se vam za prijavo.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Društvo Parada Ponosa. Report Abuse - Terms of Service