Fok jou - aflevering 3 - Opdracht 3
Bedoeling van schrijvers
Onderwerp en thema
Verhalen in soorten
Naam *
Vul je voor- en achternaam in
Your answer
Klas *
E-mailadres *
Vul je e-mail in voor het geval je docent een reactie wil geven.
Your answer
En nu....
Je gaat een 5-delige serie kijken over Anna. Elke aflevering duurt ongeveer 20 minuten. Bij iedere aflevering horen vragen en/of opdrachten.

Na het kijken van de aflevering vul je de vragen en/of opdracht in. Als je alle vragen en/of opdracht hebt beantwoord, controleer je je antwoorden. Zijn jouw antwoorden: volledig, duidelijk, netjes en foutloos? Zo ja, dan kun je de antwoorden opsturen (door op 'submit' te drukken).

Lees dit eerst
Dit jaar ga je een aantal fictieverslagen maken. In deze fictieverslagen laat je zien dat jij een boek hebt gelezen en begrepen. Je doet dit door vragen over het boek te beantwoorden. In deze opdracht moet je meer vertellen over de bedoeling van schrijvers, onderwerp & thema en soorten verhalen.
Bedoelingen van schrijvers
Schrijvers van fictie willen je in de eerste plaats vermaken of amuseren met een spannend, zielig of eng verhaal. Maar ze kunnen ook nog andere bedoelingen hebben, bijvoorbeeld: je aan het denken zetten, je waarschuwen, je iets leren of je ontroeren.

Die andere bedoelingen zitten meestal een beetje verborgen in het verhaal. Uit de situatie of wat de personen zeggen of doen, blijkt de bedoeling van de schrijver. Zo waarschuwt Carry Slee in Kappen! voor gewelddadige jongeren die zinloos geweld plegen en in Afblijven! voor de gevaren van drugs.

Wat is de bedoeling van de makers van deze tv-serie? *
Leg uit waarom je dat denkt.
Your answer
Thema
Een verhaal, strip of film gaat ergens over. We noemen dat het onderwerp of thema. Het thema kun je vaak in één woord of in een heel korte zin opschrijven. Het thema van een verhaal kan zijn: een onmogelijke liefde.
Verhalen kunnen over allerlei onderwerpen gaan. Er zijn dus veel verschillende thema’s. Bijvoorbeeld: liefde, kinderarbeid, uitbuiting, ziekte, school, dood, verslaving of oorlog.
Als je de achterkanttekst van een boek leest, krijg je meestal al snel een idee van het thema. Dan weet je of je dat verhaal zou willen lezen.
Je hebt drie afleveringen van FOK JOU gezien. Wat is volgens jou het thema? *
Je mag een hele korte zin of één woord bedenken.
Your answer
Er zijn verschillende soorten verhalen. Noem 3 soorten verhalen die jij het leukst vindt. *
Kies uit de lijst:
Required
Wat voor soort verhaal is FOK JOU? *
Maak gebruik van de lijst van de vorige vraag.
Your answer
Deze pictogrammen geven genres aan in de bibliotheek
Onder welk genre (= soort verhaal) valt FOK JOU? *
Kies uit de pictogrammen hierboven en schrijf het genre (naam achter pictogram) hier op.
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service