Anmälan AstraZenecas DIGITALA Sommarforskarskola 2020 v 31


Tips: Har du problem att fylla i formuläret - testa en annan webbläsare.


Välkommen till ansökan för AstraZenecas DIGITALA Sommarforskarskola v 31! Nedan följer viktig info - läs igenom noga innan du gör din intresseanmälan.


VAD ÄR ASTRAZENECAS DIGITALA SOMMARFORSKARSKOLA?
Vi riktar oss till elever som våren 2020 går ut 8:an, 9:an eller första året på gymnasiet och som tycker att naturvetenskap och teknik är roligt. Forskarskolan har ett intensivt schema mellan 9.00-15.00 varje vardag, och det är viktigt att eleverna kan delta varje dag då undervisning bedrivs under perioden. Deltagarna ansvarar själva för en plats att vara på med dator och internet, mat och boende under sommarforskarskolan. Deltagande är kostnadsfritt, men förutsätter att eleven blir medlem i Unga Forskare genom att gå med i en av våra medlemsföreningar. Information om detta kommer om du blir antagen.

På grund av situationen med Covid-19 har vi, tillsammans med våra partners, AstraZeneca, KTH och Göteborgs universitet beslutat att hålla en digital sommarforskarskola som alternativ till att ställa in.

Vi hoppas att du är lika taggad som oss på att testa detta nya upplägg.

ALLA DELTAGARE BEHÖVER:
En plats att vara på med internetuppkoppling
En dator
Ladda hem och installera appen Teams (licens och tillgång som du behöver får du av oss inför start). Det är via Teams som vi kommer hålla hela sommarforskarskolan. Invigning, lärakännaaktiviteter, case i grupper, korta presentationer och föreläsningar, hjälp av handledarna osv.
En webläsare
Du behöver inte köpa något för att delta

Vi skickar ett paket till dig med det material du behöver för laboration hemma i god tid inför sommarforskarskolan. Vi kommer också be dig använda saker i ditt hem eller att gå utomhus för att undersöka något föremål. Du behöver inte införskaffa något specifikt för kursen utan du kan använda det som finns hemma. Vi kan komma att be dig titta i dina skåp och vi hjälper dig att hitta alternativ som fungerar. Du behöver små mängder av något du har hemma och du behöver inte köpa något för dessa moment.

Med detta nya upplägg har vi valt att korta ner sommarforskarskolan till en vecka istället för två.

CASE-BASERAT UPPLÄGG:
Vi kommer jobba CASE-baserat i grupper med blandade åldrar, vissa moment kommer ske i storgrupp andra enskilt. Under veckan kommer ni att få 2 CASE. Utöver detta finns det lite extra utmaningar för grupper som blir klara före utsatt tid.
Måndagen börjar med invigning och lära känna aktiviteter följt av introduktion till CASE 1 där du delas in i en blandad grupp. Under veckan går ni sedan över till CASE 2 där du delas in i ny grupp. Veckan avslutas med en avslutning.

AstraZenecas Sommarforskarskola arrangeras av Unga Forskare med AstraZeneca som sponsor. Unga Forskare är en ideell organisation med syfte att utveckla ungas intresse för naturvetenskap, teknik och matematik. Besök gärna vår hemsida www.ungaforskare.se för att ta reda på mer om våra verksamheter.

TID OCH PLATS
Vecka 31. Skolan varar alla vardagar mellan 9.00-15.00.
AstraZenecas DIGITALA sommarforskarskola kommer hållas online på distans i år. En plats där du kan vara online, i hemmet, sommarstugan, biblioteket eller var du än befinner dig.

MÅLSMAN FYLLER I
Ansökningsformuläret ska fyllas i av målsman. Bekräftelse på anmälan och all information kommer att skickas till den e-postadress du anger i första frågan, så kontrollera gärna en extra gång att den är korrekt. Ska du anmäla flera barn, fyll i anmälan en gång för varje barn.

ANMÄLNINGSPERIODEN
Först till kvarn, vi stänger anmälan vid 50 anmälningar. När platserna fyllts går det bra att anmäla sig till reservkön ända fram till en vecka innan kursstart. Anmälan till reservkö görs i samma formulär.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER
Med anledning av den nya dataskyddsförordningen (GDPR) som trädde i kraft den 25 maj 2018 vill Unga Forskare vara tydliga med hur/varför vi önskar samla in personuppgifter i samband med Sommarforskarskolan, samt hur vi kommer hantera det insamlade materialet. Insamlade personuppgifter kommer att användas vid utlottningen av platser och sammanställande av klass- och reservlista, samt för kommunikation med målsman och elev innan och under Sommarforskarskolan. De kommer dessutom att användas för kontroll av medlemskap. De kommer även att delas med våra partners för att vi ska kunna genomföra sommarforskarskolan, tex för att skapa datorkonton. För att vi exempelvis ska kunna ta bilder på laborationer, elever och annat som har med deltagandet att göra behöver vi även målsmans godkännande. Likaså hoppas vi få er tillåtelse att använda en del av materialet i vår kommande kommunikation och marknadsföring kring Unga Forskare och Sommarforskarskolan. Detta formulär och de personuppgifter som lämnas här sparas på Unga Forskares server i högst 10 år.


Vid frågor är du välkommen att mejla maria.osterlund@ungaforskare.se eller besöka hemsidan https://www.ungaforskare.se/astrazeneca/ansokan/ för mer information. Det går också bra att följa vår sida på Facebook - AstraZenecas Sommarforskarskola.

Eleven ansöker om en plats i följande grupp *
Vilken årskurs i skolan går eleven ut våren 2020? *
Elevens kön *
Efterfrågas av statistiska skäl
Elevens personnummer, ååååmmdd-nnnn *
Detta behövs för att kunna skapa datorkonton under sommarforskarskolan
Elevens förnamn *
Elevens efternamn *
Elevens telefonnummer *
Elevens e-postadress *
Elevens postadress *
Elevens postnummer *
Elevens postort *
Elevens hemkommun *
Målsmans för- och efternamn *
Arbetar målsman på AstraZeneca, och i så fall, vilken organisation?
Om inte, hoppa till nästa fråga.
Målsmans e-postadress *
Denna adress kommer användas för informationsutskick. Det är viktigt att målsman är nåbar på mail veckorna innan och under sommarforskarskolan.
Målsmans telefonnummer *
Detta telefonnummer kommer användas för kontakt under sommarforskarskolan. Det är viktigt att målsman är nåbar på telefon veckorna innan och under sommarforskarskolan.
Målsman och elev intygar att eleven kan tillgodogöra sig muntliga och skriftliga instruktioner på svenska. Detta för att vi ska kunna säkerställa att eleven kan tillgodogöra sig säkerhetsinformationen och instruktionerna vid laborationerna. *
Required
Målsman och elev godkänner att elevens namn, hemort och skola, citat, foton och film som tas under Sommarforskarskolan kan publiceras i Unga Forskares digitala och tryckta kanaler. *
Required
Målsman och elev godkänner att Unga Forskare under de kommande 3 åren kan använda de personuppgifter som lämnats i anmälningsformuläret för kontakt, i syfte att ställa frågor om deltagandet i Sommarforskarskolan och/eller informera om sådant som rör Unga Forskares verksamhet, till exempel medlemskap. *
Uppgifterna lagras på Unga Forskares server.
Required
Målsman och elev godkänner att Unga Forskare under året 2020 delar personuppgifter med partners för att kunna genomföra sommarforskarkolan *
Required
Härmed bekräftas att eleven under 2020 godkänner medlemskap i en av Unga Forskares medlemsföreningar *
Medlemskap i Unga Forskare förutsätter ett aktivt medgivande och är en förutsättning för deltagande i forskarskolan.
Required
Målsman och elev är medvetna om att legitimation kan behövas för att få tillgång till datorkonton och ska kunna visas upp första dagen *
Required
Jag är medveten om att om eleven avanmäls senare än en månad innan skolstart, eller deltar i Sommarforskarskolan färre än totalt åtta dagar utan uppvisande av läkarintyg tas en avgift på 1000 kr ut. *
Required
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Unga Forskare. Report Abuse