A-tri dzogcsen tanítás Geshe Choekhortshang Rinpocsétől 2019. április 26-27-28. - Jelentkezés
KÉRJÜK, SEGÍTSD A SZERVEZÉST AZZAL, HOGY CSAK AKKOR TÖLTÖD KI A JELENTKEZÉSI ŰRLAPOT, AMIKOR BIZONYOS, HOGY RÉSZT TUDSZ VENNI A TANÍTÁSON, MIVEL A LÉTSZÁM FÜGGVÉNYÉBEN VÁLASZTJUK KI A HELYSZÍNT. KÖSZÖNJÜK!

A TANÍTÁSON VALÓ RÉSZVÉTEL FELTÉTELEI:

1. RINPOCSE 2018 JÚNIUSI A-TRI ELŐKÉSZÍTŐKÖ TANÍTÁS ÁTADÁSÁVAL RENDELKEZEL (LUNG)

2. HA NEM VETTÉL RÉSZT A TANÍTÁSSOROZAT ELSŐ RÉSZÉN, AKKOR EZEN A TANÍTÁSON RINPOCSÉTŐL MEGKAPHATOD A KORÁBBI GYAKORLATOKHOZ IS AZ ÁTADÁST (LUNG). EHHEZ KÉRJÜK SZEREZD BE A TANÍTÁS HANGFELVÉTELÉT. KÉRJÜK, AMENNYIBEN ERRE SZÜKSÉGED VAN AZ ŰRLAPON JELEZD A MEGFELELŐ RÉSZNÉL ÉS A HANGANYAGOT EMAILEN OSZTJUK MEG VELED MÉG A TANÍTÁS ELŐTT.

3. A TANÍTÁS JELLEGÉBŐL ADÓDÓAN NEM LEHETSÉGES CSAK A PÉNTEKI ELŐADÁSON RÉSZT VENNI, HANEM A CSAK A TELJES PROGRAMON, ELKERÜLENDŐ A FÉLREÉRTÉSEKET.

4. AZ ADOMÁNYKÉNT UTALT ELŐLEGET NEM TUDJUK VISSZAUTALNI, AZONBAN A REGISZTRÁCIÓT KÉRÉSRE MÁS NEVÉRE ÁTVEZETJÜK.

5. KÉRJÜK, CSAK AKKOR UTALJ, HA KITÖLTÖTTED ÉS ELKÜLDTED AZ ŰRLAPOT, KÜLÖNBEN NEM TUDJUK BEAZONOSÍTANI A REGISZTRÁCIÓD.

6. KÉRJÜK, CSAK EGYSZER TÖLTSD KI AZ ŰRLAPOT, HOGY KERÜLJÜK A DUPLIKÁCIÓKAT, MIVEL AZOK FÉLREÉRTÉSHEZ ÉS KAVARODÁSHOZ VEZETHETNEK AZ ADMINISZTRÁCIÓNÁL. AZ EMAILCÍM PONTOS MEGADÁSÁRA FIGYELJETEK, ÜGYELJETEK RÁ, HOGY NE HIÁNYOZZON BELŐLE BETŰ, VAGY NE LEGYEN PLUSZ KARAKTER:-).

7. A KITÖLTÖTT ŰRLAPRÓL, ILLETVE AZ ŰRLAPON SZEREPLŐ INFORMÁCIÓKRÓL MÁSOLAT ÉRKEZIK A MEGADOTT EMAILCÍMRE. EZT MENTSD EL MAGADNAK!

8. A TANÍTÁSRÓL HANGFELVÉTEL KÉSZÜL, AMIT EMAILEN OSZTUNK MEG A RÉSZTVEVŐKKEL.

9. HA JELENTKEZTÉL ÉS VALAMI KÖZBEJÖN, KÉRJÜK JELEZD FELÉNK EMAILEN MIELŐBB: LIGMINCHA.MO@GMAIL.COM

FIGYELMED ÉS EGYÜTTMŰKÖDÉSED ELŐRE IS KÖSZÖNJÜK, ÉS SZERETETTEL VÁRUNK EZEN A KÜLÖNLEGES TANÍTÁSON!

VÁLJON MINDEN LÉNY JAVÁRA!

Email address *
Név (vezetéknév, keresztnév) *
Your answer
GESHE CHOEKHORTSANG RINPOCSE
A TANÍTÓRÓL
Geshe Nyima Woser Choekhortshang Rinpocse a Samling kolostorhoz közeli faluban született (Dolpo, Nepál) 1976-ban. A falujukban lévő Tashi Namgyal kolostor vezetői családjából kerülnek ki.

Nyolc éves korában édesapja és nagyapja Indiába vitték, és felvételét kérték a Tibetiek Központi Iskolájába (Dolanji, Himachal Pradesh, India), ahol modern képzésben részesült, angol, hindi és tibeti nyelvet tanult.

1992-ben, 16 éves korában, engedélyt kapott a vallási fogadalmak tételére, és fokozatosan a kolostori életre tért át. Egyidejűleg felvették a Menri Kolostor-ban lévő Bön Dialektus Iskolájába. 16 éven át tanulmányozta a Tibeti Bön Filozófiát, az asztrológiát, a csillagászatot, a Tibeti Irodalmat és Történelmet, a Hagyományos Tibeti Gyógyászatot, és a Bön hagyomány szertartásait és meditációit. 2008-ban megkapta a geshe fokozatot, ami a tibeti kolostori képzési rendszer legmagasabb fokozata (ami nyugaton a PhD.).

Tanulmányai alatt, kivételes lehetőséget kapott, hogy a Bön vallás spirituális vezetőjét, Őszentsége a 33. Menri Trizin-t (Menri Főapátját), személyi titkárként szolgálhassa. 2001-ben megválasztották bizottsági tagnak a Bön Dialektikus Iskola képzéséhez használt könyvek szerkesztéséhez. 2002-ben a Bön Dialektikus Iskola elnökévé választották. 2003-ban az évente megjelenő Bon-sGo folyóirat főszerkesztője is lett. 2005-ben. Dolpo-ban megalapította az ősi kéziratok Kiadási Központját. Még ugyan ebben az évben a Menri kolostor kincstárnoka lett, és három évig látta el ezt a hivatalt.

Felhasználva tapasztalatait és ismerve a hagyományos kolostori képzést 1998-ban tudományos kutatásba kezdett. Főbb érdeklődési területei: Dolpo nyelve, Bön filozófia. 2006-tól sorozatos nemzetközi szemináriumokon és konferenciákon vett részt, tibeti folyóiratok szerkesztésében és könyvek kiadásában segédkezett, szerte a világon.

2009-ben meghívást kapott a Hollandiai Leiden Egyetemre, ahol vallásról szóló előadásokat tartott. Pillanatnyilag a Prágában (Cseh Köztársaság) Charles Egyetemen tanít, ahol nemrégiben doktorált. Európában a Ligmincha közösségek meghívottjaként adott tanításokat.

2015 februárban szentelték fel és kapta meg a rinpocse titulust a Menri kolostorban.

Magyarországon már 8 alkalommal adott tanítást.

Az A-TRI ciklusról
Az A-Tri ('iránymutatás az őseredeti állapotba') ciklus egyike a három dzogcsen tanításnak a bön hagyományban, amelyek lényegi esszenciája megegyezik, azonban átadási vonalaik, bizonyos metódusaik és gyakorlataik különböznek. Az A-Tri ciklus első verzióját, amely 80 gyakorlati fázisból épült fel, a 11. században állította össze korábbi tanításokból és saját tudatának kincsestárából Ritro Chenpo (1038-1096), akit szent embernek tekintettek a maga korában. A gyakorlatokat a hagyományvonal későbbi mesterei tovább sűrítették, így alakult ki a 13. században a ma is gyakorolt 15 gyakorlatból álló sorozat, amelyet a híres láma, Drugyalwa Yungdrung (1242-1290) állított össze, majd a 20 században további kommentárokkal, valamint a sötét elvonulásra vonatkozó speciális tanításokkal látott el Shardza Tashi Gyaltsen (1859-1933 vagy 1935), a bön tanítások nagy összegzője. A tanítások ezen ciklusa a hagyományvonal kiváló mesterei áldásos tevékenységének köszönhetően rendkívül szisztematikus és esszenciális, ezért kivételesen szerencsések lehetünk, hogy azok magyarországi átadásán jelen lehetünk.
TERVEZETT PROGRAM
2019.04.26. Péntek
18.00 – 20.00: Bevezető előadás

2019.04.27. Szombat
9.00 – 12.30: Tanítás (egy félórás szünettel)
12.30 – 14.00: Ebédszünet
14.00 – 17.30: Tanítás (egy félórás szünettel)
17.30 – 18.00: kérdések-válaszok

2019.04.28. Vasárnap
9.00 – 12.30: Tanítás (egy félórás szünettel)
12.30 – 14.00: Ebédszünet
14.00 – 15.30: Tanítás, meghatalmazás (lung)
15.30 – 16.00: áldás

JELENTKEZÉSEMMEL TUDOMÁSUL, ILLETVE FIGYELEMBE VESZEM, HOGY (az érvényes jelentkezéshez kérjük mindet pipáld ki) *
Required
A-TRI ELŐKÉSZÍTŐ TANÍTÁS HANG FELVÉTEL IGÉNYLÉSE *
Required
FELAJÁNLÁS ÉS REGISZTRÁCIÓ VÉGLEGESÍTÉSE
Az egész programra előzetes regisztrációval: 15 000 forint (regisztráció nélkül a helyszínen 20 000 Ft)
A regisztráció 5 000 forint felajánlás előzetes elutalásával válik érvényessé (részletek az utaláshoz lejjebb, illetve az űrlapról másolat érkezik a megadott emailcímre erről)

A Tan Kapuja Buddhista Főiskola hallgatóinak: 10 000 forint

Előkészítők hanganyag: 10 000 Ft

Regisztrációd véglegesítéséhez az adományt kérjük az alábbi módon utald:

Bank: MagNet Bank
Kedvezményezett neve: Ligmincha Magyarország
Kedvezményezett számlaszáma: 16200151-18532614
Közlemény: ADOMÁNY / az adományozó(k), azaz a résztvevő(k) teljes neve(i)
Összeg: 5 000 Ft/fő

Külföldről történő utaláshoz:
IBAN számlaszám: HU40 1620 0151 1853 2614 0000 0000
S.W.I.F.T. BIC: HBWEHUHB

A felajánlás fennmaradó része (10 000 Ft) a helyszínen regisztrációkor készpénzben fizetendő.

(CSAK AKKOR UTALJ HA KITÖLTÖTTED ÉS ELKÜLDTED AZ ŰRLAPOT, KÜLÖNBEN NEM TUDJUK AZONOSÍTANI A BEFIZETÉSED!)

Kérjük, vedd figyelembe, hogy az adományként előre utalt összeget, amennyiben törölnéd a regisztrációdat, vagy a tanításon nem tudsz részt venni, a későbbiekben már nem áll módunkban visszautalni. Ha helyetted más el tud jönni, úgy az ő nevére átvezetjük a regisztrációt.

Ha megtörtént az előleg átutalása, mindenképp visszajelzünk Neked regisztrációd sikerességéről.

A helyszín korlátozott befogadóképessége miatt csak a regisztráció során visszaigazolt jelentkezőknek tudjuk garantálni a részvételt, illetve az étkezést.

Az ebédlehetőségről és árakról a későbbiekben küldünk tájékoztatást.


A TANÍTÁS HELYSZÍNE
Zöld Kakas Líceum, Budapest, Hurok u. 11, 1091
A LIGMINCHA MAGYARORSZÁGRÓL
A Ligmincha Magyarország – Bön Buddhista Egyesület a Tenzin Wangyal Rinpocse által 25 évvel ezelőtt alapított Nemzetközi Ligmincha tagjaként a bön buddhista hagyomány élő megőrzését, valamint autentikus gyakorlását tűzte ki céljául, Rinpocse útmutatásai alapján. Közösségünk a Jakab Katalin által elkezdett missziót folytatva végzi tevékenységeit A Tan Kapuja Buddhista Egyház tagközösségeként, de 2016 óta már önálló egyesületi formában is.

A Ligmincha Magyarország elsődleges célja, hogy Rinpocse tanításait elérhetővé tegye a magyar érdeklődők számára, ezzel segítve őket, hogy felismerjék lényegiségük határtalan természetét, valamint támogatva a bön buddhista hagyomány fennmaradását a a XXI. században.

Tevékenységeink:
Rendszeres gyakorlások szervezése
Tenzin Wangyal Rinpocse internetes tanításainak szinkrontolmácsolása, valamint a tanítások elérhetővé tétele a közösség Facebook vagy a Youtube csatornáján keresztül.
Autentikus bön buddhista tanítók meghívása, és tanítások/átadások szervezése.
Tenzin Wangyal Rinpocse könyveinek fordítása és kiadása
További információ: www.facebook.com/ligmincha.hungary/ www. ligmincha.hu

SZERETNÉK HÍRLEVELET KAPNI A LIGMINCHA MAGYARORSZÁG PROGRAMJAIRÓL *
Required
Egyéb megjegyzés, kérdés vagy kérés (a megadott emailcímen jelzünk vissza)
Your answer
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service