Înscriere Congresul Mişcării Studenţeşti din România - Iaşi, 13-16 decembrie 2018
Liga Studenţilor (LS IAŞI) organizează în perioada 13-16 decembrie a.c. Congresul Mişcării Studenţeşti din România - ediția a II-a, care îşi propune să aducă împreună, timp de patru zile, 200 de tineri, studenţi, elevi și medici rezidenți din România şi cele două provincii alipite la 1918 care astăzi nu mai fac parte din trupul ţării: Basarabia şi Bucovina.

Înscrie-te până pe 11 decembrie!

În cadrul Congresului se vor organiza ateliere de lucru în cadrul cărora participanţii vor fi informaţi şi pregătiţi cu privire la reprezentarea drepturilor şi intereselor legitime ale studenţilor şi elevilor, atât pe teritorul României cât şi în afara graniţelor, precum şi mese rotunde şi şedinţe plenare în cadrul cărora se va concepe un plan concret de acţiune pentru generaţia noastră.

Tema de anul acesta este intitulată „Educaţie şi identitate naţională”, având în vedere criza identitară şi politică profundă prin care trece poporul român, în lipsa unei proiect coerent de ţară, a lipsei culturii politice şi a lipsei unei elite care să îşi asume coerent idealurile naţionale.

În contextul în care se urmărește adoptarea unei noi legi a educației, atât proiectul Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, intitulat „România Educată”, cât și propunerile ultimilor miniștri ai educației, vor fi supuse dezbaterii și analizei participanților, urmărindu-se a se aduce propuneri concrete și relevante pentru sistemul educațional din România și Republica Moldova, dar și pentru tinerii români din celelalte teritorii istorice, care să respecte principiile conservatoare și clasic-liberale în materie de educație și din care să emane respectarea dreptului la învățământ și libertatea de conștiință.

Mircea Eliade spunea că „nici un om politic român, de la 1918 încoace, n-a știut și nu știe ce înseamnă un stat. Și asta e destul ca să începi să plângi.”

Noi credem că este suficient să ne punem pe treabă! Generația noastră este singura în măsură să dea sens României!

Liga Studenţilor (LS IAŞI) este singura organizaţie studenţească din ţară, cu activitate civică şi de reprezentare a drepturilor şi intereselor studenţilor, care îşi asumă valorile creştine, promovarea politicilor educaţionale conservatoare și clasic-liberale şi apărarea identităţii naţionale.

Dacă ai întrebări le poţi adresa pe pagina de facebook LS IAŞI: https://www.facebook.com/ligastudentilor.net/
sau prin e-mail la adresa contact@ligastudentilor.net

Program:
joi, 13 decembrie - sosirea participanţilor
vineri, 14 decembrie - deschiderea oficială, sesiune în plen şi lucru pe ateliere
sâmbătă, 15 decembrie - sesiune în plen şi lucru pe ateliere
duminică, 16 decembrie - sesiune oficială de concluzii şi plecarea participanţilor

Cazarea şi masa sunt asigurate de organizatori.

Te aşteptăm la Iaşi să strângem rândurile!

Evenimentul se desfăşoară în cadrul proiectului Tineri implicaţi în societatea civilă. Orizont: România 2018 - ediţia a III-a, finanţat de Primăria Municipiului Iaşi, prin intermediul programului de fonduri nerambursabile pentru tineret şi este parte din Programul Centenar al aceleiaşi instituţii.

Sign in to Google to save your progress. Learn more
Next
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy