Magyar Múzeumi Arcképcsarnok II.
A Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület fennállásának 30. évfordulója alkalmából készül a "Magyar Múzeumi Arcképcsarnok - Életrajzok a magyar múzeumügy történetéből" című lexikon (2002) második, kiegészítő kötete. Kérjük, hogy az űrlap kitöltésével Ön is segítse a szerkesztőbizottság munkáját!

Várjuk javaslatát olyan jeles személyiségekre, akik az első kötetből kimaradtak, vagy 2002 után hunytak el, és életművükkel maradandó értéket teremtve formálták a magyar múzeumügy alakulását, határokon innen és túl. Az Arcképcsarnok a múzeumok teljességét szem előtt tartva valamennyi szakterületre kiterjed. A tudományos szakágakon és művészeti ágakon túl a műtárgyvédelem, restaurálás, ismeretátadás, múzeumpedagógia, közművelődés és közönségkapcsolatok kiemelkedő személyiségeinek életrajzait is szeretnénk feldolgozni. Elsősorban a múzeumi munkatársak körét célozzuk meg, de indokolt esetben az intézmények sorsát formáló alapítók, gyűjtők, adományozók, és a rokon közgyűjteményi területek (könyvtár, levéltár) kollégái is szerepelhetnek a kötetben.

Együttműködését köszönjük!

A Szerkesztőbizottság
llA javasolt személy neve: *
Your answer
Életrajzi dátumok (legalább a születési és halálozási év, vagy ha ismert, bővebben: hely, hónap nap): *
Your answer
Rövid (3-5 mondatos) indoklás, mely tartalmazza a szakterületet, az érintett intézmények, települések megnevezését és a munkásság legfőbb jellemzőit. *
Your answer
A javaslatot beküldő neve: *
Your answer
A javaslatot beküldő elérhetősége (munkahely, e-mail cím):
Your answer
Javaslat a lehetséges szerző személyére (aki az életművet ismeri, kutatta):
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy