Βάσεις ανθρωπίνων γονιδίων
ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΝΟΥΜΕΡΟ: #2

Η βάση ανθρωπίνων γονιδίων GeneCards, είναι μια ολοκληρωμένη βάση δεδομένων που παρέχει ολοκληρωμένες και φιλικές προς τον χρήστη πληροφορίες για όλα τα γνωστά ανθρώπινα γονίδια. Η GeneCards αυτόματα ενσωματώνει γονιδιακά δεδομένα από περίπου 125 πηγές, συμπεριλαμβανομένων γονιδιακών, μεταγραφικών, πρωτεϊνικών, γενετικών, κλινικών και λειτουργικών πληροφοριών.

Η GeneCards αναπτύσσεται και συντηρείται από το κέντρο ανθρώπινου γονιδιώματος Crown στο Ινστιτούτο Επιστήμης Weizmann. Αυτή η βάση δεδομένων στοχεύει στην παροχή μιας γρήγορης επισκόπησης των διαθέσιμων βιοϊατρικών πληροφοριών σχετικά με το γονίδιο που αναζητήθηκε, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπινων γονιδίων, των κωδικοποιημένων πρωτεϊνών και των σχετικών ασθενειών. Η βάση δεδομένων GeneCards παρέχει πρόσβαση σε περισσότερα από 7000 γνωστά ανθρώπινα γονίδια που ενσωματώνονται από πόρους όπως το HGNC, Ensembl και NCBI. Ο κατάλογος των βασικών γονιδίων βασίζεται σε εγκεκριμένα γονιδιακά σύμβολα που δημοσιεύονται από την επιτροπή ονοματολογίας γονιδίων HUGO.

Στην συγκεκριμένη βάση δεδομένων έχετε την δυνατότητα να κάνετε εγγραφή με τον λογαριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας στο πεδίο "Log in/Sign up". Μπορείτε επίσης να οργανώσετε μια λίστα με γονίδια μελέτης και ενδιαφέροντος από τον σύνδεσμο "My genes". Υπάρχουν πολύ αναλυτικές οδηγίες για την χρήση του διαδικτυακού εργαλείου GeneCards από το μενού των εργαλείων και στον σύνδεσμο "User Guide".

Παρακαλώ εισαγάγετε το email σας :

Email address *
Ας ξεκινήσουμε:
Στο πεδίο "Explore a gene" πληκτρολογήστε το γονίδιο που θα μας απασχολήσει σήμερα: MKRN3 και ξεκινάμε με ένα κλικ στο "GO".
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms