Szeged Pride
Kedves Kitöltő!
Köszönjük, hogy időt szánsz kérdőívünk kitöltésére!

HU - Ez a kérdőív magyar változata.
EN - You can find the english version of the survey on the link down below:
shorturl.at/fmILY

A Szegedi LMBT Közösségért Csoport számára mindig is egy fontos szempont volt, hogy a közösség igénye szerint cselekedjünk. Ez az elv vezérelt bennünket akkor is, amikor azt az elhatározást hoztuk, hogy csak akkor állunk neki Pride felvonulást szervezni Szegeden, ha azt a LMBT+ emberek igénylik.

Pride fesztivált már az előző években is tartottunk - épp úgy, mint a pécsi és sok más vidéki város szervezete is. Ezek a Budapest Pride fesztiválhoz kapcsolódó események voltak a Pride-hét (vagy hónap) keretében.

Ezt a kérdőívet azért hoztuk létre, hogy visszajelzést kapjunk a Ti álláspontotokról, hogy lássuk, Ti szeretnétek-e, hogy legyen felvonulás Szegeden is.

A kérdőív teljesen anonim, kitöltése pusztán néhány percet vesz igénybe.
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Mi a Pride?
A hatvanas évek Amerikájában megszokottnak számítottak a rendőri vegzálások az LMBT+ közösség által kedvelt szórakozóhelyeken. Végül 1969 június 28-án egy meleg férfiak, drag queenek és transzneműek által kedvelt bár, a Stonewall Inn vendégei és személyzete egy megalázó rendőri razzia során fellázadtak, és - a modern kori történelem során először - szembeszálltak a rendőrökkel.
A Meleg Büszkeség Napi Felvonuláskor (Pride) erre az eseményre is emlékezünk minden éveben. Napjainkban már a felvonulás köré más kulturális és szórakoztató, valamint tudományos programok is szerveződnek (Pride fesztivál).

Kérdőívünkben a "Pride" szót a felvonulásra, és nem az ahhoz kapcsolódó fesztiválra értjük.
Next
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google.