Отворена покана за включване на автори в "Мобилна творческа мрежа за изкуство и култура"
"Работим заедно за по-зелена, по-конкурентна и по-приобщаваща Европа"

С попълването на този формуляр, Вие заявявате Вашето желание за участие в програмата на платформата "Мобилна творческа мрежа за изкуство и култура", организирана от сдружение "Творчески комплекс Инкубатор", гр. Пловдив.
Платформата предвижда турне, което стартира от Пловдив през месец юни, като обхваща 4 периферни градски зони в Европейската културна столица(2019) (район Тракия, кв. Коматево, кв.Столипиново, район Западен) и надгражда с разширяване на обхвата чрез позициониране в градовете Копривщица, Батак, Нова Загора, Асеновград.

Мобилна творческа мрежа предоставя на местните артисти и автори възможността да се представят пред по-широка публика, като осигурява на изпълнители и публика техническо оборудване, инвентар и материали за провеждане на събитията, както и професионален опит в културния мениджмънт.

Поканата е отворена за местни артисти и автори, школи за деца, музикални и танцувални групи, оркестри, училищни вокални групи, самодейни формации, приложни автори, художници, фотографи, занаятчии, автори на ръчноизработени произведения, литературни кръгове и други, които ще получат уникалната възможност да се изявят на сцената и в зоната на "Мобилна творческа мрежа за култура и изкуства", разположена в деденото населено място.

За проекта:

Основният фокус на проект „Мобилна творческа мрежа за култура и изкуство“ по Резултат 2 на Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, по ФМ на ЕИП 2014-2021, е да създаде ефективна и устойчива платформа за насърчаване на разнообразието в областта на културата и изкуствата чрез осигуряване на широка обществена достъпност до културно съдържание и форми. Посредством предвидения комплекс от синергични дейности, проектът ще предостави възможност за развиване и повишаване капацитета на културните оператори, включени в него, както и ще спомогне за засилване на двустранните отношения и насърчаване на културното многообразие чрез планираните събития за публиките и целевите групи на проекта. Комплексът от проектни дейности е насочен към: развитие и привличане на нови публики на култура в периферните градски зони и по-малките населени места в страната; предлагането на богата палитра от културно съдържание и формати, вкл.-чрез синтез на изкуства; насърчаване на балансираното териториално развитие в културен аспект и стимулиране на предприемачеството в областта, вкл.-чрез насърчаване на двустранните отношения със страните-донори по Програмата и трансфера на добри практики и ноу-хау.

Основните проектни дейности ще се реализират в 4 периферни района на гр. Пловдив, а именно – кв.“Коматево“, кв. „Столипиново“, Район „Западен“ и Район „Тракия“, както и в 4 по-малки населени места, намиращи се в различни административни области на страната – Асеновград, Батак, Копривщица, Нова Загора.

Чрез реализацията на настоящия проект, финансиран по ФМ на ЕИП 2014-2021, Сдружение „Творчески комплекс Инкубатор“ ще получи възможност да продължи успешно полаганите усилия в областта на предоставянето на културни дейности и формати за различни целеви групи и аудитории, разширявайки обхвата - в съдържателен и географски план, на своята дейност, и достигането и развитието на нови публики на територията на България и в страните-донори.

 Проект  BGCULTURE-2.001-0048-C01 “Мобилна творческа мрежа за култура и изкуство“  се изпълнява с подкрепа, предоставена от  Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП.  Основната цел на проекта “Мобилна творческа мрежа за култура и изкуство” е да създаде ефективна и устойчива платформа за насърчаване на разнообразието в областта на културата и изкуствата чрез осигуряване на широка обществена достъпност до културно съдържание и форми.Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Вашите имена *
Вашaта електронна поща *
Телефон за контакт: *
Населено място: *
Моля, отбележете града, в който ще Вземете участие
Required
Сфера в изкуството, която искате да представите *
Моля отбележете/опишете сферата, в която ще се изявите
Кратко представяне на дейността ви: *
Моля, попълнете информация за своето творчество, организация или творчески колектив
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy