Ishi Crosby & Xavier San Giorgi - Zo 17 juni - 1 daagse Introductie workshop Permacultuur - Utrecht

Locatie: Oudegracht aan de werf 345 - 3511 PD Utrecht
Tijd: 10:00 – ±17:00

Permacultuur? Waarom? 17 juni 1-daagse workshop @ Utrecht

“De permacultuur vormt een integrale benadering voor ons leven op Aarde, waarin we de princiepes toepassen die we kunnen herkennen in natuurlijke ecosystemen - zoals de wouden op Tasmanië. De duurzame systemen die we zo inrichten voor de teelt van ons voedsel en het beheer van energie, water, landschap, grondstoffen en een eerlijke economie zijn divers, multifunctioneel, veerkrachtig, overvloedig, slim en van een menselijke maat.”
Fransje de Waard - Tuinen van overvloed

Lees ook: http://www.permacultuurnederland.org/
of ontdek de potentie van Permacultuur!
op Tegenlicht - Groen Goud (2min): http://youtu.be/pc3umvHlCjk
of gewoon dicht bij huis (4min): http://www.youtube.com/watch?v=npB8qltaB6g

Docenten:
Ishi Crosby (58) is een Permacultuur (Pc) Ontwerper en Docent. Over de afgelopen 20 jaar heeft hij in verscheidene landen zoals: Spanje, Amerika…en reeds Roemenie en El Salvador, zijn kennis en ervaring opgedaan. Ishi is mede oprichter van o.a. de Permacultuurschool Nederland. Hier heeft hij samen met Taco Blom en anderen docenten Permacultuur jaartrainingen gegeven in Nederland en Belgie. Naast het ontwerpen en opzetting van Pc. systemen, geeft hij Workshops en ondersteunt Transition Town projecten zoals T.T de Pijp in A'dam en T.T, Weststellingwerf in Fryslân. Samen met Xavier San Giorgi en Niek Steverink is hij bezig met de aanleg van o.a. een 10 hectare Eetbare bostuin bij Simpleworks - Permaculture works in Transylvania.

Xavier San Giorgi (29) is opgeleid als als Architect aan de TU Delft. Na zich verdiept te hebben in Biomimicry is voor hem Permacultuur (Pc) een logische volgende stap. Pc brengt de kennis en vaardigheden samen, om op basis van ecologische princiepen regeneratieve, functionele en een esthetische leefomgeving te creëren die ons voorziet in meer dan voedsel productie alleen. Samen met Benny Munsters vormt hij een coöperatief European Food Forest die als doel heeft eetbare bostuinen (forest gardens) naar een hoger plan te tillen. Verder is Xavier o.a. onderdeel van het Rotterdam Collectief en heeft hij nu het voormalige Blauwe aanslag terrein in Centrum Den Haag in tijdelijk beheer waar een kweekkas groentebedden en een bloemenveld gerealiseerd zijn. Xavier’s doel is om de afstand tussen het theoretische kader en de praktijk te verkleinen, beter inzichtelijk en toepasbaar te maken.

Programma:
10:00 Welkom
- Introductie
- Praktische ontwerp princiepen
13:30 Lunch
- Voedsel productie concepten in Permacultuur
- Zonering
- Eetbare bostuin (Food forest)
- Water in Permacultuur
± 17:00 Einde

Prijs: E75,- (incl BTW) Het is mogelijk om door iets meer te betalen andere mensen te sponsoren die minder draagkrachtig zijn.
Prijs: E100,- (incl BTW) Voor mensen die door bedrijven gesponsord worden.

We proberen de workshop voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te houden.

Contact: architectureecology@gmail.com.

---

  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question

  Wijze van betalen

  U kunt contant voor aanvang van de cursus betalen maar natuurlijk gelieve dit voortijdig over te maken op rekening nummer: 1552 23 062 tnv X.M San Giorgi te Den Haag onder vermelding van: PC 17juni - < uw naam>

  Routebeschrijving

  vanaf Utrecht Centraal Station: Als je vanaf het station meteen bij de streekbussen de roltrap neemt, dan loop je daarna gelijk door over de Catharijnesingel en steek je bij de Smeestraat de brug over. Ga dus niet Hoog Catharijne in, tenzij je een grote omweg wilt maken. Je loopt na de brug naar de geertekerk en dan de Geertestraat in. Op de Oudegracht gekomen ga je rechtsaf en loop je naar nummer 345. Na 75 meter kom je bij de trap met een bord aan de trap waarop staat AHOY. Hier ga je naar beneden. Het is de 2e kelder aan je linker hand. __________________________________________________________________