Zimske Priprave
Zimske Priprave so namenjene vsem! Dobrodošli so tako tekači začetniki kot že izkušeni tekači. Glavni cilj treninga na Zimskih Pripravah je dobra pripravljenost tekača na začetku naslednje pomladanske sezone.

Zato bodo naši zimski treningi v telovadnici poudarjali vadbo za razvoj moči celega telesa in razvoj gibljivosti tekača. Mišična moč je pomembna pri prevenciji poškodb, saj zagotavlja večjo stabilnost sklepov, varuje pa tudi kosti. Zelo so pomembne mišice trupa, ki telesu omogočajo stabilnost in varujejo hrbtenico. Močno jedro vpliva na večjo splošno moč, hitrost, boljše ravnotežje in boljšo agilnost ter koordinacijo. Treninge za moč bomo izvajali s pripomočki ter z lastno težo. Vaje in število ponovitev bomo prilagodili trenutnim gibalnim sposobnostmi posameznika. Vse omenjeno pa je zelo pomembno za dober in varen tek. Močno jedro izboljšuje pozicijo telesa med tekom in posledično izboljšuje tehniko le-tega in posledično na večjo učinkovitost tekača.

Pri teku pozimi ni toliko pomembna intenzivnost; teki so daljši in manj intenzivni. Vendar trening tekačev pa ni samo tek! Kondicijska vadba mora poleg aerobne vzdržljivosti vsebovati tudi razvoj moči, tehnike teka in gibljivosti.

Za napredek tekača je potrebna raznovrstna športna vadba, ki preprečuje nastanek poškodb in se dolgoročno vsekakor bolj izplača kot iskanje bližnjic.

S projektom Priprave na Volkswagen Ljubljanski maraton pa začnemo ponovno v mesecu aprilu.

Nekaj razlogov zakaj trenirati z nami in kako smo preživeli letne Priprave 12018 lahko preberete tule: http://ljmaratonpriprave.si/category/novice/.

S spoštovanjem,

Vaša ekipa Priprave <3


Email address *
Ime *
Your answer
Priimek *
Your answer
Naslov *
Your answer
Poštna številka *
Your answer
Pošta (kraj) *
Your answer
Lokacija vadbe *
Izberi opcijo plačila udeležbe: *
Letnik rojstva
Your answer
Velikost majice
Your answer
Uporaba podatkov *
Dodelitev pravic za fotografiranje in snemanje. *
Hvala za zaupanje!
Captionless Image
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms