Prijava za besplatnu radionicu Nauči da štampaš 3D predmete (Subota, 21.decembar)
Pozivamo te da se prijaviš na besplatnu radionicu 3D štampe koja traje samo 90 minuta, 21. decembra od 15h u Božidarcu i naučiš nešto o tehnologiji budućnosti.

Potrudićemo se da ti u jedno i po časovnoj radionici prikažemo 3D štampu i mogućnosti koja nova forma pruža. Radionica daje kratak pregled načina na koji štampači rade, koje tehnologije se trenutno koriste i koji materijali. Uvode se i 3D prototipi, a uče se i osnovni aspekti 3D projektovanja i dizajna. Na kraju, proizvod se kreira putem 3D štampe. Jedno od pitanja o kojima ćemo govoriti je i kako 3D štampanje menja procese dizajna i kako utiče na svet. Nije potrebno predznanje za pohađanje radionice.

Svima koji to nisu videli, 3D štampa zvuči futuristički - poput obroka koji se sam pravi u rerni na dodir tastature. Ali tehnologija je prilično jednostavna: to je mali evolucijski korak od raspršivanja tonera na papiru do spuštanja slojeva nečega što je bitnije (kao što je plastična smesa) sve dok se slojevi ne povežu sa objektom. Ipak, omogućuje mašini da proizvodi objekte bilo kog oblika, na licu mesta i po potrebi, zato se veruje da trodimenzionalno štampanje zaista pokreće novu eru.

Kako se primena tehnologije širi i cene padaju, prva velika promena je da će se sve više robe i predmeta proizvoditi u blizini mesta gde se kupuju. To može čak značiti i proizvodnju nekih stvari na nivou domaćinstva ili škole zato se spremite da upoznate novu eru na radionici koju smo vam osmislili.

Projekat realizuju: Klaster In i Centar za promociju i podršku mladih, a uz podršku Prijatelja dece Srbije, Male škole elektronike, KZM Vračar, grada Beograda i Božidarca.
Podaci se prikupljaju u skladu sa Politikom privatnosti koju možete pročitati ovde.

Podaci se prikupljaju u skladu sa Politikom privatnosti koju možete pročitati https://www.bozidarac.rs/cir/politika-privatnosti/
Ime i prezime *
Kontakt telefon *
I-mejl adresa
Na kojoj opštini imaš prebivalište *
Koliko imaš godina? *
Da li 21.decembra možeš da prisustvuješ na radionici u Božidarcu? *
Kako si saznao/la za događaj?
Komentar i/ili posebni zahtevi u pogledu pristupačnosti objektu i ostalo ...
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy