Wiens cultuur? Uw cultuur! 
Gent wordt internationaal geroemd omwille van haar bloeiende culturele scène. Gentse auteurs, kunstenaars, theatermakers, muzikanten en productiehuizen draaien mee op topniveau en UNESCO erkent Gent (terecht) als buitengewoon ‘creatieve stad’. Maar hoe toegankelijk is dat culturele leven voor de stad in al haar diversiteit? Is er wel voor ‘elk wat wils’ of worden steeds dezelfden bediend? Vinden ook Gentenaars met migratieachtergrond zich terug in de musea, de concert- en theaterzalen, het culturele nachtleven? En vinden ze de weg erheen? Om daar zicht op te krijgen, nam Burgerplicht het initiatief voor een enquête. De bedoeling was de drempels in kaart te brengen, niet vanuit een theoretisch kader of vanuit de instellingen, maar vanuit het perspectief van de Gentse burger met migratie-achtergrond: een groep die momenteel 37 procent van de Gentse bevolking uitmaakt.  Er werden meer dan 400 Gentenaars met migratieroots (met de focus op de grote Turkse gemeenschap) bevraagd.
Op donderdag 14/09 maken we de resultaten van deze bevraging bekend. Via een panelgesprek, woord en comedy laten we degenen aan het woord die te vaak niet gehoord worden en kijken we welke gezamenlijke stappen wij moeten zetten naar de toekomst.

Wanneer? Donderdag 14/09 van 19u tot 22u
Waar? Foyer NTGent (Sint-Baafsplein 19, 9000 Gent) https://www.ntgent.be/nl/praktisch/bereikbaarheid

Gratis event 
De foyer van NTGent is rolstoeltoegankelijk. Voor andere vragen rond toegankelijkheid kunnen jullie terecht bij amani@gentskunstenoverleg.be.
Nederlandstalig gesproken.

De bevraging en het event zijn een initiatief van Burgerplicht met de ondersteuning van het Gents Kunstenoverleg. 
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Voornaam + Naam *
Ik ben actief in cultuur als *
Indien werkzaam in een organisatie, vermeld hier jouw functie en naam van de organisatie
Heb je een vraag voor het panel maar blijf je liever anoniem? Schrijf hier je vraag en (eventueel) aan wie ze gericht is.
Met hoeveel personen kom je? 
Mogen we je contactgegevens gebruiken om je in de toekomst uit te nodigen voor gelijkaardige evenementen? *
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This form was created inside of Gents Kunstenoverleg. Report Abuse