Vorming & Ontmoeting - 23 april 2023
Vorming & Ontmoeting is voor alle (groeps)begeleiders van IJD Antwerpen. Jullie werking verbeteren en van elkaar leren zijn de sleutelwoorden van ‘Vorming & Ontmoeting’. Schrijf je in met (een deel van) je begeleidersploeg en ga samen aan de slag! 

Hoe werkt het? Op deze dag ontmoeten we elkaar en nemen we deel aan dynamische vormingen naar keuze. Het belooft een boeiende weekenddag te worden waar jij en je mede-begeleiders vol nieuwe inspiratie van terugkeren. 
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Voor- en achternaam *
Ik ben begeleider van ... (groep) *
Welke vorming wil je volgen?

Toegankelijkheid van en binnen een groep (voormiddag) 

Vandaag de dag begrijpen we meer dan ooit dat aandacht voor diversiteit belangrijk is. Daarom willen we in deze vorming stilaan bij de verschillende manieren waarop je een jeugdwerking toegankelijk kan maken voor diverse doelgroepen zoals jongeren met een cognitieve of fysieke beperking. We focussen ons niet enkel op de verschillen tussen leden, maar ook de aanpak die nodig is om te communiceren naar buiten met ouders of potentiële nieuwe leden. Zo willen we voor iedereen een veilige ruimte creëren om helemaal jezelf te zijn.

Motivatie en engagement in en voor de gemeenschap (voormiddag)

Tijdens deze vorming focussen we ons enerzijds op de motivatie in de begeleidersploeg en anderzijds op het engagement dat zichtbaar is naar de buitenwereld. Deze twee kunnen elkaar versterken om op deze manier een dienstbare werking te worden. Een jeugdwerking is tenslotte geen eiland op zich maar bevindt zich in een dorp of stad, binnen een gemeenschap, etc. met een eigen identiteit. Hier zitten veel kansen in!

Spelen doorheen het jaar? Spelen en groepsdynamica (namiddag)

Kennismakingsspelletjes zijn een goede ijsbreker. De eerste activiteiten schuimen we dan ook het internet af naar creatieve spelen. Hoe dat we dit echter opbouwen kan van groot belang zijn om een vertrouwensband enerzijds tussen jou en de leden en anderzijds tussen de leden onderling te creëren. Wat doe je dan als er een nieuwe deelnemer start in het midden van het werkjaar? Of wat doe je als een deelnemer zich nog steeds niet veilig voelt in een groep? Wij gaan aan de slag en geven wat handvaten mee zodat de activiteiten kunnen meegroeien met de deelnemers.

In de voormiddag: *
In de namiddag: *
Middagpauze
Tijdens de middagpauze eten we pasta pesto. Om naar ieders voorkeur te kunnen koken, vragen wij om voorkeuren en allergenen door te geven.
Ik eet: *
Required
Dit wil ik nog meegeven:
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy