Aanmeldformulier schrijvers/vertalers
De nieuwe boekensite Bazarow wil een “kleine revolutie” - vreedzaam uiteraard - teweegbrengen in het boekenvak. Hopelijk met grote gevolgen. Het doel is de inkomsten eerlijker te verdelen binnen het boekenvak. Van elk verkocht boek bij Bazarow gaat 50% van de netto opbrengsten naar de nu levende Nederlandstalige schrijvers en vertalers van boeken. Hoe dit precies in zijn werk gaat, lees je hieronder.

Afdracht over welke bestellingen/bedragen?
Voorlopig keren we 50% van de netto opbrengst uit van bestellingen van boeken van boven de €17,50 en bij eBooks van boven de €12,50. Omdat we te maken hebben met stevige kosten voor handeling bij het CB (inpakken, verzendklaar maken, kosten voor het verpakkingsmateriaal etc.) en portokosten houden we aan bestellingen van fysieke boeken van onder de €17,50 nauwelijks wat over. Hierover kunnen we dus geen afdracht geven. Hetzelfde geldt bij E-books, maar dan met bestellingen van onder de €12,50.
Over boeken die via een affiliate-programma worden verkocht, of met Nederlandse Boekenbonnen en VVV Cadeaukaarten, kunnen we ook geen afdracht doen naar schrijvers en vertalers omdat we daar te weinig aan overhouden. Toch willen we werken met het affiliate-programma en de bonnen, omdat dat veel bezoek op de site oplevert en deze klanten later wel weer ‘gewone’ bestellingen zullen doen.
Als jij interesse hebt in affiliate, waarbij je een banner van Bazarow op je site plaatst die mensen doorverwijst naar bazarow.com en je een klein bedrag ontvangt over de aankopen die die mensen vervolgens bij Bazarow doen, dan kun je dat hieronder bij de vragen aangeven.

De feitelijke afdracht
Van genoemde bedragen gaat 50% van de netto opbrengst naar schrijvers en vertalers. Dat is na aftrek van inkoopkosten van de uitgever, meestal 42%, de kosten voor porto en het CB. Bazarow houdt bij een bestelling van € 20,- bijv. ca. €1,50 over. Hiervan dragen we dus dan €0,75 af aan de betreffende auteur of vertaler van het boek. Zijn er meerdere auteurs of vertalers, dan wordt dit bedrag gedeeld. Het gaat alleen om levende auteurs en vertalers in het Nederlandse taalgebied (Nederland en Vlaanderen).
In verband met de administratiekosten keren we geen bedragen uit naar schrijvers en vertalers van onder de €10,-.

Praktisch
De uitkering vindt éénmaal per jaar plaats, in het late voorjaar (mei of juni), voor het eerst in 2020. Schrijvers en vertalers moeten zich inschrijven bij Bazarow, zodat we weten dat ze belangstelling hebben voor onze regeling. Wil je meedoen met de afdracht in 2020, dan is inschrijven voor 1 maart 2020 noodzakelijk. Inschrijvingen v.a. 1 maart 2020 doen pas mee met de afdracht van 2021 mee. Elk jaar zullen we de periode maart – april gebruiken om onze informatie met de schrijvers/vertalers te updaten.
De gelden van schrijvers/vertalers die NIET bij ons zijn aangesloten worden verdeeld over de schrijvers die WEL bij ons zijn aangesloten, maar wel op basis van aantal verkochte boeken. Dus een schrijver die meer boeken bij Bazarow heeft verkocht, kan ook meer profiteren van deze gelden.
We zijn in gesprek met Stichting Lira om de feitelijke uitbetalingen te doen. Komen we hier niet uit, dan gaat het via ons. Voorlopig hebben we daarom geen bankgegevens nodig van de schrijvers/vertalers die zich aanmelden. Wel diverse andere gegevens. Zie daarvoor ons aanmeldformulier.

Aanmeldformulier
In het onderstaande formulier vragen we naar enkele persoonlijke gegevens zodat we weten wie je bent, dat je mee wilt doen en welke boeken je geschreven en/of vertaald hebt. Zonder deze gegevens kunnen we de afdracht niet administreren. We vragen daarom naar zaken als mailadres i.v.m. de correspondentie en de ISBN-nummers van boeken van je hand of die je vertaald hebt. Voorlopig gaat het om boeken die nu leverbaar zijn via het CB. We willen ook graag weten of je vertaler bent of schrijver, of allebei.
Je kunt ook aangeven ons initiatief te steunen, maar af te zien van de inkomsten.
We vragen ook of je naam op de site vermeld mag worden onder de kop ‘Schrijvers en vertalers’ met daarbij uitleg over hoe we werken, en vermelden dan dat deze schrijvers en vertalers zijn aangesloten bij Bazarow. NB. Wij publiceren deze lijst pas als er minimaal 75 schrijvers/vertalers zich hebben aangemeld. Wij vermelden bij elke schrijver/vertaler de laatste twee gepubliceerde/vertaalde boeken (mits dus leverbaar via het CB) met een link naar het boek.

Vertrouwelijkheid
Met alle ingevulde gegevens gaan we uiterst vertrouwelijk om. Op geen enkele wijze zullen we je gegevens doorgeven aan derden, alleen indien nodig aan Stichting Lira in verband met de uitkering van de gelden.

Wij danken je voor het vertrouwen in Bazarow. Samen werken we aan een “kleine revolutie” in het boekenvak.

Team Bazarow

Ik ben (vertegenwoordiger van)... *
Voor- en achternaam schrijver/vertaler. *
Your answer
Voor- en achternaam vertegenwoordiger.
Your answer
Mailadres waarop wij je kunnen bereiken. *
Your answer
Ik sluit me aan bij Bazarow. *
Ik ontvang graag een deel van de netto inkomsten over mijn boeken die verkocht zijn via Bazarow. *
Bazarow start binnen afzienbare tijd met een affiliate-programma, dit houdt in dat je van bestellingen die via jouw site binnenkomen een deel van de opbrengst ontvangt. Je maakt zo reclame voor Bazarow en ontvangt een deel van de opbrengst.
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy