Aanmeldformulier schrijvers/vertalers
De nieuwe boekensite Bazarow wil een “kleine revolutie” - vreedzaam uiteraard - teweegbrengen in het boekenvak. Hopelijk met grote gevolgen. Het doel is de inkomsten eerlijker te verdelen binnen het boekenvak. Als schrijver of vertaler kun je je aanmelden om te delen in de opbrengsten. Hoe dit precies in zijn werk gaat, lees je hieronder.

Afdracht over welke bestellingen/bedragen?
Voorlopig keren we aan schrijvers en vertalers 1 euro uit per boek dat van hen verkocht wordt, en dat minimaal €17,50 kost. Omdat we te maken hebben met stevige kosten voor handeling bij het CB en portokosten houden we aan bestellingen van fysieke boeken van onder de €17,50 nauwelijks wat over, dus keren we hierbij niet uit.
Over boeken die via het Vriendenprogramma (zie onder) worden verkocht, of met Nederlandse Boekenbonnen en VVV Cadeaukaarten, kunnen we ook geen afdracht doen naar schrijvers en vertalers omdat we daar te weinig aan overhouden.
De regeling geldt alleen voor levende schrijvers en vertalers uit het Nederlandse taalgebied (Nederland en Vlaanderen). Zijn er meerdere schrijvers of vertalers bij één boek? Dan wordt de afdracht gedeeld. Wordt er een boek verkocht waarvan de schrijver of vertaler niet meedoet met Bazarow? Dan worden de gelden verdeeld over schrijvers en vertalers die wél meedoen. De verdeling vindt plaats op basis van het aantal verkochte boeken.
In verband met de administratiekosten keren we geen bedragen uit naar schrijvers en vertalers van onder de €10,-. Deze gelden worden opgespaard totdat het minimum van €10,- wel gehaald wordt.

Praktisch
De uitkering vindt éénmaal per jaar plaats, voor het eerst in maart 2021. Schrijvers en vertalers moeten zich inschrijven bij Bazarow, zodat we weten dat ze belangstelling hebben voor onze regeling. Wil je meedoen met de afdracht over 2020, dan is inschrijven voor 1 november 2020 noodzakelijk. Inschrijvingen na 1 november 2020 doen pas mee met de afdracht van het jaar erop. Elk jaar zullen we de periode maart – april gebruiken om onze informatie met de schrijvers/vertalers te updaten.
We zijn in gesprek met Stichting Lira om de feitelijke uitbetalingen te doen. Komen we hier niet uit, dan gaat het via ons. Voorlopig hebben we daarom geen bankgegevens nodig van de schrijvers/vertalers die zich aanmelden. Wel diverse andere gegevens. Zie daarvoor ons aanmeldformulier hieronder.

Aanmeldformulier
In het onderstaande formulier vragen we naar enkele persoonlijke gegevens zodat we weten wie je bent, dat je mee wilt doen en welke boeken je geschreven en/of vertaald hebt. Zonder deze gegevens kunnen we de afdracht niet administreren. We vragen daarom naar zaken als mailadres i.v.m. de correspondentie en de ISBN-nummers van boeken van je hand of die je vertaald hebt. Voorlopig gaat het om boeken die nu leverbaar zijn via het CB. We willen ook graag weten of je vertaler bent of schrijver, of allebei.
Je kunt ook aangeven ons initiatief te steunen, maar af te zien van de inkomsten.
We vragen ook of je naam op de site vermeld mag worden onder de kop ‘Schrijvers en vertalers’ met daarbij uitleg over hoe we werken, en vermelden dan dat deze schrijvers en vertalers zijn aangesloten bij Bazarow.
NB. Wij publiceren deze lijst pas als er minimaal 75 schrijvers/vertalers zich hebben aangemeld. Wij vermelden bij elke schrijver/vertaler de laatste twee gepubliceerde/vertaalde boeken (mits dus leverbaar via het CB) met een link naar het boek.

Vertrouwelijkheid
Met alle ingevulde gegevens gaan we uiterst vertrouwelijk om. Op geen enkele wijze zullen we je gegevens doorgeven aan derden, alleen indien nodig aan Stichting Lira in verband met de uitkering van de gelden.

Wij danken je voor het vertrouwen in Bazarow. Samen werken we aan een “kleine revolutie” in het boekenvak.

Team Bazarow

Email *
Ik ben (vertegenwoordiger van)... *
Voor- en achternaam schrijver/vertaler. *
Voor- en achternaam vertegenwoordiger.
Ik sluit me aan bij Bazarow. *
Ik ontvang graag een deel van de netto inkomsten over mijn boeken die verkocht zijn via Bazarow. *
Bazarow heeft ook een Vriendenprogramma (affiliate), dit houdt in dat je van bestellingen die via jouw site binnenkomen een deel van de opbrengst ontvangt. Je maakt zo reclame voor Bazarow en ontvangt een deel van de opbrengst.
Clear selection
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy