Club de lectura (adults)
INFORMACIÓ I FORMULARI D'INSCRIPCIÓ
Email address *
Us proposem llegir i comentar 3 llibres durant el curs, mentre els nens fan sessions de 20 minuts de lectura assistida amb gossos i/o activitats el servei d'acollida.
Comentarem 3 llibres:
CALENDARI:

- Sessió 0 de presentació del Club de Lectura: divendres 25 d'octubre de 2019
- Sessió 1: divendres 22 de novembre de 2019
- Sessió 2: divendres 7 de febrer de 2020
- Sessió 3: divendres 24 d'abril de 2020

HORARI: de 18 a 19.30 h

LLOC: Centre Cívic i Cultural El Colomí (carrer de Tarragona, 22. Vila-seca)

30 PLACES, que s'assignaran per ordre d'inscripció de les famílies de Vila-seca o que tenen fills escolaritzats a Vila-seca. Activitat també oberta a la comunitat educativa de Vila-seca (mestres, professors i professores). Els familiars dels nens que han obtingut plaça per la lectura assistida amb gossos tenen assegurada plaça en el club de lectura. En el cas que quedin vacants, admetrem persones d'altres comunitats educatives.

Oferim servei gratuït d'acollida per a infants a partir de 3 anys; només cal que ho indiqueu en el present formulari d'inscripció.

Tant les sessions del club de lectura, com les de lectura assistida amb gossos i el servei d'acollida per a infants, són gratuïts.

INSCRIPCIONS:

La inscripció es farà des de les 14 hores de l'1 d'octubre de 2019, fins al 15 d'octubre de 2019 (inclòs). Tanmateix, si queden places vacants, deixarem els formularis d'inscripció oberts, i admetrem inscripcions fins al 21 d'abril de 2020, per aquelles persones interessades en assistir només a alguna de les sessions programades.

Les places s'assignaran, en primer lloc, per ordre d'inscripció de les persones empadronades o amb fills escolaritzats a Vila-seca, i, en segon lloc, a membres de la comunitat educativa de Vila-seca. En el cas que quedin vacants, admetrem persones d'altres comunitats educatives. En el cas que les places s'esgotin, es tancaran les inscripcions abans del termini assenyalat.
Lectura assistida amb gossos (infants)
Oferim 16 places perquè infants amb necessitats específiques en el seu desenvolupament lector puguin fer 3 sessions de 20 minuts cadascuna, de teràpia lectora amb gossos, mentre els pares participen en el club de lectura. Aquestes 16 places s'assignaran de forma coordinada amb les 7 escoles del municipi, i a proposta seva. Si hi esteu interessats/des, cal que us poseu en contacte amb la direcció de la vostra escola.

Es respectarà el criteri de l'escola a l'hora de seleccionar els nens i nenes que hi participin. Això ve motivat perquè, per al bon funcionament d'aquests tallers, és necessari que els grups siguin homogenis tant pel que fa les edats com respecte de les dificultats de lectoescriptura dels nens que hi participin. Per això els infants hauran de ser proposats per les seves escoles

La proposta inclou la participació de com a mínim un dels progenitors d'aquests 16 nens en les sessions del club de lectura, de manera que mentre els pares participen en el club de lectura, els nens estaran fent els 20 minuts de teràpia lectora amb gossos, i, durant el temps restant, gaudiran del servei gratuït d'acollida que oferim per a tots els fills dels pares i mares participants de l'activitat.

Atès que només podem oferir 16 places per aquest programa de teràpia lectora assistida amb gossos, es demana que els pares i infants que obteniu una d'aquestes places us comprometeu a assistir-ne a les 3 sessions.
Lectures:
Sessió 0: Presentació del Club de lectura d'aquest curs
Divendres 25 d'octubre 2019, de 18 a 19.30 h

Presentació del Club de Lectura d'aquest curs, i de les 3 lectures que us proposem llegir, amb una introducció teòrica sobre els temes que tractarem.

A càrrec de Remei Salvat, psicòloga i Màster en Psicologia Clínica i de la Salut, i Màster en Intervenció en dificultats de l'aprenentatge.

Sessió 1: "Un any i mig", de Sílvia Soler i Guasch (2015)
Divendres 22 de novembre de 2019, de 18 a 19.30 h

És el retrat d'una família normal, força feliç, i, sens dubte, representativa d'una societat en crisi. Amb aquest llibre treballarem "la síndrome del niu buit": el sentiment de buidor i indefensió que presenten els pares quan els fills marxen de casa (per cursar una carrera universitària, per ampliar estudis a l'estranger, per feina...).

A càrrec de Remei Salvat, psicòloga i Màster en Psicologia Clínica i de la Salut, i Màster en Intervenció en dificultats de l'aprenentatge.

Sessió 2: "Una família fora de sèrie", Sílvia Soler (2010)
Divendres 7 de febrer de 2020, de 18 a 19.30 h

Novel·la sobre les tipologies de família en l'actualitat, les famílies reconstruïdes i les dificultats de comunicació entre els diferents membres.

A càrrec de Remei Salvat, psicòloga i Màster en Psicologia Clínica i de la Salut, i Màster en Intervenció en dificultats de l'aprenentatge.

Sessió 3: "Mare de llet i de mel", d'Hachmi Najat (2018)
Divendres 24 d'abril de 2020, de 18 a 19.30 h

El tema central és el contrast entre cultures i estils de vida molt diferents. Els conflictes generacionals que provoca l'assumpció o el rebuig de models establerts. Narra la vida d'una dona musulmana, la Fàtima, que ja adulta, casada i mare, deixa la seva família, el poblat on ha nascut, i emigra a Catalunya sola amb la seva filla, on lluita per tirar endavant.

A càrrec de Remei Salvat, psicòloga i Màster en Psicologia Clínica i de la Salut, i Màster en Intervenció en dificultats de l'aprenentatge.

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ
Nom *
Your answer
Cognoms *
Your answer
Telèfon *
Your answer
Correu electrònic
Your answer
Fareu ús del servei gratuït d'acollida per a infants a partir de 3 anys? *
Required
En cas afirmatiu, indiqueu l'edat i el nom dels infants
Your answer
Algun dels vostres fills/es participa en el Programa de lectura assistida amb gossos? (És a dir, si des de la vostra escola us han assignat plaça perquè un fill/a vostra pugui fer les 3 sessions de lectura assistida amb gossos) *
En cas afirmatiu, indiqueu l'edat, el nom i el curs de l'infant que farà la lectura assistida amb gossos
Your answer
Centre/s escolar/s de procedència dels vostres fills *
Required
Observacions
Your answer
Organitza:
El Pla Educatiu d’Entorn per a les Famílies informa de les diferents activitats que es realitzen a través de la pàgina web i de l’APP de l’Ajuntament de Vila-seca, i a la xarxa social de Facebook i Instagram amb què s’informa i es fa difusió de les activitats programades, per la qual cosa si teniu cap inconvenient a rebre informació per correu electrònic o bé que en fem difusió a través d’imatges, feu-nos-ho constar a l’adreça ensenyament@vila-seca.cat
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy