Pilotlärare LiKA för lärare
Är du intresserad av att testa prototypen av kommande “LiKA för lärare”?
Vi söker nu framför allt lärare som vill vara med och ge input i arbetet med att ta fram skattningsverktyget “LiKA för lärare”.

Din intresseanmälan behövs senast den 29 januari 2018 och vi återkommer därefter med mer information och bekräftelse på eventuellt pilotskap.

Bakgrundsinformation
Innan du väljer om du vill vara pilot eller inte, kan det vara bra att ha koll på det befintliga LIKA-verktyget. Ett verktyg som funnits sen 2014 och vars primära målgrupp är rektorer/förskolechefer. Koll på LIKA får du bl.a. genom att kika på det och läsa på LIKA-bloggen.

Länkar nedan:
http://lika.skl.se/
http://lika.sklblogg.se/

"LiKA för lärare" följer samma grundstruktur och grundtankar: skattning - analys - handlingsplan inkl. aktivitetsförslag som stöd i det fortsatta arbetet. Skattningen kan också delas med kollegor och skolan för gemensamt arbete och prioritering av eventuella insatser.

Verktyget är tänkt att stötta lärarna i den “digitala vardagen” - det ska helt enkelt konkretisera bl.a. det som nu kommer i de förändrade läroplanerna osv. Verktyget kommer alltså inte fokusera på att definiera och värdera lärarnas (eller elevernas) digitala kompetens, utan istället ha fokus på det praktiska och faktiska som görs.

Verktyget ska vara ett stöd i vad du som lärare kan/ska/bör arbeta med och innehållet begripligt för alla, oavsett “digital mognad”.

Primär målgrupp är tills vidare lärare i grundskola och gymnasium.

Vad innebär det att vara pilotlärare?
Att vara pilot innebär att du testar verktyget och kommer med konkret feedback till arbetsgruppen kring framför allt innehåll, men även till viss del funktionalitet. Var och hur din feedback samlas in, återkommer vi med.

Räkna med ca 4-6 timmars arbete för att gå igenom verktyget och svara på frågor, ge input.
Prototypen kommer vara tillgänglig i mitten av vecka 6 (7/2).
Deadline för att testa och återkomma med synpunkter är den 2/3 2018.

Du behöver absolut inte vara kunnig inom “det digitala” för att vara pilotlärare - tvärtom! LiKA för lärare är tänkt att vara ett stöd för alla, oavsett digital kompetens.

Intresserad av att vara delaktig? Klicka på "nästa" och ange dina kontaktuppgifter, så återkommer vi till dig med mer information!

Har du frågor som inte besvarats här angående pilotskapet? Hör av dig till Johanna Karlén (johanna.karlen@skl.se)

Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms