Peticija za zmanjšanje števila zveri zaradi zaščite kmetov in vseh prebivalcev slovenskega podeželja »Slovensko podeželje ne bo zverinjak!«
Zaradi velikega povečanja števila napadov volkov na domače živali tudi v neposredni bližini domov in otroških igrišč, v Sindikatu kmetov Slovenije:

1. Zahtevamo, da se volkove s slovenskega podeželja odlovi ali opravi odstrel. Podpiramo pa, da se populacija volkov ohrani v ograjenih kompleksih znotraj državnih gozdov, saj ne želimo, da se iztrebi katerakoli vrsta zveri.
Če bo do tega kdaj prišlo, bo največjo odgovornost nosila vlada, ki popušča pritiskom neodgovornih civilnih skupin, ki s svojimi nerealnimi zahtevami na državne in evropske stroške vodijo gonjo proti zagotovitvi sprejemljivega staleža zveri in s tem proti ohranitvi in razvoju slovenskega podeželja.

2. Zahtevamo, da država poskrbi za svoje zveri, da nam ne bodo delale škode, tako kot smo kmetje dolžni poskrbeti, da naša živina ne dela škode sosedom. V Sindikatu kmetov Slovenije ne pristajamo na to, da bi morali zaradi zveri z visokimi mrežami in ograjami ograditi celotno slovensko podeželje, saj to otežuje naše delo in kazi izgled krajine.

3. Zahtevamo, da se v okolju, ki so trenutno območja zveri, ljudem prizna nižja kakovost življenja z davčnimi olajšavami in razvojnimi spodbudami.

4. Zahtevamo enakopraven in ne podcenjujoč odnos države do ljudi na podeželju. Sindikat kmetov Slovenije bo naredil vse, da bo slovensko podeželje ostalo obdelano, poseljeno in da bo spet varno, saj bo le tako atraktivno za mlade, da bo ostajali na podeželju. Le na ta način bo slovensko podeželje Sloveniji lahko povečevalo samooskrbo s hrano in tako zagotavljajo, da bo Slovenija tudi v primeru kakršnihkoli izrednih razmer imela zadostno količino hrane.

5. Zahtevamo takojšen odstop pristojnega ministra za okolje in prostor g. Simona Zajca, zaradi objektivne odgovornosti za sedanje stanje vsakodnevnih napadov volkov.

Ime *
Your answer
Priimek *
Your answer
e-mail *
Your answer
*
Required
Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašo privolitev. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Skrbnik podatkov je Sindikat kmetov Slovenije (Gospodinjska ulica 6, 1000 Ljubljana, e-mail: sindikat.kmetov.slovenije@gmail.com).

Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo na e-naslov: sindikat.kmetov.slovenije@gmail.com z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo Sindikat kmetov Slovenije prenehal pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili.

Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google.