Info- en debatavond haatmisdrijven

Op dinsdag 19 september organiseert Casa Rosa een info- en debatavond rond haatmisdrijven. Hier moét je bijzijn 🔥. Check alle info hieronder en via het Facebookevent.


📣 Waar gaat het over?

Op 5 maart 2021 werd David Polfliet via de datingapp Grindr naar een park in Beveren gelokt en daar door drie jongeren op een gewelddadige manier om het leven gebracht. De daders zijn opgepakt en zij zullen berecht worden. Maar hoe wordt er precies omgegaan met een haatmisdrijf? En hoe wordt er geoordeeld of er een homofoob motief is? Je komt het allemaal te weten tijdens dit evenement.


📣 Wat mag je verwachten?

Een korte infosessie: zo begrijp je beter hoe haatmisdrijven worden opgevolgd én weet je waar je terechtkan, mocht jij of iemand uit je omgeving geconfronteerd worden met geweld.

Een pittig debat: we nodigen verschillende experts uit om in discussie te gaan rond het thema. Zo kom je te weten wat de pijnpunten zijn in onze huidige procedures én wat er allemaal moet veranderen.


📣 Praktisch

  • Dinsdag 19 september van 19u30 tot 21u

  • In het gebouw van Casa Rosa (Kammerstraat 22, 9000 Gent)

  • Inschrijven is niet verplicht (maar is wel handig voor de praktische organisatie)

Ervaar je op één of andere manier drempels om aan dit evenement deel te nemen. Laat het ons weten in dit inschrijvingsformulier. De locatie is rolstoeltoegankelijk.

Tot dan!


Sign in to Google to save your progress. Learn more
Naam *
Voornaam *
E-mailadres
Heeft u specifieke ondersteuningsnoden zodat u dit moment kan bijwonen? *
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Casa Rosa vzw. Report Abuse