Fruitpersdag 2020
Fruitpersdag 2020
De fruitpersdag 2020 en markt met allerlei gezonde, regionale producten en duurzame ideeën wordt gehouden op zondag 4 oktober. De markt is geopend vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur. Fruitpersen kan vanaf 9.00 uur tot 16.00 uur.

Het adres:
Agra Service G. Lindenhols
Kleefegge 6a, 7921 RB Zuidwolde

De prijzen voor het fruitpersen zijn gelijk met vorig jaar .

Aanmeldingen boven de 100 kg krijgen het sap van hun eigen fruit. Wie geen 100 kg heeft daarvan kan het fruit gecombineerd worden om tot een voldoende hoeveelheid te komen om te persen.
Fruitpers en markt
De fruitpers draait de hele dag om de aangevoerde appels tot vers sap te persen. Deze wordt gepasteuriseerd en is ± 2 jaar houdbaar. Geopende pakken zijn ongeveer twee maanden houdbaar. Een deel sap wordt ter plekke verkocht.
De markt is open van 10.00 uur tot 16.00 uur. U vindt hier allerlei duurzame producten en ideeën. Verder wordt informatie gegeven over het werk van de Hoogstambrigade. Om 11.00 uur wordt de dag officieel geopend .
Zelf appels laten persen?
Wilt u appels (of maximaal 25% peren) laten persen, dan is opgave vooraf noodzakelijk met aantal kilo’s! De mobiele fruitpers kan op deze dag maximaal ruim 3500 kilo appels verwerken en als deze hoeveelheid is bereikt, dan zitten we helaas vol. Ongeveer een week vóór de fruitpersdag wordt informatie gegeven over de tijd dat we u verwachten. Het is lastig om precies op tijd te werken; dus kom wat eerder.
100 kilo appels levert, afhankelijk van de kwaliteit van appels, ongeveer 70 liter sap op.

Geef vooraf aan hoeveel kilo je wilt laten verwerken!
Dit is verplicht, want er is beperkte ruimte en vol=vol.
Vul hiervoor onderstaand formulier in!

Inbreng appels en kilo’s
Het is best lastig in te schatten hoeveel kilo’s u hebt aan te bieden. Wanneer u in juli uw boomgaard bekijkt, heeft u al een indruk van de oogst. Dit zal per boom en per seizoen variëren. Een fruitkist bevat ongeveer 25 kilo. We rekenen er wel op, dat u zich ongeveer houdt aan het opgegeven aantal kilo’s. Mocht dit veranderen, dan moet dit worden doorgegeven. Extra inbreng op de dag zelf is nauwelijks mogelijk. Het fruit moet schoon zijn. Overrijp of rot fruit wordt NIET geaccepteerd, omdat de pers dan verstopt raakt.
Kosten
Het persen kost € 5,50 per 5 liter sap als vergoeding voor het persen en de verpakking.
Na het persen
In de mobiele pers wordt het appelsap kort op een hoge temperatuur verhit.
Daarna kan de appelsap afkoelen tot een normale temperatuur.
Ons advies is, bij de opslag van de pakken deze niet zo tegen- en op elkaar te plaatsen,
dat de hoge temperatuur lang in stand blijft. Dit komt de kwaliteit van de appelsap niet ten goede.
Bewaartips
• Pluk de vruchten onrijper dan wanneer ze direct verwerkt zouden worden.
• Bewaar alleen gave en gezonde vruchten. Leg de aller dikste vruchten apart, want die kunnen minder lang bewaard worden.
• Bewaar geen fruit met korte bewaarduur in de buurt van fruit met lange bewaarduur. Rijpend fruit geeft het rijpingsgas ethyleen af. Daardoor zullen de andere appels en peren versneld rijp worden.
• Gebruik lage schone kistjes om de vruchten te bewaren. Zet de kistjes op stapels en laat onder de onderste kist een ventilatieruimte van ca. 10 -15 cm.
• Bewaar de vruchten in een donkere, niet te droge en geventileerde ruimte. Voor appels is de ideale bewaartemperatuur 4-5°C en voor peren is dit 0-1°C. Kleine hoeveelheden kunnen in een koelkast worden bewaard.
• Hou de luchtvochtigheid tamelijk hoog door de vloer af en toe nat te maken. Bij een te droge lucht gaan de vruchten rimpelen.
• Haal wekelijks te rijpe en rotte vruchten weg.
Overige informatie
Verdere informatie is te krijgen via emailadres: fruitpersdag@gmail.com of telefoonnummer 06-31 552 215.

Naam *
Emailadres *
Telefoonnummer *
Aantal kilo *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy