Kreativitás és élménypedagógia a tehetséggondozásban
Felnőttképzési tájékoztató és jelentkezési lehetőség a KREATIVITÁS ÉS ÉLMÉNYPEDAGÓGIA A TEHETSÉGGONDOZÁSBAN című 30 órás akkreditált pedagógus továbbképzéssel kapcsolatban.
A KÉPZÉSRŐL DIÓHÉJBAN
A tehetséggondozás speciális lehetősége a kreatív élménypedagógiai programok megvalósítása, melyek során a tananyag elsajátítást kreatív teljesítményekre ösztönzés és különleges élmények teszik emlékezetessé.
Képletszerűen egy kreatív élménypedagógiai program (KÉP) a következő:

KÉP = Tananyag-faktor * Kreativitás-faktor * Élmény-faktor.

E gyakorlatorientált képzésen arra fókuszálunk, hogy milyen módszerekkel ismerhetjük meg és fejleszthetjük a gyermekek kreativitását, milyen indoor/outdoor jellegű élménypedagógiai hatásokkal élhetünk, s hogyan szervezhetjük ezeket össze a mindenkori tananyaggal. Ennek érdekében egy IPOO-MIX-V nevű tervezőeszköz használatát is elsajátítják a résztvevők.
FELNŐTTKÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ
ALAPÍTÓI/INDÍTÓI ADATOK:
Alapító/Indító neve: K+F Stúdió Kft. (web: www.kpluszf.com)
Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00048-2012

KÉPZÉS ADATAI:
Nyilvántartási szám: A/8719/2017
Engedélyszám: 575/18/2017
Iktatószám: PED/51-1/2017
Érvényesség vége: 2020.02.16.
Foglalkozási órák száma: 30
A továbbképzés szervezésének formája: tanfolyami

A TOVÁBBKÉPZÉS CÉLJA:
Pedagógusok, pszichológusok felkészítése a kreatív élménypedagógiai tehetséggondozó programok tervezésére, szervezésére. A résztvevők ismerjék meg: - a kreativitás és az élménypedagógia alapfogalmait, módszereit; - a kreatív és élménypedagógia tehetséggondozásban betöltött szereplehetőségét; - a kreatív élménypedagógiai programok tervezését segítő IPOO-MIX-V eszközt. A résztvevők váljanak képesé: a kreatív élménypedagógiai programok tervezésére, szervezésére, az IPOO-MIX-V használatára.

A PROGRAM TARTALMÁNAK RÖVID ISMERTETÉSE:
A tehetséggondozás speciális lehetősége a kreatív élménypedagógiai programok megvalósítása, melynek során a tananyag elsajátítást kreatív teljesítményekre ösztönzés és különleges élmények teszik emlékezetessé. A képletszerűen egy kreatív élménypedagógiai program (KÉP) tehát a következő: KÉP = Tananyag-faktor * Kreativitás-faktor * Élmény-faktor. E gyakorlatorientált képzésen arra fókuszálunk, hogy milyen módszerekkel ismerhetjük meg és fejleszthetjük a gyermekek kreativitását, milyen indoor/outdoor jellegű élménypedagógiai hatásokkal élhetünk, s hogyan szervezhetjük ezeket össze a mindenkori tananyaggal. Ennek érdekében egy IPOO-MIX-V nevű tervezőeszköz használatát is elsajátítják a résztvevők.
A képzés három főbb részből áll. Az első rész a kreativitás és a tehetséggondozás kapcsolatáról, illetve a kreativitás vizsgálatát és fejlesztését segítő eljárások megismeréséről, gyakorlásáról szól. A második rész az élménypedagógia tehetséggondozásbeli szereplehetőségéről szól, illetve hazai és külföldi indoor, outdoor élménypedagógiai programokat ismerünk meg, s vesszük számba tervezésük, szervezésük alapjait. A harmadik részben pedig a kreatív élménypedagógiai programok tervezését és szervezését segítő IPOO-MIX-V eszköz megismerésére és használatának gyakorlására kerül sor.
A képzés különlegessége: gyakorlatorientáltsága, jó hangulata, s módszertani repertoárt bővítő jellege.

AZ ELLENŐRZÉS, ÉRTÉKELÉS MÓDJA, A TANÚSÍTVÁNY KIADÁSÁNAK FELTÉTELEI:
a) kötelező részt venni az összóraszám minimum 90%-án;
b) a tanúsítvány kiadásának feltétele egy, az IPOO-MIX-V eszköz használatával készített minimum 1, maximum 3 oldalas kreatív élménypedagógiai tehetséggondozó foglalkozásterv elkészítése és benyújtása a képzést követő 5 napon belül.

AZ ELŐÍRT TARTALMI KÖVETELMÉNYEK:
A képzést elvégző személy:
1. Ismerje a kreativitás, az élménypedagógia alapfogalmait, s ezek kapcsolatás a tehetséggondozással. Ismerjék a kreatív élménypedagógiai programok tervezését, szervezését segítő IPOO-MIX-V eszköz elméleti alapjait.
2. Legyen képes az IPOO-MIX-V eszköz alkalmazásával kreatív élménypedagógiai tehetséggondozó programok tervezésére, szervezésére.

AZ ISMERETEK SZÁMONKÉRÉSÉNEK MÓDJA:
A tanúsítvány kiadásának feltétele egy, az IPOO-MIX-V eszköz használatával készített minimum 1, maximum 3 oldalas kreatív élménypedagógiai tehetséggondozó foglalkozásterv elkészítése és benyújtása a képzést követő 5 napon belül.
Értékelési szempontok:
- formai szempontok: a foglalkozásterv megfelel-e az IPOO-MIX-V formai követelményeinek? Megfelel, ha annak valamennyi pontját, táblázatát tartalmazza.
- tartalmi szempontok: a foglalkozásterv megfelel-e az IPOO-MIX-V tartalmi követelményeinek? Megfelel, ha annak pontjaihoz tartalmilag releváns információkat írt a Szerző, s a foglalkozás tartalmára, a kreativitásra és az élményszerűségre vonatkozó kritériumok megjelennek, s egymással összhangban vannak.
- megvalósíthatósági szempontok: a foglalkozási terv megfelel a megvalósíthatóság kritériumának? Megfelel, ha a foglalkozásterv szervezéssel foglalkozó része a helyszín és az eszközök, az időterv és a tervezet költségvetés szempontjából is kidolgozott és megvalósíthatónak tűnő.

A JELENTKEZÉS FELTÉTELEI:
– iskolai végzettség: egyetem és/vagy főiskola (pedagógus, óvodapedagógus, tanító, tanár vagy pszichológus - a Nemzeti Köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 3. sz. melléklet szerint).
– megelőző szakmai gyakorlat: nem szükséges.

JAVASOLT MUNKAKÖRÖK:
Óvodapedagógusok, tanítók, tanárok, gyógypedagógusok, kollégiumi nevelők, pszichológusok, szociálpedagógusok, könyvtáros tanítók és tanárok, szakoktatók, gyakorlati oktatók, fejlesztő pedagógusok, a pedagógiai szak- és szakmai szolgáltatásban dolgozó pedagógiai előadók, szakértők; nevelőotthoni és lakásotthoni nevelők.

JAVASOLT MEGBÍZÁSOK, FUNKCIÓK (TEVÉKENYSÉGEK):
Intézményvezető, Intézményvezető-helyettes, Diákönkormányzatot segítő pedagógus, Munkaközösség vezető, Osztályfőnök, Szabadidő-szervező, Gyakorlóiskolai vezető tanár, óvodai szakvezető

RÉSZVÉTELI DÍJ: 40.000 Ft/fő

KEDVEZMÉNY: ha Ön 25 fős csoportot szervez, akkor a részvételi díj 30.000 Ft/fő a csoport tagjai számára, az Ön részvételi díja pedig 0 Ft/fő. A részletekkel kapcsolatban, kérjük, hívja a +36-30-4849779 számot!

RÉSZVÉTELI DÍJON FELÜLI EGYÉB KÖLTSÉGEK: étkezés, utazás, szállás önköltséges. Az ajánlott irdalom ára a tréningen történő vásárlás esetén: bruttó 2000 Ft/db; a K+F Stúdió Kft. (www.kpluszf.com honlapjáról elérhető) webáruházán keresztül: bruttó 3000 Ft/db.

LÉTSZÁM: min. 10 fő – max. 25 fő
10 fő alatti jelentkező esetén a tréning elmarad, másik időpontot javasolunk a jelentkezetteknek.

A JELENTKEZÉS MENETE:
1. lépés: A jelentkezési folyamat elindítása
Az Ön teendője: az alábbi űrlap kitöltése
A K+F Stúdió Kft. teendője: visszajelzés az űrlap beérkezéséről, felnőttképzési szerződés kitöltendő példányának (.doc formátumban történő) elküldése

2. lépés: A jelentkezés véglegesítése
Az Ön teendője: részvételi díj átutalása a K+F Stúdió Kft. részére.
Számlaszám: 61200261-11061243
A kitöltött és aláírt felnőttképzési szerződés 2 példányának, illetve a pedagógus/pszichológus végzettségről szóló diploma "Az eredetivel mindenben megegyező, hiteles másolat. Dátum: ... Aláírás:..." szöveggel ellátott másolatának 1 példányának elküldése a következő címre:
K+F Stúdió Kft.
4032 Debrecen, Tarján u. 55.
A K+F Stúdió Kft. teendője: visszajelzés a részvételi díj és a felnőttképzési szerződés megérkezéséről. A jelentkezés véglegesítése.
A JELENTKEZÉS 1. LÉPÉSE:
Jelentkező neve: *
Jelentkező születési neve: *
Jelentkező anyja neve: *
Jelentkező születési helye: *
Jelentkező születési dátuma: *
MM
/
DD
/
YYYY
Jelentkező levelezési címe: *
Jelentkező telefonszáma: *
Jelentkező e-mail címe: *
Jelentkező munkahelye: *
Jelentkező munkahelyének címe: *
Képzési díjat fizető személy/szervezet neve: *
Képzési díjat fizető személy/szervezet címe: *
Képzési díjat fizető szervezet adószáma:
Csak akkor kell kitölteni, ha nem magánszemély, hanem valamilyen szervezet, intézmény fizeti a képzési díjat!
Nyilatkozat a felnőttképzési tájékoztató megismeréséről, elfogadásáról: *
Képzési dátum és helyszín kiválasztása: *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy