Canon van Ameland
Stichting 'De Ouwe Pôlle' wil met behulp van het publiek een Canon van Ameland maken. De canon zal uit 50 vensters bestaan waarvan 25 personen en 25 gebeurtenissen. Geef uw 5 belangrijkste personen en 5 belangrijkste gebeurtenissen door via dit formulier. Op 22 januari 2020 vindt in het natuurcentrum in Nes een discussieavond van de Canon van Ameland plaats. Dan kan het publiek met elkaar in gesprek gaan welke gebeurtenissen en personen in de canon opgenomen moeten worden. Aan het eind van de avond wordt een canoncommissie samengesteld. Zij zullen de definitieve selectie van de canon maken en die later in 2020 presenteren.
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Welke 5 personen moeten in de Canon van Ameland worden opgenomen? *
Bijvoorbeeld: Kardinaal de Jong, Gerrit Koster, Cornelis Pieter Sorgdrager, Thames Oud, Gerrit Ailjes van Tuinen, Sicco van Cammingha, Ritschke Jelmera, enz.
Welke 5 gebeurtenissen moeten volgens u in de Canon van Ameland worden opgenomen? *
Bijvoorbeeld: 1979 verdrinking paarden reddingboot, 1799 stranding van de Valk, 1405 Onafhankelijkheid Ameland als grietenij erkend tijdens landdag te Hartwerd, 1704 verkoop Ameland aan de Friese Nassau's, 1801 Ameland wordt verklaard te behoren tot het departement Friesland, 1880 bouw van de vuurtoren, enz.
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy