Angereds Ungdomsredaktion - anmälan
Var med oss och bredda bilden av Angered! Under höstlovet (30 okt - 3 nov) har vi en filmvecka på Blå Stället där vi startar upp Angereds Ungdomsredaktion - en grupp ungdomar som kommer göra filmer om platser och människor i Angered. Dessa filmer kommer att hamna i programmet "Angereds-TV", som sänds på Öppna Kanalen och har en egen Facebooksida.

Nu söker vi 6 ungdomar (16-25 år) från Angered som vill vara med i Angereds Ungdomsredaktion, framför såsom bakom kameran. Du behöver ingen tidigare filmerfarenhet - vi lär oss tillsammans, med start under höstlovets filmvecka.

Lön finns, dels för workshopsveckan men också för att göra ett kort reportage eller kortfilm under hösten/vintern


TIDER
Tiderna är ännu inte helt spikade, men för närvarande är schemat följande:
Mån 10-16 Göthenburgo filmworkshop
Tis 13-19 Göthenburgo filmworkshop
Ons 16-20 Sveriges Röster Mediahack (tillsammans med andra unga utvecklar vi idéer på framtida medieproduktioner)
Tors 16-20 Sveriges Röster Mediahack - SVT Göteborg närvarande (vi utvecklar vidare idéerna tillsammans med SVT)
Fre Individuella samtal om er filmidé, 45 min per person
IDÉN BAKOM PROJEKTET
Anledningen till att vi skapat detta projekt är att vi tycker att det är dags för göteborgarna att upptäcka Göteborg på riktigt. Idag rör vi oss nästan bara i våra egna områden, och umgås nästan bara med människor som ser ut som oss själva.
Det leder till att vi inte riktigt vet hur delar av vår stad ser ut, vilket ger upphov till fördomar och ännu längre avstånd mellan oss. Genom att skapa ungdomsredaktioner i stadens olika delar får vi lokala reportrar som gör filmer om sina närområden, och öppnar upp den både för andre göteborgare men även för turister.

Dessutom blir dessa filmer en del av historieskrivningen av Göteborg - vi är inte alls nöjda med vad vi ser idag när vi söker vissa stadsdelars namn på Youtube. Framtidens människor kommer få en väldigt skev bild av vår tid och våra områden. Något måste göras!

Filmveckan genomförs som ett samarbete mellan ett flertal organisationer som vill verka för detta: Blå Stället Medialabb, Göthenburgo, Liv1.net samt nätverket Sveriges Röster.


HUR VI VÄLJER
Vi har sedan våra tidigare projekt kommit fram till att det inte är upp till oss att välja vem som är rätt person att berätta om Göteborg; ni är alla lika mycket göteborgare. Det vi däremot vill ha är en bra blandning - exempelvis har vi märkt att projekt blir bättre när det är en jämn könsfördelning. Så vi kommer dela in er i några olika grupper baserat på nedanstående frågor, och sedan lottar vi.

Det viktiga för oss är att veta att ni som är med i projektet är hängivna och dyker upp under dessa dagar.

Tillsammans ska vi sedan arbeta för att göra Göteborg till en bättre stad att leva i - för alla dess invånare.Varma hälsningar,

Göthenburgo, Blå Stället MediaLabb, Liv1 och Sveriges Röster

facebook.com/gothenburgo
facebook.com/bsmedialabb
liv1.net
www.sverigesroster.se


Namn och efternamn *
Your answer
Emailadress *
Your answer
Telefonnummer som du nås på *
Your answer
Var i Angered bor du? *
Your answer
Hur gammal är du? *
Your answer
Kön *
Är du tillgänglig under perioden 30 okt - 3 nov? *
Your answer
Vi behöver ditt svar senast på fredag (27 okt) kl 16:00!
Filmveckan genomförs av Blå Stället Medialabb, Göthenburgo, Liv1 samt Sveriges Röster.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google.