Myyviä merkkareita – oheistuotteet kuntoon
Tampereella järjestetään bändeille ja artisteille kurssi, jonka aikana heillä on mahdollisuus luoda myyvä oheistuote. Opintojen aikana opitaan suunnittelemaan, hankkimaan ja myymään oheistuotteita. Lisäksi käsitellään visuaalista ilmettä ja imagon vaikutusta kokonaisuuteen.

Oheistuotteet eli merchandise –tuotteet eli kotoisammin ”merkkarit” voivat olla hyvä lisätulo artistille jos tuotteet ovat huolellisesti valittuja. Merkkarit ovat myös mainoskanava. Bändipaidat ja –lippikset ovat liikkuvia mainoksia. Tuotteiden miettiminen ja valikoiminen vaatii kuitenkin asiaan perehtymistä, että vältytään virheinvestoinneilta. Tämän kurssin tarkoitus onkin auttaa bändejä ja artisteja luomaan itsensä näköisiä merkkarituotteita ja samalla kehittää bisnesajattelua suunnitellessa bändin tulevaisuutta.

Kurssin järjestää Rytmi-Instituutti ja sen aloitus on sunnuntaina 22.11., jolloin Ville Malja Lapkosta perehdyttää visuaalisuuteen ja imagon rakentumiseen bändinsä kautta. Kurssi jatkuu maaliskuun lopulle saakka sisältäen osiot: artistin tarina, oheistuotteiden ideointi ja kehittäminen, merkkareiden myynti sekä budjetointi, suunnittelu, hankinta ja toteutus. Vetäjinä nähdään toimittaja Janne Flinkkilä, Eläkeläiset – yhtyeen merkkarikauppias, graafikko ja kiertuemanageri Tomi Riionheimo sekä tuottaja Mikko Puska.

Kurssi on kaikille avoin, mutta se on ensisijaisesti suunnattu bändeille ja artisteille, jotka ovat äänittäneet omaa materiaaliaan, keikkailleet ja joilla on halu pyrkiä eteenpäin. Luentojen lisäksi osallistujat saavat tehtäviä, jotka tähtäävät koko oheistuoteprosessin hallintaan. Kurssin läpikäyneet osallistujat voivat hakea avustuksena puolet kurssilla toteutetun oheistuotteen tuotantohinnasta. Tuki on korkeintaan 500 €.

Mikäli koko ohjelman läpikäyminen ei onnistu tai jokin vaatimuksista ei täyty, voi sen annista poimia vaikka vain yhdenkin osuuden.

Kurssin järjestää Rytmi-Instituutti Seinäjoelta ja sen rahoittaa CreaDemo / AVEK, OKM.

Ilmoittaudu viimeistään perjantaina 20.11.2015.

Lisätietoja:
kristian@rytmi-instituutti.fi
+358 46 664 7669
Bändin tai artistin nimi *
Your answer
Kotipaikka
Your answer
Kokoonpano
Your answer
Nettiosoite
Nettisivut, Facebook, Tumblr tms.
Your answer
Linkki musiikkiin tai musiikkivideoon
Your answer
Yhteyshenkilön nimi *
Your answer
Puhelinnumero *
Your answer
Sähköposti *
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service