Precomandă carte "Elita Unionistă din Focșanii Unirii. Istorii. Destine. Patrimoniu."
Echipa #PovestimFocșaniul are plăcuta onoare de a anunța lansarea cărții "Elita unionistă din Focșanii Unirii. Istorii. Destine. Patrimoniu.”, o carte cu povești din orașul de odinioară, plină cu fotografii neștiute pe care le-am pregătit pentru toți cei care iubesc Focșaniul.
După aproape trei ani de cercetări, publiciștii Silvia Vrînceanu și Dan Nichita au bucuria de a dărui orașului, de Ziua Unirii, aceste pagini cu istorii uitate dar pline de învățăminte. Sunt povești despre focșăneni și faptele lor, care de obicei scapă prin ochiurile mai largi ale istoriei generale și care merită știute, prețuite și date mai departe.
A fost o muncă de cercetare grea, de echipă, nu atât pentru minuțioasa documentare și scriere, cât mai ales pentru a găsi fondurile necesare publicării lucrării în condiții grafice deosebite.
Vorbim despre o carte premium, care numără 312 de pagini, cu copertă cartonată, ce cuprinde peste 200 de fotografii, cele mai multe inedite, care scoate la iveală chipurile unor oameni pe nedrept uitați.
Vă invităm să fiți parte din această poveste focșăneană și să comandați cartea pentru a susține astfel parte din cheltuielile tipografice.
Demersul nostru este unul voluntar, organizat sub egida Asociației Eu, tu și ei, și urmărește redescoperirea trecutului recent, unul puțin cunoscut sau mistificat grosier de ideologiile partinice. Așa s-a născut această carte care ne poartă prin vremurile în care Focșaniul era un oraș frumos, iubit și stimat și care ne dă speranță și pentru viitor.
Cartea noastră nu este doar un demers pentru o civilizație bine rânduită, ci și o pledoarie pentru repere, pentru generozitate și pentru frumos. Ne-am propus să dăm relief omenescului simplu, să dăm credit muncii și cercetării, să livrăm argumente pentru demnitate și caracter. E un început timid menit să sensibilizeze opinia publică foocșăneană, să impulsioneze reflexivitatea comunitară, să faciliteze reîntâlnirea pe făgașul comun al normalității, să “reumanizeze” actul de guvernământ.
Până la urmă e și un act firesc de dreptate, căci atunci când bezna completei uitări se substituie judecății normale a istoriei, doar simplul exercițiu al derulării filmului consacrat memoriei lor e în sine e o formă de justiție.

Cartea se va distribui exclusiv prin intermediul Asociației Eu, tu și ei și va costa 60 de lei. Cei care o precomandă o vor putea obține la prețul de 50 de lei.
Plata se face în contul RO47BACX0000001675389000, deschis la Unicredit Bank, sucursala Focșani

Titular cont: Asociația Eu, tu și ei
Cărțile se predau personal în Focșani, pe 18 ianuarie dată la care va avea loc și lansarea lucrării de cercetare, sau după data de 20 ianuarie 2020 celor care nu vor putea participa la lansare.
Pentru cei care locuiesc în alte localități, transportul se face prin curirer.

PLATILE SE FAC IN AVANS, LA COSTUL CARTILOR ADAUGANDU-SE COSTUL LIVRARII.
Dovada platii se trimite la adresa: eutusieifocsani@gmail.com
Nume si prenume *
Email *
Număr de telefon *
Număr de cărți dorite
Aveți vrun mesaj pentru echipa #PovestimFocsaniul?
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. - Terms of Service - Privacy Policy