Arbetarkulturen i de sverigefinska invandrarsamfunden
Työväen Musiikkitapahtuma [Arbetarnas Musikevenemang] ry:s projekt ”Arbetarkulturen i de sverigefinska invandrarsamfunden” forskar och lyfter fram första och andra generationens invandrare som flyttat från Finland för att arbeta i Sverige eller är födda där i en familj med finsk bakgrund.

Inom projektet studeras sverigefinsk identitet, livsstil och musik. Samtidigt granskas huruvida arbetarkulturen märks i dessa kretsar och hur sverigefinsk kultur och konst har förändrats under de senaste årtionden efter emigrationen.

Projektet berör även andra generationens sverigefinnars starka frammarsch inom musiken.

Forskare i projektet är Saijaleena Rantanen från Taideyliopisto [Konstuniversitetet] och Kai Latvalehto som gjort sin avhandling för Åbo Akademin om sverigefinländarna.

Till enkäten söks nu genom media och olika samfund personer och grupper varav några även kommer att bli intervjuade. Ett av målen med projektet är att få artister till Finland för att uppträda och berätta sin historia i Työväen Musiikkitapahtuma sommaren 2019. Forskningen och de berättelser som samlas in genom intervjuerna kommer att resultera i en bildbok. Fotograf inom projektet är AJ Savolainen (https://www.behance.net/ajsavolainen). Bokens bilder och berättelser ska bli till en utställning som visas runtom i Finland och i Sverige.

Työväen Musiikkitapahtuma ger ett fantastiskt tillfälle för inhemska artister, artister med sverigefinsk bakgrund och festivalpubliken att interagera med varandra.

Vi hoppas få in enkätsvaren till slutet av november 2018. Enkäten får gärna spridas.

Mer information:
Marianne Haapoja
Projektansvarig, VD
Tel. +358 400 982 987
marianne.haapoja@valmu.com

Att besvara frågorna tar ca 15-30 min. Det är frivilligt att svara och alla frågor behöver inte besvaras.
Enkätsvaren behandlas konfidentiellt och i enlighet med dataskyddslagen, inga personuppgifter kommer att ges till tredje part.

Registerbeskrivning finns att läsa på https://www.valmu.com/rekisterisuojaseloste/ .

Bakgrundsuppgifter
Namn
Your answer
Ålder
Your answer
Telefonnummer
Your answer
E-postadress
Your answer
Hemort i Sverige
Your answer
Mitt namn får nämnas i forskningsresultaten?
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service