Имате желба да споделите знаење и експертиза? Пријавете се за ментор, експерт или говорник и поддржете ги идните млади социјални претприемачи
„АРНО“ e локален инкубатор кој 2-ра година по ред го спроведува проектот RISE (Regional Incubator for Social Entrepreneurs). Целта на проектот е да поддржи идеи за социјални бизниси, идеи што ќе го направат регионот подобро место.

 Искуството од минатата година, ни покажа дека  „It takes a village to raise a child“ (слоб. превод, потребни сме сите да дадеме поддршка во развојот на идеите на младите) затоа одлучивме и годинава да ги поканиме сите оние кои сакаат да придонесат во проектот да се пријават за менторска и/или експертска улога.  Ве молиме имајте предвид дека се работи за про-боно ангажмани (без надомест).

Пријавувањето е отворено до 15-ти ноември, 23:59 часот.

Пријавете се за:
>> Ментор << (изберете еден од 9-те тимови и бидете им советник, поддршка, ветер во крила; ангажман од  2-4 часа месечно во текот на 4-те месеци (средбите ги дефинирате заедно со тимот).
>>  Експерт << (споделите експертиза и поминете поединечно 45 минути (one on one) со секој од 9-те тима, давајќи им конкретни насоки за нивниот социјален бизнис (средбите ги дефинирате заедно со тимовите).

Целосната објава за повикот, и краткиот опис на тимовите можете да го најдете овде https://arno.org.mk/mk/vesti/otvoren-povik-za-mentori/ 

Минатогодишната соработка со менторите и експертите беше навистина успешна и оваа година сведочиме на започнување на нови приказни на социјални претпријатија во нашата држава. Преблагодарни сме на сите кои до сега и од сега ќе изразат желба заедно да градиме заедници и креираме мрежи на поддршка.
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Име и презиме *
Контакт мејл *
Телефонски број *
Се пријавувам за поддршка...(можни се повеќе одговори, но ве молиме проценете го вашето време) *
Ментор
Експерт
Во улога на
Мојата ментроска поддршка ја гледам најсоодветна за тимот (можни се повеќе одговори, но ве молиме изберете ги оние најблиски до вашата експертиза). Пошироките описи на тимовите можете да ги најдете во самиот повик, долу во Галерија кликнете на секој тим за поголем приказ https://arno.org.mk/news/open-call-for-mentors-and-experts-for-the-rise-journey-2-program/) *
Required
Сакам да понудам експертска поддршка која ќе им помогне на тимовите во градењето на социјалните бизниси во полето на ...(слободно допишете поле) *
Required
Сакам да се пријавам за инспиративен говорник и да споделам дел од мојата лична приказна со тимовите. *
Ве молиме приложете кратка биографија, CV, линк до LinkedIn или друга веб дестинација преку која можеме да ве запознаеме. *
Дополнителни информации
Лицата кои ќе бидат избрани за менторска и експертска поддршка ќе добијат краток документ „Водич за менторство“ и договор во кој се опишуваат очекувањата, обврските, аспектите на доверливост и тајност од страна на менторот и тимовите. Воедно, во име на промоција на вредностите и лицата на солидарната економија ние би сакале да ги објавиме со фотографија и краток текст сите поддржувачи, но ова секако е предмет на договор и желба на сите потенцијални ментори/експерти/говорници.
Напомена
Ние ставаме голем акцент на заштитата на вашите лични информации и сме обврзани да не ги споделуваме вашите податоци за маркетинг цели, ниту да ги споделуваме со други страни без ваша согласност. Во целосна согласност со новата генерална регулатива за заштита на податоците (GDPR), вашите податоци ќе се користат за единствена цел за достава на информации за настанот и/или документите од проектот.
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy