Inschrijfformulier Shopforce platform
Hartelijk dank voor je interesse in het digitale netwerk platform voor lokale ondernemers. We zijn op een missie om lokale samenlevingen leefbaar te houden door vraag en aanbod lokaal bij elkaar te brengen.

Een Online-Winkel via het Shopforce platform is veel meer dan een Online-Winkel zoals je dat gewend bent. Met een Online-Winkel via het Shopforce platform komen je producten of diensten op meerdere markten tegelijk.

We werken op basis van no-cure-no-pay (€ 0,59 per bestelling voor verswinkels, 6% voor fastfood), ontvang je geen bestelling, dan kost het je ook niks. Wel zo eerlijk.

Via dit inschrijfformulier geef je de informatie door die we nodig hebben om een Online-Winkel voor je in te richten volgens je eigen bedrijfsregels. Producten die al in onze database staan richten we gratis voor je in. Voor vers- en fastfoodwinkels is dit bijvoorbeeld al het geval. Verkoop je andere artikelen? Vraag dan vrijblijvend een prijsopgave aan via info@shopforce.nl.

Is de Online-Winkel gereed dan koppel je deze eenvoudig aan je eigen communicatiekanalen (website, Facebook, Instagram, Twitter). Tevens is je Online-Winkel automatisch vindbaar op landelijke marktplaatsen als Versbesteld.nl, Broodbesteld.nl, Vleesbesteld.nl, Visbesteld.nl, en vele andere.

Nog slimmer is om je Online-Winkel te verbinden met Online-Winkels van collega aanbieders in de buurt en deze te bundelen op een Lokale Digitale Marktplaats (Digitaal Dorpsplein). Consumenten kunnen het lokale aanbod (in één keer) bestellen, betalen, afhalen of thuis laten bezorgen.

Een lokale bezorger brengt de bestellingen namens het collectief van winkeliers naar de klant. Een lokale marketingspecialist zorgt namens de aanbieders voor betrokken klanten die op beslissende momenten (digitaal) aan je denken. Zo zorg je samen voor gemak, service en beleving en werk je met elkaar aan het structureel verhogen van het Bruto Lokaal Product.

We verzoeken je vriendelijk onderstaande gegevens in te vullen, zodat we alle gegevens omtrent je bedrijfsvoering compleet hebben. In 5 minuten ben je ongeveer klaar. Naast onderstaande gegevens hebben we een overzicht van je producten en prijzen nodig (bij voorkeur Excel of je huidige WebShop), zodat we deze in kunnen voeren. Indien je eigen foto's hebt van hoge kwaliteit verzoeken we je deze te mailen via WeTransfer.com naar info@shopforce.nl. We verzoeken je vriendelijk deze te mailen naar support@shopforce.nl.

Wat is de naam van uw bedrijf? *
Vul hier de naam in zoals u die via de WebSite, WebShops en/of e-mails naar klanten naar voren wilt laten komen.
Your answer
Wat is uw Kamer van Koophandel nummer?
Uw KvK-nummer hebben we nodig voor onze interne administratie en als u (in de toekomst) wilt dat we namens u automatisch een factuur sturen naar zakelijke klanten die online bestellen.
Your answer
Wat is uw BTW-nummer?
Uw BTW-nummer hebben we nodig voor onze interne boekhouding en als u (in de toekomst) wilt dat we namens u automatisch een factuur sturen naar zakelijke klanten die online bestellen. Een Nederlands BTW-nummer begint altijd met "NL....". Zo is het BTW-nummer van Shopforce BV: "NL8528.13.910.B.01".
Your answer
Wat is het adres van uw bedrijf / filialen? *
Straatnaam, huisnummer, postcode, plaats
Your answer
Wat is uw algemene telefoonnummer? *
Your answer
Wat is uw IBAN rekeningnummer?
Online betalingen komen bij ons binnen elke maandag overgemaakt naar uw rekening. Binnenkort ontvangt u online betalingen dezelfde dag op uw rekening. Geef alstublieft het volledige IBAN nummer door en controleer dit goed!
Your answer
Wat zijn uw openingstijden? *
Indien u meerdere filialen heeft, graag per filiaal opgeven.
Your answer
Wat zijn uw afhaaltijden? *
Deze kunnen afwijken van de openingstijden, bijvoorbeeld u al / nog in de zaak bent.
Your answer
Wat zijn uw bezorgtijden?
Indien u (voorlopig) niet bezorgt kunt u deze vraag en volgende drie vragen over bezorgen overslaan. U kunt ook meerdere intervallen per dag opgeven, bijvoorbeeld "08:00-09:00, 11:00-12:00, en 17:00-18:00". We adviseren de consument zoveel mogelijk gemak te bieden.
Your answer
Wat is uw bezorgregio?
Wij kunnen uw bezorgregio op twee manieren instellen: op basis van bepaalde straal/radius om uw filiaal, of op basis van gemeenten, wijken en buurten. Voorbeelden hiervan zijn: "tot 5 kilometer gratis, van 5 tot 10 kilometer 5 euro bezorgkosten", of "Utrecht Centrum gratis, rest van gemeente Utrecht 5 euro bezorgkosten". Voor een lijst van wijken en buurten in uw gemeente, zie deze pagina: https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_wijken_en_buurten_in_Nederland. Gebruik alstublieft géén postcodereeksen.
Your answer
Wat zijn uw bezorgkosten per regio?
Advies: houd deze kosten minimaal in uw stad/dorp of in de wijken om u heen om consumenten gemak te bieden. Wij adviseren om gratis te bezorgen vanaf bestelbedrag xx,-. U kunt ook een minimumbestelbedrag opgeven (zie ook de volgende vraag). Let op: bezorgkosten die afhankelijk zijn van de afstand zoals "2 euro per kilometer" kunnen we momenteel niet verwerken.
Your answer
Geldt voor bezorgen een minimum bestelbedrag? Zo ja, welk bedrag is dat?
Als u bijvoorbeeld standaard gratis bezorgt in uw dorp of wijk kan een minimum bestelbedrag relevant zijn. De meeste leveranciers kiezen echter voor 'gratis bezorging vanaf € xx' en zien af van een minimum bestelbedrag. Per wijk of plaats kunt een verschillende minimumbestelbedrag opgeven.
Your answer
Welke betaalmogelijkheden wilt u aanbieden?
We adviseren minimaal de keuze uit "contant in de winkel" en "online met iDEAL" aan te bieden. U kunt altijd contact opnemen met de consument indien u twijfelt aan een ontvangen bestelling.
Wilt u de iDEAL-kosten die de banken in rekening brengen (€ 0,40 per transactie) voor uw rekening nemen?
Standaard worden de transactiekosten in rekening gebracht bij de consument. We kunnen ook instellen dat de iDEAL-kosten van € 0,40 voor uw rekening komen. De consument ziet deze kosten dan niet op de betaalpagina.
Your answer
Wat is de besteldeadline? *
Vòòr welk tijdstip moet er besteld zijn om zeker te kunnen leveren wat besteld is? Bijvoorbeeld: "Nu bestellen is over 10 minuten klaar", Vandaag bestellen is vandaag leveren," of "Vandaag bestellen is morgen leveren.", of "Besteld vòòr 20:00 is morgen leveren".
Your answer
Op welk e-mailadres wilt u bestellingen ontvangen?
Meerdere e-mailadressen zijn mogelijk.
Your answer
Heeft u een Google Account?
Wij maken gebruik van Google Calendar (een agendasysteem van Google) om bestellingen in op te slaan. Als u een Google Account heeft (dit is meestal een e-mail adres dat eindigt op @gmail.com), kunnen wij u automatisch toegang geven tot dit agendasysteem. Wij delen dan uw specifieke agenda met daarin alle bestellingen. Handig voor in de winkel op een tablet, of als u bezorgt voor onderweg, de adresgegevens van een bezorgbestelling staan er namelijk ook in!
Your answer
Wat is de naam van de bedrijfsleider?
Your answer
Wat is het 06-nummer van de bedrijfsleider?
Door uw mobiele nummer op te slaan kunt u bestellingen ook via een chat App ontvangen (voor mobiele telefoon of tablet) en er optioneel een 'alarmgeluid' aan hangen, zodat u en/of uw medewerkers geen bestelling meer missen en niet continu de e-mail hoeven te checken.
Your answer
Met wie zou u eventueel willen samenwerken?
We kunnen uw webshop koppelen aan de webshops van uw collega's, zodat bezoekers van de webshops van uw collega's uw producten direct kunnen bestellen. En de consument in één keer bij meerdere winkels kan bestellen en betalen. Geef de namen op van de collega's met wie u wilt samenwerken.
Your answer
Wilt u een Digitaal Dorpsplein voor uw winkelgebied, dorp, stad of regio?
We kunnen uw webshop koppelen aan de webshops van uw collega's, zodat bezoekers van de webshops van uw collega's uw producten direct kunnen bestellen. En de consument in één keer bij meerdere winkels kan bestellen en betalen. Geef de namen op van de collega's met wie u wilt samenwerken.
Your answer
Geef hier uw social media links op (Facebook, Twitter, Instagram, etc.)
Wij voegen deze links toe aan uw WebShop.
Your answer
Mogen wij een bericht op uw sociale media plaatsen zodra uw WebShop door u goedgekeurd en door ons opgeleverd is?
Wilt u een bonnenprinter aanschaffen?
De bonnenprinter werkt via Wifi, ontvangt de binnengekomen bestellingen, maakt een luid geluid en print deze direct uit, zodat u direct op de hoogte bent van nieuwe bestellingen en de keuken deze direct kan verwerken. Bestellingen komen ook altijd (gratis) via e-mail binnen. De aanschafprijs van een bonnenprinter is € 250 eenmalig (exclusief BTW en verzendkosten).
Your answer
Wilt u meer informatie over een WebSite?
Naast WebShops is het mogelijk om voor 0,59 euro per dag, oftewel 215,35 euro per jaar, een WebSite af te nemen waarop algemene informatie zoals uw adres, openingstijden en aanbod gepresenteerd wordt. Deze WebSite is automatisch gekoppeld met uw WebShop, zodat consumenten direct aan de slag kunnen en een bestelling kunnen inschieten. Heeft u hier interesse in? Wat is uw huidige WebSite?
Your answer
Aanleveren assortiment en prijzen
U bent klaar, vergeet niet nu uw product/prijslijst te mailen naar info@shopforce.nl en helemaal onderaan deze pagina op "Verzenden" te klikken om de antwoorden naar ons te sturen. Bedankt!
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of WEEV. Report Abuse - Terms of Service