Prijavni formular: Baza volontera/ki Cetinja
Aktivna zona pokreće novu platformu u oblasti volonterizma i društvenog aktivizma građana/ki. Naime, radi se o ,,Bazi volontera/ki Cetinja'' koja će predstavljati platformu za povezivanje građana sa organizacijama građanskog društva, ustanovama i inicijativama koje trebaju volontersku podršku.

Baza će sadržati kontakt informacije svih zainteresovanih građana/ki koji žele učiniti sebe dostupnim organizacijama, institucijama i građanskim inicijativama. Ovo će biti prva baza ovog tipa u gradu i koristiće se isključivo za povezivanje i iniciranje građanskih akcija.

Svi zainteresovani građani/ke se mogu prijaviti na bazu putem posebnog prijavnog formulara gdje je potrebno upisati kontakt informacije sa drugim pojedinostima u vezi sa interesovanjem, iskustvom i preferencijama kada je u pitanju volonterski doprinos.

Prijavljeni volonteri/ke Cetinja će biti redovno obavještavani o raznim građanskim/volonterskim aktivnostima gdje bi njihova podrška bila od koristi. Prijavljeni volonteri/ke mogu dobiti poziv da volontiraju u organizacijama građanskog društva (održavanje veb stranice udruženju, organizovanje edukativnih radionica i drugi primjeri doprinosa).

Postojanjem baze ovog tipa omogućiće se lakša koordinacija volonterima prilikom prirodnih nepogoda ili drugih vanrednih situacija, gdje se očekuje brza i organizovana reakcija građana/ki.

Prijavljeni volonteri/ke će putem pošte dobiti volontersku knjižicu gdje će biti upisani svi volonterski poduhvati (mjesto, vrijeme volontiranja i dr.)

Ko su volonteri/ke?
Zakon o volonterskom radu kaže da su volonteri i volonterke osobe koje dobrovoljno ulažu svoje vrijeme, trud, znanja i vještine obavljajući usluge ili aktivnosti za dobrobit druge osobe ili za opštu dobrobit, a pritom ne traže novčanu ili drugu nadoknadu.

Volonter može postati svako, bez obzira na starost, pol, nacionalnost ili druge posebnosti Jedino što je vitno jeste da odlučite izdvojiti određenu količinu svog vremena i odaberete način na koji ćete da pokloniti nekome i ko treba vašu pomoć.

NAPOMENA: Svi unijeti podaci će biti na sigurnom. Obavezujemo se da nećemo zloupotrijebiti unijete informacije.

OPŠTE INFORMACIJE
(Kako bismo bazu učinili što praktičnijom za povezivanje volontera/ki, ispunite sljedeća polja aktuelnim kontakt informacijama)
Ime i prezime *
Your answer
Datum rođenja *
Your answer
JMBG (ukoliko želiš posjedovati volontersku knjižicu)
Your answer
Adresa *
Your answer
Broj telefona *
Your answer
E-mail adresa *
Your answer
INTERESOVANJA
(Kako bi smo ti putem e-maila slali informacije o volonterskim aktivnostima filtrirane prema tvojim interesima, odgovori na sljedeća pitanja - možeš obilježiti više odgovora)
Područje interesovanja *
Required
VJEŠTINE I ZNANJA
(Kaži nam što možeš ponuditi organizacijama građanskog društva, institucijama i inicijativama kojima je tvoja podrška potrebna- možeš obilježiti više odgovora)
Znanja i vještine koje možeš ponuditi
DOBROVOLJNO DAVANJE KRVI
Svjedoci smo nedovoljno organizovanog sistema dobrovoljnog davanja krvi kako na Cetinju, tako i u cijeloj Crnoj Gori. U nastavku formulara se nalaze dva pitanja u vezi sa tom oblašću, u slučaju da želite biti informisani o mogućim potrebama krvi.
Da li bi, u slučaju potrebe, želio/la da budeš informisan o potrebi za dobrovoljnim davanjem krvi? (opciono)
Ukoliko da, obilježite Vašu krvnu grupu, kako bismo mogi da te informišemo u slučaju da je baš tvoja krvna grupa hitno potrebna:
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Aktivna zona. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms