Načrtujmo skupaj zdravo mesto! Obrazec za odziv na vabilo za sodelovanje v programu Aktivno v šolo in zdravo mesto.
Povabilo je namenjeno občini, ki si želi vplivati na javno zdravje v občini tako, da bo spremenila pogoje za hojo v lokalnem okolju in, ki ima voljo in možnost takoj oblikovati interdisciplinarno lokalno partnerstvo ter sodelovati z delovno skupino programa v procesu načrtovanja.

Prijave zbiramo do 17. aprila 2020 (PODALJŠAN ROK).
1. Podatki prijavitelja
Občina: *
Your answer
Kontaktna oseba: *
Your answer
Elektronski naslov: *
Your answer
Telefon: *
Your answer
2. Motivacijsko sporočilo
Kratko in kar se da stvarno opišite razloge, zaradi katerih si želite sodelovanja v programu Aktivno v šolo in zdravo mesto (v pomoč spodaj prilagamo seznam podpornih vprašanj). *
Your answer
Vprašanja, ki vam lahko koristijo pri pisanju motivacijskega sporočila.
Kakšna je demografska slika vaše občine?
Kakšna je ocena zdravja v vaši občini in kako se kot občina spopadate s ključnimi izzivi ter kako že pomagate ranljivim skupinam?
Ali je občina vključena v program Občina po meri invalidov? Če ja, od kdaj in katere so tri ključne koristi sodelovanja za vašo občino?

Ali je občina vključena v Slovensko mrežo starosti prijaznih mest in občin? Če ja, od kdaj in katere koristi imajo od tega sodelovanja vaša občina in občani?
Ali v vaši občini deluje Šola zdravja?
Ali občina sodeluje z zdravstvenim domom pri načrtovanju preventivnih aktivnosti?
Ali je vaša občina pristopila v Slovensko mrežo zdravih mest? Če ja, kaj so po vaši oceni prednosti članstva in katere vsebine je občina že razvila v tem okviru?

Ali so vaše šole vključene v program Zdravih šol?
Ali spremljate način prihoda otrok v šolo? Če ja, koliko otrok prihaja v šolo redno aktivno?
Ali katera vaša osnovna šola že izvaja Pešbus in Bicivlak? Če ja, kako pogosto se izvaja spremljana pot v šolo, kdo spremlja otroke na poti in koliko otrok prihaja v šolo na ta način, ali so trase in postaje stalne, ali so trase usklajene z načrtom šolskih poti in kje so objavljene?
Ali pri načrtovanju šolskih poti sodelujejo učenci in kako?
Kako upoštevate podatke o šolskih poteh? npr. za organizacijo šolskih prevozov, za izvedbo tehničnih ukrepov na prometni infrastrukturi, za izvedbo mehkih ukrepov kot so organizacija smeri vožnje, zaustavljanja vozil pred šolo in odlaganja otrok, parkiranja ipd?

Ali ima občina izdelano celostno prometno strategijo - CPS? Če ja, opišite kakšno vlogo ima v vaši strategiji hoja in katere ukrepe na področju hoje vaša CPS predvideva.
Ali je vaša občina že podpisala Mednarodno listino za hojo?
Ali imate v občini organiziran javni potniški promet ali drugo obliko organiziranega skupnega prevoza?
Hvala za sodelovanje!
Program Aktivno v šolo in zdravo mesto je del prizadevanj IPoP - Inštituta za politike prostora za spodbujanje hoje kot aktivne oblike mobilnosti ter ustvarjanja zdravega bivalnega okolja. Pri izvajanju programa sodeluje CIPRA Slovenija, društvo za varstvo Alp. Program sofinancira Ministrstvo za zdravje RS in je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.

www.aktivnovsolo.si
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Inštitut za politike prostora. Report Abuse