Påmelding til rundflyging i Harvard 2017
Vil du fly i en T-6 Harvard på Sola?

Allerede 23. mai starter vi med flygninger på Sola. Norwegian Spitfire Foundation har leaset Harvard G-BGPB fra legendariske Duxford i England.

Ved tegning av medlemskap i Norwegian Spitfire Club og økonomisk støtte til Norwegian Spitfire Foundation vil en få en flytur. En tur har en varighet på 30 minutter (20 minutter i luften), og den koster kr 5000. Betaling kan gjøres kontant, med kontooverføring eller med Vipps.

Denne maskinen er merket med kjennetegn fra det portugisiske Luftforsvaret, og den er av samme type som mange norske piloter har hatt deler av sin utdannelse på. I løpet av 2. verdenskrig fikk norske piloter under trening godt kjennskap til denne flytypen under sitt opphold i Kanada. Harvard var også i tjeneste som treningsfly i Norge i en periode etter 2. verdenskrig. Hovedsaklig ved flyskolen på Gardermonen. I 1955 ble ble videregående flygeropplæring flyttet til Kanada, og Harvard ble faset ut av i Luftforsvaret. Over 17000 Harvard ble produsert, og Sør-Afrika hadde sine i aktiv tjeneste helt fram til 1995. Tuppen på propellbladene til Harvard bryter lydmuren, og det gir flyet en svært karakteristisk lyd. Selv i dag brukes bland annet Harvard som treningsfly for piloter som ønsker å fly flytyper som Spitfire og Mustang. Dette er med andre ord en flytype som er med på å holde liv i viktig flyhistorie!

Foto: Eirik Østensjø

Sign in to Google to save your progress. Learn more
Harvard IV Taz
Navn *
Telfonnummer *
Epost
Kommentar
Har du et spørsmål til oss? Skriv det her så tar vi kontakt med deg.
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy