Състояние на широкоразпространените видове птици в България 2021 г.
Представяне на резултати от Мониторинг на обикновените видове птици!

На 28 октомври, четвъртък, от 11,30 ч. ще ви представим Състоянието на широкоразпространените видове птици за периода от 2005 до 2021 г. Освен информация за броя на наблюдаваните видове, ще разгледаме и тенденциите в техните популации, както и възможностите за участие в Мониторинга на обикновените видове птици.

През 2021 г. отбелязахме рекорден брой квадрати с извършени наблюдения и най-високият до момента брой регистрирани видове птици. Събраните данни и техният анализ се използват за планиране на мерки за управление на средата около нас и за подобряване на условията на живот не само на птиците, но и на всички животни и хората.

ВАЖНО: Събитието изисква регистрация, заявете участието си предварително като попълните настоящата форма, за да получите достъп до зуум срещата.

Кога: 28.10.2021 г. от 11.30 ч.

Краен срок за регистрация: 27.10.2021 г. до 20.00ч

Линк за събитието ще бъде изпратен само на регистрираните се на 28.10


____
Мониторингът на обикновените видове птици (МОВП) е дейност, която ни дава информация освен за състоянието на определени видове, и за състоянието на природата и процесите, които протичат в нея. Преброяването на птиците е инициатива, която се провежда в цяла Европа, в България началото му е положено през 2004 г. на територията на цялата страна.

Като прилага научен подход и методология, но разчита на помощта на широк кръг от доброволци, МОВП се стреми да покрие цялото разнообразие от места и видове в страната. Периодичното преброяване на птиците е много важно за отчитане на промените в състоянието на видовете, което от своя страна е индикатор за състоянието на биологичното разнообразие у нас.

Настоящата пресконференция се излъчва в рамките на проект "Осъществяване на схемата за мониторинг на обикновените видове птици, като част от Националната система за мониторинг на биологичното разнообразие". Проектът е с продължителност 3 години: 2020-2022 и е финансиран от Предприятие за Управление на дейности по опазване на околната среда (ПУДООС, МОСВ) и подкрепен от Изпълнителна агенция по околна среда.


Sign in to Google to save your progress. Learn more
Име и фамилия *
Телефон *
Ел.поща *
Вие представлявате? *
Желаете ли да получите ел. копие на публикувания доклад за състоянието на широкоразпространените видове птици? *
Желаете ли да получавате други новини от БДЗП? *
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy