Step Forward - отворена покана за градски художници
ОТВОРЕНА ПОКАНА за градски художници!

>> EN: all regulations in English could be read here: https://cutt.ly/imNdBc4

Търсим художник или художествен колектив от България, които да създадат стенопис на тема #freedomtobeyourself върху външна стена от общностното мултифункционално пространството на The Steps в центъра на гр. София.

Step Forward e нова инициатива за безвъзмездна подкрепа на съвременен градски артист, който да разгърне художествената си визия, организиранa съвместно от Visionary, Single Step и Spark & Riot. Намерението е стенописът да изразява свободата на мислене, съществуване и подкрепата към това всеки да бъде себе си – различен, цветен, уникален.


Стената е с приблизителна рисувателна площ от 45 кв.м. и се намира във вътрешен двор към The Steps (https://thesteps.bg), който е достъпен от гостите на пространството.
(!) Свали снимка на стената → https://cutt.ly/Qn74bnO

ОСИГУРЯВАТ СЕ:
- хонорар – 5 000 лв. брутно възнаграждение с авторски договор;
- ножична вишка;
- художествени материали – екстериорна боя и спрейове по предварително зададени от автора цветови код и количества;
- художествени консумативи;
- професионално фото и видео заснемане
- публичност и медийно отразяване на проекта на локално и международнo ниво.

КРИТЕРИИ:
1. Изпратените скица и/или mock-up design заедно с разписаната концепция да отговарят на задената тема #freedomtobeyourself, като текстът е с дължина до 300 думи.
2. Художественият проект е авторски и специално създаден за отворената покана нa Step Forward с тема #freedomtobeyourself.
3. Всички задължителни полета са попълнени с коректна информация, представяща кандидата.
4. Всеки кандидат е способен да изпълни самостоятелно или в колектив изработката на стенописа.
5. Художественото предложение носи положителна, вдъхновяваща нагласа и не съдържа елементи с политически, сексуални, расистки и хомофобски позиции или влияния.
6. Сканираната скица и/или mock-up design е в JPEG формат с резолюция 300 dpi.

ПРАВИЛА:
1. Формулярът има за цел да събере кандидатури към отворена покана за градски артисти и колективи, съдържащи авторско художествено изображение, лични данни и контакти на кандидатите.
1.1. С попълване на полетата Вие давате своето съгласие на Фондация „Вижънъри“ да събира и обработва вашите доброволно предоставени във формуляра лични данни, а именно: три имена, художествен псевдоним, имейл адрес, телефонен номер, портфолио и кратка биография, съгласно изискванията на Закона за защита на личните данни на Р. България и Регламент 2016/679 на ЕС за целите на проучването.
1.2. С подаване на скица и/или mock-up/digital design кандидатът декларира, че е автор на съответния художествен проект.
2. Кандидатът се съгласява, че при одобряване на кандидатурата, подадените художествено предложение, портфолио и биография могат да бъдат използвани от Фондация „Вижънъри“ при популяризиране на проекта.
3. Одобреният проект от журито не подлежи на публично обсъждане и е финален.
4. Информацията за одобрения кандидат ще бъде публикувана в периода 24-26 юли 2021 г. на уебсайт страниците на Фондация „Вижънъри“ (https://visionary.foundation) и на фондация Single Step (https://singlestep.bg ), както и социалните им канали (facebook & instagram).
5. Кандидатури ще бъдат приемани единствено през текущия попълнен онлайн формуляр.
6. Всеки кандидат приема и се задължава да спазва следните срокове:

Краен срок за подаване на кандидатури през онлайн формуляр: 21 юли 2021 г.
Заявка на художествени материали на одобрения проект: 2-6 август
Изпълнение на проекта: 20-31 август.


Администратор на лични данни:
Личните данни се обработват от Фондация „Вижънъри" с ЕИК: 177183451 и адрес на управление: София, жк. Дружба, бл. 171, официален представител - Деляна Ангелова.

Този проект е финансиран от Spark & Riot и иницииран от фондация Single Step в партньорство с Visionary.
Email *
Име и художествен псевдоним / Name and artistic tag *
Кратка биография / Short biographic resume *
Портфолио линк / Portfolio link (instagram, behance, website). *
Wetrasfer линк със сканирана скица и/или mock-up/digital design и текст с концепция. (!) Снимка на стената, подходяща за mock-up design и с обозначени размери, може да изтеглтие от https://visionary.foundation/bg // Wetrasfer link with concept text, scanned sketch and/or mock-up/digital design. (!) A photo of the wall, suitable for mock-up design and with marked dimensions, can be downloaded from https://visionary.foundation/en *
Телефон за връзка / mobile phone number *
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. - Terms of Service - Privacy Policy