Matteklubben inför-diagnos åk 6-9.
Diagnostiden är 60 minuter, du kan sitta kortare tid om du vill. Skriv in svar på de uppgifterna du löser. En stor poäng med diagnosen är för att du ska kolla om du tycker att denna typ av matte är roligt.
Förnamn och efternamn *
Your answer
Vilket är det minsta fyrsiffriga positiva heltalet där alla siffrorna är olika?
Your answer
Från hinken tog man upp tre fiskar, en tredjedel av de resterande fiskarna, och sedan tre fiskar till. Efter det fanns hälften av det ursprungliga antalet fiskar kvar i hinken. Hur många fiskar fanns i hinken från början?
Your answer
I en skål växer en bakteriekultur. Varje sekund delar sig alla bakterier i två nya. Efter en minut är skålen helt full med bakterier. Efter hur länge var skålen full till hälften?
Your answer
Följande fyra påståenden finns om ett tal: 1) Talet är delbart med 2; 2) Talet är delbart med 6; 3) Talet är delbart med 12; 4) Talet är delbart med 42. Man vet att två av påståenden är sanna och två är falska. Vilka är sanna?
Your answer
Med vilken siffra slutar produkten av alla udda tal mellan 1 och 99?
Your answer
När Anna åker till jobbet har hon medelfarten 90 km/h. På hemvägen blir, på grund av vägarbeten, medelfarten 30 km/h. Vilken är hennes medelfart för hela resan?
Your answer
Vad är 1 + 3 + 5 + ... + 99 lika med? (Summan av alla udda tal mellan 1 och 99)
Your answer
I en volleybollturnering deltog 20 lag. Alla lag spelade mot alla andra lag exakt en gång. Hur många matcher blev spelade?
Your answer
På bilden nedan är det tjockare strecket en diameter i en cirkel. Vinkeln x är lika med 43 grader. Vad är vinkeln y lika med?
Your answer
Bestäm de tre sista siffrorna hos talet 1999^2016 (Dvs, 1999 upphöjt till 2016.)
Your answer
Den viktigaste frågan: Var det kul att göra de här uppgifterna? *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service