Kandidaatstelling Gemeenteraad en districtsraden verkiezingen Antwerpen 2018. (Initiatief van de Piratenpartij Antwerpen) Ook voor andere gemeentes!
-- Beta versie sinds september 2017 --
Beste,
Als je dit formulier hebt gevonden, dan weet je mogelijk al wat de bedoeling is...

We willen met de Antwerpse Piratenpartij een volledige lijst hebben voor de gemeenteraadsverkiezingen. Dat niet alleen, we willen ook de districtsraden en de provincieraad vullen.

Wij Piraten zijn voor méér democratie en vinden dat iedereen die wil, mee moet kunnen werken aan een 21ste eeuws antwoord op het bestuur van een land, een stad, een regio.

De lijst die we zullen maken, is (momenteel*) een open lijst, waarbij 'piraat zijn' géén voorwaarde is.

Wil je ook deelnemen aan de verkiezingen, maar staat je gemeente nog niet in deze lijst? Dan ook willen we je een handje helpen met het maken van een open kieslijst om te kunnen deelnemen aan de verkiezingen.

Vanaf we drie mensen hebben in je gemeente, waaronder één persoon die de verantwoordelijkheid van opvolging wil doen, dan brengen we je op de hoogte. Je zal, naarmate de verkiezingen volgen, uitleg over de volgende te nemen stappen krijgen, zodat alles zo vlot mogelijk kan verlopen.

Bij deze dus je inschrijvingsformulier. Je gegevens worden enkel intern door de Antwerpse Piraten gebruikt, en enkel met uw toestemming gedeeld. (Maar voor deelname aan de verkiezingen moeten we wel de juiste info hebben)

Groeten,
De Antwerpse piraten
https://www.facebook.com/Antwerpse.Piratenpartij/

*Laatste update 21/01/2018

Email address *
Voornaam *
Your answer
Achternaam *
Your answer
Officiële woonplaats *
Required
Postcode (Antwerpen)
Postcode (indien niet in de lijst hierboven)
Your answer
Ik wil deelnemen aan de verkiezingen op volgende lijsten *
Required
Wil je de coördinatie in je district of gemeente opnemen? *
Ik wil deelnemen als:
Extra uitleg
Hier komen de "spelregels" en wat extra informatie (in functie van jullie vragen)

Hoe maken we een kieslijst?

Eerst en vooral moet je voldoende kandidaten (mannen en vrouwen) hebben om een minimum lijst te kunnen indienen.
Vanaf er voldoende kandidaten zijn, kan er over gegaan worden tot het verkiezen van de lijst. Er zijn geen verplichtingen van onze kant, maar dit is hoe wij het doen:

De manier van lijst samenstellen zal gebaseerd zijn op Condorcet-Schultze ranking, met aanpassing volgens de wetgeving.
Momenteel (december 2017) hebben we nog niet alle details uitgeschreven en beslist, maar we willen alle kandidaten daar duidelijk van op de hoogte brengen (en mee laten instemmen en beslissen en bijdragen). Zo is het mogelijk dat we bijvoorbeeld de 2de plaats reserveren voor een piraat.

--- Nieuwe info op basis van vragen --
Wil je zelf met een andere lijst opkomen?
Géén probleem. Het gaat om democratie. Natuurlijk zijn we dubbel zo blij als je samen met ons op één lijst wil staan (geeft ook iets meer kans om een zetel binnen te halen natuurlijk), maar het feit dat je wil deelnemen aan de politiek is op zich al voldoende reden voor ons om je een duwtje in de rug te kunnen geven.

Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms