Inschrijfformulier weekendlezing eerwaarde Dagpo Rinpochee 9-10 maart 2019
Met zeer veel genoegen kunnen wij aankondigen dat eerwaarde Dagpo Lama Rinpochee heeft toegezegd om in maart 2019 ons centrum in Haarlem te willen bezoeken. Hij heeft ons verzoek geaccepteerd om tijdens een weekendlezing de beroemde tekst 'De Acht Verzen voor het Trainen van de Geest' te behandelen.
Acht verzen voor het trainen van de Geest
We zijn zo gewend onszelf in ons denken centraal te stellen dat we het vaak niet eens meer in de gaten hebben. De Boeddha ontdekte dat juist deze manier van de denken, de basis is voor negatieve gevoelens en ongelukkig zijn.

In de tekst De Acht verzen voor het Trainen van de Geest, die in de 11e eeuw door de Kadampa Geshe, Langri Tangpa is geschreven, wordt een radicale omkering van deze - voor ons heel natuurlijke - manier van denken aangereikt. Een dergelijke gedachtentransformatie is niet gemakkelijk en komt zeker niet ineens tot stand. Het is echter de moeite waard er kennis van te nemen en te kijken in hoeverre het kan helpen bij het oplossen van problemen.

Het is aan te bevelen dit onderricht beide dagen te volgen. Enige basiskennis van het boeddhistisch gedachtegoed is aanbevolen, maar de lezing is ook goed te volgen zonder enige voorkennis. Het onderricht zal vertaald worden naar het Nederlands.
Omdat wij veel deelnemers verwachten, is uw aanmelding via dit formulier verplicht.

Datum en tijd:
Zaterdag 9 en zondag 10 maart 2019
Beide dagen van 09.00 tot 12.00 uur en van 15.00 tot 17.00 uur

LET OP:
Tijden kunnen worden aangepast afhankelijk van hoe Rinpochee zich voelt. Bij aanpassingen zullen we een email versturen naar de personen die zich hebben opgegeven.

Link to the English registration form:
Besides translation to Dutch, there will also be English translation available. Most likely also French translation is available, we are still solving this with help from the organisation in France. Foreign participants are asked to use the English registration form through the link below:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeajZSP63bXiSWYMLNAybtXJotUJ6LNJ15-dlNT3v_91Nmd4w/viewform

NEDERLANDERS DIE NAAR NEDERLANDS WILLEN LUISTEREN, KUNNEN VERDER DOOR ONDERAAN OP VOLGENDE TE DRUKKEN.

Eerwaarde Dagpo Rinpochee in Haarlem - februari 2018
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service