Duhovno-rekreativni susret mladih u Velikoj
Ljetni duhovno-rekreativni susret mladih održat će se u Velikoj, u Domu sv. Augustina od 3. do 6. kolovoza 2020. pod geslom Godine Božje riječi u Požeškoj biskupiji - „Tvoja riječ nozi je mojoj svjetiljka“ (Ps 119,105). Cilj susreta je ponuditi mladima višednevni ljetni boravak u kojem će kroz zabavu, rad i molitvu rasti u kvalitetnom druženju lišeni onih sadržaja koji ih obeshrabruju u svjedočenju kršćanskog života. Predviđeni dolazak mladih u Veliku je u ponedjeljak, 3. kolovoza između 19 i 20 sati, a završetak susreta u četvrtak, 6. kolovoza oko 20 sati. Prijevoz na susret nije organiziran.

Kroz trodnevni dinamičan program mladi će uz različite duhovne, edukativne, sportske i radne aktivnosti imati priliku iskoristiti vrijeme za razvijanje svog izvornog duhovnog identiteta i povezati se s ostalim sudionicima susreta. Neke od mogućnosti koje će imati na susretu jesu: rad za vrijeme obroka i u predviđenom terminu, vrijeme tišine, samoće, meditacije i molitve (tzv. duhovna nota), prilika za razgovor i/ili ispovijed sa svećenikom, razne društvene igre i natjecanja, večernje okupljanje oko logorske vatre i slično. Mladi će za vrijeme susreta biti smješteni u sobama (po spolu) koje imaju zasebni sanitarni čvor, a na raspolaganju će im biti i cijeli kompleks Doma sv. Augustina u Velikoj. Po dolasku će biti podijeljeni u grupe, a s njima će uz voditelja susreta biti i animatori čija je osobita zadaća vođenje tematskih kateheza koje se temelje na već spomenutom geslu susreta odnosno Godine Božje Riječi. Uz navedene, na susretu će sudjelovati i nekoliko svećenika koji će mladima biti cijelo vrijeme na raspolaganju.

Za sudjelovanje na susretu mogu se prijaviti mladi od 15 (završen prvi razred srednje škole) do 30 godina ispunjavanjem online obrasca za prijavu. Nakon što se ispuni obrazac sa svim potrebnim podacima, na žiro-račun Požeške biskupije (IBAN HR7723400091110089832) potrebno je uplatiti kotizaciju u iznosu od 250,00 kuna s naznakom „Ime i prezime – kotizacija – Duhovno-rekreativni susret mladih u Velikoj“. Ukoliko netko ima poteškoća s preuzimanjem online obrasca prijave moguće je na isti način ispuniti isprintani obrazac te ga poslati na gore navedenu adresu Pastoralnog centra. Prijave za sudjelovanje na susretu traju do 28. srpnja 2020. Nakon prijave i uplate kotizacije, svaki sudionik će primiti e-mailom detaljne informacije vezane uz pojedinosti susreta, a osobama mlađima od 18 godina bit će poslan i obrazac o suglasnosti roditelja za sudjelovanje u programu.

Ukoliko zbog epidemioloških razloga susret bude spriječen, novac će biti u cijelosti vraćen.
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy