Aanmeldingsformulier ex-KNIL Militair
U kunt hier de aanmelding doen ten behoeve van de claim omtrent KNIL - Militaire ereschulden, backpay regeling en militaire onderscheidingen voor Molukse veteranen die gediend hebben in het KNIL en in 1951 op Nederlands dienstbevel overgekomen zijn voor een tijdelijk verblijf in Nederland.

Stichting Maluku4Maluku beseft dat onze eerste generatie bijna weg is, maar de claim voeren wij door op de nazaten, oftewel de tweede generatie.
Email address *
Welkom namens stichting:
Meld u aan voor de publieke strijd naar rechtvaardigheid!
Let op:
Aanmelden geldt alleen voor de ex-KNIL militairen van Molukse afkomst die in het jaar 1951 op dienstbevel samen met hun gezinnen naar Nederland zijn overgebracht voor een tijdelijk verblijf van maximaal 6 maanden. Aanmelden kan ook voor hen die helaas niet meer onder ons zijn, maar wel tot deze specifieke groep veteranen behoren.

Het invullen van de persoonsgegevens van de KNIL militair in kwestie is verplicht. Indien deze gegevens niet worden verstrekt kunnen wij de aanmelding helaas niet in behandeling nemen, dus wij raden u aan om alle formulieren zo volledig en juist mogelijk in te vullen om misverstanden te voorkomen.

Wij zullen daarentegen alle binnenkomende persoonsgegevens met uiterste zorg en vertrouwelijkheid in behandelen nemen.

Er volgen 3 formulieren t.b.v. de uitvraag naar persoonsgegevens:

1 - KNIL veteraan (verplicht)
2 - Weduwe (indien van toepassing)
3 - Nabestaande (2e generatie, indien KNIL-echtpaar reeds is overleden)

De strijd zal ontbranden op de volgende gebieden:

- Stichting Maluku4Maluku gaat een nieuwe behandeling opeisen in zake de uitkeringsregel “backpay” (25.000,- euro) en dit geldt ook voor de Molukse KNIL-veteranen die op de Molukken wonen.

- Stichting Maluku4Maluku gaat het wachtgeld of militair pensioen opeisen voor het KNIL-echtpaar of de vrijgezel.

- Stichting Maluku4Maluku eist een grondig onderzoek geleidt door onze voorzitter naar de verdere levensloop van de 350 vergeten kinderen en 150 vergeten jonge moeders van de KNIL-militairen. Hiervoor is geld nodig. En vanuit de bevindingen van het onderzoek zal er compensatie moeten komen voor alle families op basis van schendingen van mensenrechten.
Tips
Op de volgende websites kan men heel veel informatie vinden met betrekking tot KNIL en overtocht van de KNIL Ambonezen in 1951:

http://www.passagierslijsten1945-1964.nl/boten/index.html
http://www.gahetna.nl/collectie/index/nt00336
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy